Saturday, January 29, 2011

KAHWIN

maafla kwn2, aku terpaksa gak wat entri pasal kawen....biase la bile umur dah  meningkat nie, hormon menjadi semakin gampang dan tak tentu arah.. so dinasihatkan ibu yg mengandung serta pesakit lemah jantung agar tak meneruskan pembacaan.. (pe lak kene mengena nyer??)




dari kecik smpai ke besar aku mmg tak suke g kenduri kawen, maner tak nyer tiap kali pegi jer mesti ader kecelakaan yg menimpa aku... aku ingat g dulu mase cuti skolah, aku ikut bapak aku g umah org kawen.. pelik toi aku, asal cuti sekolah jer ramai org nak kawen... time cuti sekolah mmg musim mengawan ker ha??




ok sambung balik... so bile da kenduri kawen 1 bende jer la yg aku tahu buat iaitu makan.... bapak ahh nak makan pun kene beratur, rase cam kat kantin skolah plak... bile da dpt jer nasik aku g duduk kat satu port bek punyer... kebetulan sebelah aku ader seorg tua... aku pun mkn jer laa, pi mati la org tua tu.. hahaha





mase aku ngah best2 mkn, tiba2 jer kaki aku kene air.... cisss.... rupe2nyer org tua yg duk sebelah aku td basuh tangan dengan cara mudah.... terkilan aku......





"oohh pak cik, kat bawah meja nie ader sepasang kaki saya... perlu ker saya kuarkan supaya pak cik nampak??"




"waahhh pak cik guna air sirap buat basuh tgn.... lagi comel la kaki saya pasnie, semut pun suka....."





naseb bek la aku nie berfikiran positif, mungkin la pak cik nie rabun kot, tak dpt nak membezakan maner 1 kaki, maner 1 kayu.... WTH..... eh jap2, asal aku cite pasal kenduri kawen lak nie?? ahh lantak lahh.... hahaha





org dulu2 ckp, kalu jodoh nak kekal, elok org2 tua carikkan utk kite.... aku rase mak abah aku tak cukup tua lg, so aku nak try suruh opah aku carikkan la... cuma 1 la aku risau, takut opah aku demand tinggi lak...





"opah sendiri pun da lame menjanda, ape kes opah nak carikkan jodoh utk kamu?? ape kate kamu carikkan jodoh opah, opah carikkan jodoh kamu.. amacam?? deal??"





perghh mati nak menjawab kalu cenggini... hahaha.. papaii...

36 pengomen:

zirconia said...

pe lagi setuju jelah kalau opah dah cakap camtu :D

miss_neeya said...

basuh tangan gune air sirap..sgt best..air kt tempat basuh tgn tu abeh,gunela care terdekat..n then nak basuh tu kena sorok2.huahahaha

h A n Y S said...

deal je dgn opah kau tu..
kang masjlis nikah n sanding, buat skali..
ahahaha

Sab Buenoo said...

ok. memang aku gelak.

:D hahaha
tang basuh tangan kat tepi meja tu.

PendekarPetai said...

zirconia: malu laa... hahaha


miss_neeya: kompom ko de pengalaman kan...


hanys: cantik gak idea 2, ti dpt anak same2 kan... hahaha


sa buenoo: gelak besar ker gelak kecik??

ch!natsu said...

klu opah ko demand tggi ko suh jerla mak abah ko cr..
kire oklah tuh.. hoho~

PendekarPetai said...

ok gak 2, tp harap2la dorg tak demand gak.... hehe

Syaza ♥ said...

hahaha. opah pon nk jugak rupenye. hahaha. :D

.:padie_eyla:. said...

haha. terbaek opaaaahhh! =p

Ahmad Faris said...

bagus gak kalau suruh opah yang pilihkan~nanti dapat bini yang pndai masak!!!chaiyook

Si DauN CeRi said...

har har har.
pernah tgk crite bujang sepah, diorang nak basuh tgn, celup terus dlm jag air sirap tu.. lagi over mintak pelempang okehh..
umo dah meningkat ni hormon swing ye pendekar petai??hehe

eicahaha said...

haha...carik je la...
x baek derhaka kt opah...

PendekarPetai said...

syaza: mesti laa.. sunyi.. hehe


padie_eyla: ko pun syg opah aku ker?? haha


ahmad faris: susah beb nak carik isteri pandai mask skrg... hee


si daun ceri: haha ion2 negatif dlm hormon makin menggila nak dbandingkan dgn ion positif.. haha


eicahaha: yer2... (dgn muka derita)

Opah Kentang said...

nnty opah kmu carikan yang sebaya ng dye cmne??
heheheheheh.

pakcik tu ingat air sirap air paip agaknyer. tu dye selambaer membasuh tangan..hehehehe

wanie m'nJ said...

keh3!!!lawak seyh!!sama la,saya pun x brapa nak layan gi kenduri ni.tp klu kenduri family yg rapat2 tu,nak x nak..kena jugak la gi.tp yg memusykilkan saya,lauk kenduri kawen sedap!!!!!!!!!!!hahahaha

amirah said...

kesunyian lebih dirasai oleh orang tua berbanding org muda. so bior le opahmu kawen dlu

Owner of ~fuNtaStY..YuMmy~ said...

kawen.......=D

sarah abadan said...

hahah best ar opah ko... XD

ct norfariza said...

wahai encik pendekar.. cik sarah abadan kt atas nie kwn skola saye taw..hehe.. ktorang baekk mse skola dlu..kn sara kn..ngee~~ hmm..pat jmpe bnyk gak kwn2 lme mse skola dlu kt blog kamuu...hee...

nfarhana(",)v said...

bhahaha...opah ang mst vogue dan gojes kn

The Crow Empire said...

Terpakse la pg carik org tua tu balik klau opah mau. keh3..

PendekarPetai said...

opah kentang: mak ai takkan la sebaya... jenuh laa... hahahah


wanie: maner tak sedapnyer, peluh2 byk kot sebagai penambah perisa.. hehe


amirah: da jenuh aku suruh, die tak mau laa.. malu kot..


funtasy yummy: yuppp....


sarah abadan: mmg best... terbek dr ladang.. haha


eza: eh yer ker?? tgok, blog sy boleh jadik jejak kasih tau... kene blanjer mkn la kalu cenggini.. hehehe


nfahana: yess.... tp mase muda jer la kot... hehe


the crow empire: tak de hal... bleh cariknyer.. hehe

shah-kayrul said...

carik jer jodoh kat opah tue...kesian opah dah lama tingin nak kawin...

cucu yg bwh umur plak suruh carikan jodoh.....confirm keciwa opah wat kali ke 1000....hehehe

miloais said...

kalo opah uols cadangkan gitu... setuju jer lah...
kenduri buat sekali
jimat beb!
wakakakaa

Blur said...

kalo betol blur nak soh mak bapak blur la carikan jodoh untuk blur kalo ca nie...

Jom baca dan komen post terbaru Blur Fakta Menarik Part 3

PendekarPetai said...

shah-kayrul: melampau la ko kecewa smpai 1000 kali... hahahah


miloais: hahaha.. ko nak jadik pengapit aku tak??


blur: orait gak 2.. hee

nadzirah razalli said...

hahaa..same2 mencari la :D
baru aci !

PendekarPetai said...

ko ader calon tak utk opah aku?? hikhik.....

MAPPIAU said...

hahaha giler sempoi opahnyer, opah pun dah tak sabar nak kawen lagi tuh, silap2 pendekar yang kene carikkan pulak untuk opah hahahaha.

nohfee said...

opah.. terbaeeekkk! hahaha./

menusuk hati said...

Eh!Nanti kawen buatlah masa hari bekerja n budak2 x cuti..amacam?Hari rabu,6.4.11..amacam?haha

~Nani3@InTaN~ said...

haha..sanding skali ngn opah..kawen secara berduet.. ;p

aKU maNUsiA beRpeRaSaaN said...

sengal!!!~
hahahahhaha tu je yg aku leh komen hahahaha

Wan Gerrard said...

musim cuti sekolah memang musim mengawan..hasilnya 9 bulan lepas tu :P

zazaw said...

gila sempoi kalau
cucu cari jodoh untuk opahh
HAHAHAHAHA

PendekarPetai said...

mappiau: opah sy mmg sgt sempoi.. hehe


nohfee: mau kongsi opah tak?/ hehe


menusuk hati: nak wat waktu pejabat la nie ek.. hahaha


nani: dlm perancangan dah tu!!


aku manusia berperasaan: senget!!


wan gerrard: insyaallah berhasil kan.. usaha kena lebih...


zazaw: bleh jer, atok awk single tak??

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!