Sunday, January 16, 2011

KEHEBATAN MAMAK

mlm nie tanpa rase bsalah aku nak update blog, harap tak de tentangan k.... kite mulekan dgn teka teki... aku nak kasik korang 1 teka teki.. kalu bleh jwb mmg korg gempak la, otak tahap genius biawak....






soklannyer... ader sorg lelaki, name dia asponggeng.. asponggeng beli air kotak milo, tp 1 bende pelik jadik... kenapa die minum air milo tapi rase telur???? haa korg fikir2kan ek, perenggan last ti aku bg jwpnnyer k....








(dah2 takyah pk, kang aku bg jwpn..)








jgn la korg tnyer pasal catur bistari, da kalah dengan jaya nyer pun..... kecewa tak leh bwk balik kete persona.. 1 jer aku leh bwk balik, entri pasal KEHEBATAN MAMAK....








sehari sebelum lawan ri tu aku ngn kengkawan g pekena kedai mamak.... 1 aku respek pasal mamak nie, (selain bau dorg yg harum laa) dorg kuat mengingat beb.... korg bygkan laa, 9 org order, die takyah bwk pen kertas pun, men hafal jer... giler power kepala otak lutut die....







"milo ais 2, milo o ais 1, teh tarik 1, nescafe kurg manis 1, horlick lebih manis 1, koteh (lucah ckit bunyik die, kopi campur teh) 1, teh o 2..."








perghh manusia dgn kuasa super saiya jer bleh ingt sume nie, nie blum cmpur order makanan g.. (aku mls nak taip...)






bila dah lelaki kumpul ramai2, mula laa idea2 bongok terkuar dari kepala otak....






"hebat mamak nie, otak kuat mengingat lg.... sayang toi die tak blaja tinggi2 sampai masuk universiti kan......."







keluh seorang kwn aku.... aku pun pe lg, bende da sedia mengarut, aku tambahlaa, keruhkan lagik keadaan..








"ha'ah... rugi2.... korg bygkan laa kalu dia masuk u, kompom paper yg ingat mengingat die dpt A...."







tapi ader sorg kwn aku berlainan pendapat.....








"korang tak rase ker kalu die masuk u jadik len?? yer laaa takut dlm paper jawapan ti die tak menjawab soklan... dia pegi jwb cenggini... 'teh ais satu, milo ais 3, kopi tarik 1, roti canai telur bawah 2, mee goreng separa masak 3....' haa kalu die jwb cm 2???"







giler bernas pe yg member aku ckp... ktorang sume terlopong sambil berfikir............... hahahahaha







oopppsss sebelum terlupa... teka teki td, jwpnnyer mudah jer.... kenape asponggeng minum milo tp rase telur??









sebb..... mase dia minum milo, dia pegang telur dia... so secara tak langsung dia minum milo rase telur..... hahahaha.. (jgn pukul petai......)







aku mls la nak google gmbr mamak, gmbr nie jer aku ader... alaaa kaler dorang lebih kurang jer, kire halal la ek.. papaiiiii

34 pengomen:

Aizuddin Hanis said...

huhuhu~~ giler kentang..mamak die mmg dh train mcm 2...

Fatihah said...

ceh..tak tau nak bengang atau nak gelak.

miss_neeya said...

bengong :p

PendekarPetai said...

aizuddin hanis: yup... otak dorg da tak bkembang...


fatihah: 2 2 laaa.... ok?? hahaha


miss_neeya: sumpah tak lucah ok... hahaha

h A n Y S said...

hensem giler mamat kat gamba last tu! LOL
XD

.:padie_eyla:. said...

haha. aku agak dah jawapan tuh

PendekarPetai said...

hanys: berkenan ker??


padie_eyla: waahhh.. bab2 tu mmg ko laju... hahaha

Nur said...

hahah...bleh plak terpk kehebatan masmak segala..hahah

gadisBunga said...

mamak ni mmg dah dilatih supaya jadi pekerja cemarlang di kedai mamak...huhu~

amry said...

ada cara untuk mengigngat.iaitu membuat gambaran tentang satu2 perkara yang perlu diingat tu.cara mengingat ni bergantung kepada tahap kekereatifan otak gak...
just my 20 sen//hehe

Pala Maldini said...

mamak dapat hafal bukan apa bro...

cuma perkataan2 itu je yang dia tau kalau bahasa melayu...

Catherine- said...

kurang asam!! lucahhh!! grrr!!

rossoneri said...

huh telur apa tuh haha

Syazwana said...

hahaha..

mamak memang teror gila hafal.

bab tuh je respect..

xD

six.september said...

takpenah lagi la p kedai mamak yang menghafal ni
selalu depa bawak jugak pen + kertas

cemomoi said...

jangan sampai jumpa mamak pon rasa telo jugak

PendekarPetai said...

nur: kelebihan dorg beb... hehe



gadis bunga: syg tak de anugerah mamak terbaik kan...



amry: betul2, mcm melukis laa.. kene ader gmbaran baru leh lukis2...



pala maldini: agak2 kalu mencarut2 kat die, die phm tak?? hehe



catherine: maner der... isk2... hahaha



rossoneri: telur milik persendirian, opss terlucah sudah..




syazwana: muke kompiden jer dorg nie kan....




six september: oohh... ko jarang g bgaul mesra dgn mereka, teruskan usaha smpai jumpe k...




cemomoi: kalu gatal, tak leh wat pe laa... hahahaha

Robot | Sakti said...

suka main telur ka?

hahaha

Cik Peanut said...

cet
lucah betul jawapan.excited nak tahu
;P

PendekarPetai said...

robot sakti: kalu gatal terpaksala... hahahaha



cik peanut: eh maner der.. (sambil geleng kepala)

cik sakdi said...

petai,, ape punye jenis soalan teka teki kau ni ha! wakakaka

budak kampong said...

Ceett..!!

eicahaha said...

hakhakhak...pengkotor...

Along Tapa said...

minum milo rasa telur memang sangat mengasyikkan..nak2 kalo sambil tengok bola......

Gorengbaek - Tebiat manusia kan??

Hangit Habis dah - cukup-cukup la tu....

Bukan Saya...Bukan Saya... said...

euuwwwww~~
lutsah...
menci3~
auwwwww~

miloais said...

iols tak berapa berkenan makan n minum kat kedai mamak... tahap kebersihan memang amat kurang!

aliesha kirana said...

tutup mata..buat2 tak baca.huhuhhuhu!

Aweyn said...

sy suke gamba babun itu...ehhhhh babun ke org utan? 0.o

deCrewz said...

Kah3... Macam harem...gelak golek2 aku...

p/s : thanks bro be my follower..

Owner of ~fuNtaStY..YuMmy~ said...

x suke mamak, x suke telur......=_+

PendekarPetai said...

cik sakdi: menguji minda kan?? hahaha


budak kampong: opocot!!


eicahaha: maner der.. isk2 tipu jer... hahaa


along tapa: nak wat kene tgok line dulu...


bukan sy: euuwww, geli mak...


miloais: peluh2 die yg sedap 2!!


aliesha kirana: eh jgn... bhayer ti tlanggatr tiang...


aweyn: yg pasti bkn org utan....



decrew: hahaha... ur welcome to my life...



awner of funtasty yummy: pjg name ko... tak suke telur?? nape?? hahaha

syafeeqa said...

saya tergelak gelak depan lappy. padhal dah pukul 2 pagi..



lawak lawaakkkk..

princess laila said...

wahh..ni msti ade cita2 nk jd pngkritik nih..haha.. pape p0n,wat org tsenyum+gelak sikit2..heh~

PendekarPetai said...

syafeeqa: usha line dulu ok!! hehe


princess laila: ckit2 tu la yg di mahukan...

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!