Wednesday, January 5, 2011

KENANGAN MAKAN KFC

aaiihh bile la blog aku nie nak femes kan... ader follower beribu riban, komen beratus setan, (eh tak kena lak kata majmuk nie..) akaun nuffnang pun baru ader ringgit malaysia 6.75sen.... kalu la nuffnang tu bapak kandung laki mak aku punyer, kompom aku dah kayer... hahaha







beklaahh... takyah la bermimpi petai.. kire bsyukurlaa dgn ape yg ader..... pd hari ini aku dgn riak takbur dan muka kompidennyer nak cite kat korg pasal KENANGAN MAKAN KFC.....






dulu aku susah beb... masa belum baligh dulu aku anggap kalu dpt mkn ayam KFC tu mmg gempak laa... bila dpt jejak kaki kat kedai KFC rase cm pegi ke bulan lak... hati berdebar2, jiwa tak keruan, silap2 mau terpengsan depan kedai KFC tu... hahaha.. (punyer laa jakun tenuk)







byk gak laa bende2 bongok aku tnyer kat bapak aku mase kat kedai KFC... almaklum laa budak2 hingus meleleh lg....






"abah, ayam KFC nie sembelih ker lenyek lori??"







"kalu terkentot kat dlm nie, pekeje die marah tak abah??"







"sedap ayam nie abah, mesti pakai rempah cap alagapas"







"fuiiyyooo ader mesin keringkan tgn kat sinki"





hahh cite pasal mesin keringkan tgn nie (aku tak tau pe name mak bapak die bg) ader 1 cite lawak pasal mesin nie... dulu mase darjah bpe ntah, aku pnh g KFC ngn pak sedara aku.... die nak belanja KFC, aku punyer la sonok mase 2, rase cm nak lari2 bogel pusing 1 kampung, tp mak aku tak kasi lak......






bile da smpai, pas mkn dgn penuh nafsu aku pun pegi la basuh tgn..... pas tu aku nmpk natang keringkan tgn tu.. nak try guna la konon, tp tak jumpe lak suis nak idupkan (yeah dcnie kebongokan bermula) so tanpa rase berdosa  aku panggil pak sedara aku pohon pertolongan... pas die tgok sekejap, die ckp....






"isk2, da rosak mesin nie........" (kebongokan kedua terhasil)







pergh bangga aku ngn pak sedara, tau lak die mesin tu dah rosak.... tindakan luar kawalan berlaku, die hentak2 ckit mesin tu ngn tgn die... pas tu ape lg, sume org kat dlm kedai tgok laa..... (mesin tu automatik kalu korg nak tau) pak sedara aku dgn muka tak ensemnyer pun ckp kpd umum...







"hmmmm, rosak mesin nie......." (bygkan sambil tgok sume org dgn muke yakin ckp ayat nie)








kecian kat kami... balik ker meja mkn tanpa keringkan tgn, tp tgn pak sedara aku lak sakit sebb g hentak mesin tu td.....  tak lame kemudian, ehhh elok lak org len guna natang 2..... trus aku tgok muke pak sedara aku... seraya dia berkata...






"jom la kite balik petai, rase mcm da tak pakai suar lak kat cnie......."






sadis nyer kenangan nie.. sebb tu la aku susah nak lupe kot.... nak wat cmner kan, kite tak tau... pak sedara aku cume menkan watak buat2 tau jer.... tp terkantoi tenuk lak..... moral nyer kat cnie, aku tak pnh menyesal dilahirkan dlm kuarga susah, tp berbangga lg... kesilapan mengajar kita erti kebenaran... dan yg pasti... aku dah tak guna mesin tu!!! papaiii.....






                                  semangat jer dorg susun cenggini.. mcm men game susun bata lak...

26 pengomen:

Ariffin Janal said...

hahahahaha bodo piang !!

zazaw said...

kehkehkehkeh
aku nak cakap kelakar boleh tak
cayalah kau petai
tabik aku

PendekarPetai said...

ipin: piang tu ape jadah?? ker pisang?? hahaha



zazaw: hehe tq... juz want to look ur smiles....

Ariffin Janal said...

piang laaa. maknenye bebal yg melampau

tura hepy said...

hahahah klaka + senget jap = gelak guling3...adoiiiii en.petai en petai

Robi AMZ said...

klu guna jamban flush automatik,suis xde,ko nk hentak pe plak? hahaha.....

PendekarPetai said...

ipin: ooohh pak cik baru tahu...



tura hepy: sengal mcm kamu ek?? hehehe



robi: aku hentak punggong... bg taik gugur.. hahaha

miss_neeya said...

tamak owh...naseb baek la ad follower...huahaha

Janggel said...

KFC memang banyak meninggalkan kenangan..

Along Tapa said...

mesin tu memang menyusahkan dowh..aku dulu siap masuk kat dalam toilet sebab nak carik kat mana suis dia...baru aku tau mesin tu automatik rupanya~

Gorengbaek - Pesan cikgu kat sekolah adik aku aritu..bijak2~~

Hangit habis dah - Makin lama aku hidup.makin bosan dibuatnya...

♥Ismi Huda♥ said...

haha.. lawak.. tp kan mesin tu kdg2 leh bt org terkejut.. ttibe leh otomatik.. mn la nk tau 1st time gune.. haha..

Freaky said...

Haha untung la ade pengalaman macam tu. menarik bile di-ingat semula

eicahaha said...

hahaha...komfom segan...

ct kamila said...

haha,,adeh,,tergelak aku baca...hehe

folo blog ni ye..

:P

tura hepy said...

oohhh dah rabun...senget ngan sengal pon xleh baca...adoiiiii

nurul cHempaka said...

pndai ko susun tulang ayam!

Owner of ~fuNtaStY..YuMmy~ said...

mesin pengering tangan yg b'memori....hihi

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

sedih plak baca cerita ni. bukan sedih apa, tapi sedih mengenangkan betapa bersyukurnya kita kalau hidup dlm kesennangan sentiasa.

kadangkala harus hidup dalam kesusahan, supaya dapat mengajar kita erti kehidupan sebenar. hidup ibarat roda. kdgkala bangkit, adkala jatuh. jadi, impak dari kesusahan lah kita dpt belajar untuk bangkit dan impak dari bangkitlah kita ingat org ssh...


btw, my youngest sis suka kfc. pasti ingat story encik petai ni kalau kami kuar mkn kfc!!!

cemomoi said...

6 hengget tu dah bley beli kfc kot

PendekarPetai said...

miss_neeya: hehe yer2 aku bsyukurla nie...



janggel: tau tak pe... slalu la jugak mkn ngn ex dulu.. hahaha



along tapa: waahh smpai ker toilet ko carik ek?? hehe



ismi huda: yup, aku sokong 100%



freaky: hehe stay tune, byk g kenangan aku tau....



eicahaha: tau tak pe.. jenuh nak cover mase nak kuar...



ct kamila: hehe... tq tau!!



tura hepy: alaa sajer nak cko senget.. kamu mmg senget k... hee



nurul chempaka: ciplak kat pakcik google laa..



awner of fantasy: hehe kenangan trindah...



fifiey: bukan senang nak jadik senang, bkn susah nak jadik susah.... (tmbhn dr petai)



cemomoi: tak leh kuar g, kene cukupkan 50hinggit... huhu

Nurana said...

hahaha..lawak gileerrss..XD

PendekarPetai said...

keep in touch....... hehe

cik sakdi said...

kiut giler g susun tulang KFC tu weh Hahahaha

PendekarPetai said...

hehe kreatif kan??

saNah said...

haaa sanah pun minat gak dora dtg lg ehh http:sanahgurlz@blogspot.com

sarah abadan said...

hahahaa...klaka ar entri2 ko...tergelak sorang2 aku kala pagi buta ni... haha XD

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!