Saturday, January 8, 2011

MAINAN MASA KECIL

isk2... entri sblum nie baru jer aku ckp pasal nak jadik femes, da kecoh pulak blogger femes kena hentam ngn blogger lain.... kalu cenggitu kensel la cita2 aku nak jadik blogger femes.... biar cenggini jer laa.. hati kita senang kan?? hehe..







cuma satu jer laa aku nak komen pasal isu nie...








"kita sebenarnyer tak boleh terlalu mudah untuk mengkritik perempuan yg tak memakai tudung dgn sempurna, sebab ustaz aku sendiri pnh ckp, kalu tudung tak cukup kain, bukan tudung yg harus dibukak atau ditanggalkan, tetapi 'kain' yg perlu ditambah........."







 mendalam weh maksudnyer, cube laa korg renung2kan....... ok???














oraiiittt.... sbnrnyer pasnie petai akan hilang seminggu dr dunia blog, sebb petai nak g putrajaya.... ader tournament catur bistari peringkat kebangsaan..(taip sambil kembang idung), sebelum dpt masuk peringkat nie, petai da menang peringkat IPTA seluruh malaysia...(ok2 time nie ngah kembang buntot lak) hahaha...














dulu mase aku kecik2, sume mainan aku men.... aku duk kg, so mmg meriah laa... setiap permainan bermusim tahu... kalu musim gasing, sume budak2 men gasing, kalu musim layang2, sume men layang2.... tp kalu musim mengawan, ktorang tak mengawan... bila bajet lebih ckit, haa ktorg beli 1 permainan ckit, ktorang serang kedai runcit cik una balong, beli...........














                                                         tora datang lagi!!! (trademark iklan)






fuhh... mase zaman aku kecik2 dulu, bapak femes natang 2 nie.... giler berantu, korg bygkan la, aku smpai tahap berani curik duit tabung akak aku sebb nak beli natang haram jadah nie... 5 6 kali gak la tak kantoi, tp kali ker 7 tkantoi gak, lidi yg aku wat jolok duit terjatuh lak dlm tabung tu... (tertangkap, pasal lidi gagal dikeluarkan) shittttt, last2 kene pukoi kat kepala, padan muka petai....












byk beb kenangan men natang nie, bapak member aku pnh kejar aku nek motor pasal aku curik ding dang anak die (haram punyer pak ramli, aku nek beskal jer.. tak aci toi..) pas die dpt tgkp aku, ape lagi... dibukaknyer suar aku pas tu ditonggeng nyer kepala aku dalam perigi buta, haram punyer org tua, naseb bek la aku kecik g mase tu.. so bogel tak bogel aku cool jer....












start dari ari tu laa pak ramli jadi bahan ejekan, kutukan, cacian dan makian aku serta kwn2 (berani belakang jer laa)... anak pak ramli ktorg pulaukan.... siap kutuk2 name bapak kalu jumpe... kutukan paling femes....














"ramli burger, ramli burger, ramli burger... burger, burger, burger........" (ckp burger sampai hati puas..)










antara ding dang ngn tora, ding dang murah ckit... so tak perlu laa keje smpai sebulan atau smpai tahap kerja kerajaan utk belinyer, siap amik PERKESO, SOCSO... (KWSP bagai) tak payah.... cukup laa sekadar curik selipar kat masjid jual kat pasar sehari, kutip limau kat kebun org len pas tu jual.. (time kutip wat muka cm tuan tanah)










uuhh makin megarut dah aku, so aku kena la stop..... kesimpulannyer, syok pas dpt beli ding dang ngn tora, walupun ngn duit curik.... tp aku ngn member2 pandai beb, coklat bulat2 kat dlm kotak nyer ktorg tak mkn... haram la konon...!! hahaha... papaiii....

25 pengomen:

cemomoi said...

mamai tul ko dengan pakcik ramlee tu yea

PendekarPetai said...

perghh smpai sekrg kot.. hehe

Lelaki Ini said...

setuju pasal isu tudung tue!
tora??
lama dh tak beli!

shamsiah shamsuddin said...

kesian pakcik ramli tu...
tapi lau da camtu..
iush...sape ati tak panas...

best la dapt tora, dindang..
mak ngn abah pun dulu tak suke menatang tu..
n mg tak pernh rase pun main menatang tu..

gOOD LUCK tuk ur competition..
bertanding tuk menang k.!!!

PendekarPetai said...

lelaki ini: tq!! ader lker lg mainan nie skrg ek??


shamsiah shamsuddin: dendam keramat namenyer nie.. hehe.. tq2!! hadiah utama kereta persona ok... hehehe

IMANSHAH said...

gua main combat..beli patung askar banyak2..then main ngan kawan2

mendatak hijau said...

ding dang tu sebotnyee

DEN DANG....pelat sket kott

miss_neeya said...

minat gle ngan maenan tu..nk pegi beli la...hahahaha

-iEkA DaRLink- said...

gudluck untuk tornement catur tu. hhehe.
oh dulu ieka pon gila dengan ding dang ni. tapi selalu menyesal beli sebab mainan dia tak bes. hehhe. :)

Along Tapa said...

ni menggamit memori ni...kalau dulu tengok ding dang ke tora ke memang rasa nak la..nampak macam cool jek mainan dia...tapi bila dah tua ni, rasa macam bodo betul aku tertipu dengan mainan simple cenggitu..haha

Gorengbaek - Pengaruh sekolah yang tak patut dibawak pegi rumah...

Hangit habis dah - Lu kan..perangai macam p*** la bangang...

DiahRodzi said...

tora...laama xdgaq iklan tu..hehhe

PendekarPetai said...

imanshah: fuh dasat game lu bro... hehe


mentadak hijau: aik ader lak loghat die ek??


miss_neeya: hehe ntah2 da tak de jual...


ieka darlink: tq!! wish me luck k... alaa mase kecik2 yg tak best pun jadik best.. hee


along tapa: haha tau tak pe... nmpk sgt mase kite kesik2 senang dperbodohkan...



diahrodzi: hehe syarikat da bankrap, ikla tak de.. hehe

DinDangComey said...

hahaha.. kwn2 pggil aku dindang wktu skolah dlu... tu yg lkat nama dindang nie.. sama ngan prmainan plak aku nie.. hahaha

Catherine- said...

best giler kampung ko ade perigi.
kg aku ade sungai jer.. :p

aNaYaNa said...

hehehe..adohai..mencuri tross..

Robi AMZ said...

ait petai...bkn time kecik dulu kita suka main tinjanye anak pak ramlee ke?

eicahaha said...

fuhh...ganas gle...
hakhak..kene bugilll...

miloais said...

mainan iols masa kecik :
polis sentri
konda-kondi

takat mainan tora ke.. dindang ke..
apa barang beb!
ekekekeke

PendekarPetai said...

din dang comel: cmner la dorg leh pggil ko cm 2 ek??


catherine: laa umah aku pun ader perigi tau... hehe


anayana:ok laa 2, hobi jer, bkn cita2.. hahaha


robi: tinja ialah taik.. ble lak aku men taik??


eicahaha: alaa mase kecik2, tak pe...


miloais: bermusim kot, bosan la asyik men bende yg same jer... hee

nazrul ashraff said...

haha..gila kentang je ayat 2..ngee..

amry said...

haha..kelakar citer ko ni...."tora datang lagi...." teringat pulak aku zaman budak2 aku dulu. isk

PendekarPetai said...

nazrul ashraff: hehehe....



amry: kenangan terbaik!!

Owner of ~fuNtaStY..YuMmy~ said...

siyes pandai...(x makan coklat dlam dingdang tuh...huhu)
plus, i love chess gak, tapi xde la terer sampai menang ipta..
neway nanti nex yer try lagi....(Klau ade la, nanti dapt aspira plak, hihi)

Eyrique Ettiqaz. said...

Tora,Deng Dang,jutaria n one happy family 2 sume permainan mase aq kecik.syiok nyer bile pikir blk.sweet moments 2.

PendekarPetai said...

funtasy yummy: aspira?? apekah?? hikhikhik


eyrique ettiqaz: betul!!

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!