Thursday, February 27, 2014

NIAT BAIK

3 pengomen

Mak aku selalu berpesan kat aku, ape pun yg kte buat dlm kehidupan seharian nie, berfikir dulu sedalam-dalamnya sebelum buat keputusan.. dan keputusan yg terbaik tu datang drpd niat yg baik...


Tapi mak, kalu kita dah ade niat baik nak tolong seseorg yg berada dlm kesusahan, tp tiba2 perkara mengkelakarkan berlaku cam ne?? Hahaha


Beberapa ari yg lepas aku pegi bank, nak bank in sales company tempat aku keje... kerakian, aje ramai betoi org mase tu, kebetulan ade sorg pakcik yg agak dah tua dan uzur pun tggu no giliran dipanggil..


Ting tong krikk krikk puuiih.. 1120 kaunter 2..


Amboi terok betoi bunyi intro kaunter tu ye.. hahaha.. tu la no pakcik tu, so dia pun pegi la ke kaunter... aku tengok jer la dr jauh (sambil2 tu korek idung sebarang dua, cara cover buat akai garu2 idung) hahaha


Selesai je korek idung aku tengok la pakcik tu.... laaaa tak sampai lagi ke kat kaunter?? Pakcik nie berjalan pakai gear 1 je ke?? Apehal slow sgt?? Kecian.. dia tak larat berjalan laju, pastu tiba2..


Kelepekk2 ketumm2 kebabong... (pakcik tu jatuh)


Aku cuba nak pegi tolong, tp org ramai kan, lgpun aku duk blakang skali time tu.. so ade sorg brader macho terdekat dtg tolong pak cik tu.. tiba2 lg..


Kecepung kecepek toi toiii.. (brader macho tu pun jatuh!!!)


Hahahahaha... amboi licin bebeno ke pun lantai bank nie?? Heran aku... yg lebih malangnye brader macho tu tersepak buntot pakcik tu mase terjatuh... aku rase mau menyumpah pakcik tu dlm ati..


"Kalu stakat dtg nak tolong sepakkan buntot aku, baik tak payah"


"Adik pk jatuh kat dpan khalayak ramai nie menyeronokkan ke smpai nak join skali??"


"Haaaaa ade pun member jatuh, boleh aku cover cam nak wat breakdance bjemaah.."


Last2 aku sendiri dtg tolong pakcik tu, sebb brader tu bleh bangun sendiri.. ape yg aku kesalkan, ramai kot org kat kwsn tu.. knpe aku yg duk blakang skali nie kena pegi depan sebb nak tolong pakcik tu?? Mane sifat prihatinnye rakyat malaysia nie?? Huhu..


Secara peribadinya aku respek kat brader macho tu, dia sggup ketepikan kemaluan dia n tetap nak tolng pakcik yg jatuh tu... lu terbaik bro, 1 je wa nak pesan, jgn sepak buntot sape2 lg tau!!! Haha.. papai!!!



Monday, February 24, 2014

I'M BACK!!!!

2 pengomen

Ok..... tarik nafas.. hembus.. tarik nafas.. hembus.. cuba korg bygkn yg aku baru je update blog smlm.. so abaikn kehilangan aku yg bertaun-taun tu ye.. hahaha..


Aku masih petai yg dulu... seorg yg berkentot dgn yakin apabila usha line sekeliling clear... masih memiliki sekuntum wajah yg ensem, macho, awesome dan lain2 lagi.. tp kawan2, aku dah semakin gemuk... mcm mane la aku nak setelkn masalah nie, makin lame aku pk, makin gemuk lak aku rase.. hahaha.. meh aku cte kat korg cm ne aku leh tau aku semakin mokmok..


1) minggu lepas aku bersiap nak pegi keje.. so, aku pun amik la uniform keje bersaiz L berlengan pendek yg aku bru sterika.. saappp sarung lengan pertama, berjaya.. saappp sarung lengan kedua, pun berjaya.. tp tiba2 kruurrpppp (aihh mcm bunyi rangup plak nie) sebijik mcm bunyi rangupan ketika mengunyah mister potato.... tp kali nie bkn mister potato yg merangup, baju aku!!!!!


Cuba korg bygkn perasaan aku mase tu?? Sedih... baju aku sendiri boikot aku... kalulah baju tu buleh bercakap..


Hoii bugima... ko tak sedar diri ke?? Aku nie kecik, ko tu tembam!! Ko tak perasan ke bile ko angkat tangan je bulu ketiak ko terkeluar??!! Melantun-lantun bodohnye ko nie...



2) seluar jeans pendek aku 2 helai dah tak buleh pakai... aku cuba sedapkan hati, mungkin bulu kaki aku mengembang nie, sebb tu dah tak muat.. tp hipotesis aku nie terlalu bangang bile dipk kan.. seolah-oleh sel-sel otak aku masih tak berhubung pulak.. hahaha..



Ari tu aku cuba gak pakai, mmg cannot go dah.. bile sarung je aku rase mcm nak demam, kepala pening2, khayal pastu terus pitam... fuhh pakai seluar pun da mcm minum air ketum.... 



3) bila pegi supermarket je, kalu budak2 kecik selisih dgn aku, nak dekat 1km dorg mengelak... madafakas betul.. seolah2 dorg cuba mengelak seekor biawak komodo yg tengah melintas jalan.. biawak komodo pun ade ati dan perasaan gak adik2.. tacing dia tau... 



Hahaha.. lame sangat dah tak merapu kat blog nie, ayat pun da tunggang langgang... nak bertatabahasa sgt pun mcmla ade org bce lg blog aku nie kan... hahaha.. selamat kembali berblogging drpd petai.. yg sudi bace tu terima kasih.... setelah bertahun-tahun aku hilang, korg sudi lg jengah ke sini.... hati kau keras roy!!! Papai!!!!









Thursday, October 6, 2011

PANGKAL LENGAN

21 pengomen

korang kenal tak siti saleha?? alaaa bkn mak cik leha jiran aku tu, kalu yg tu dah ade 6 org anak.... leha yg nie adik kpd sam bunkface... sorry to say la kan, tp dia tu dulu sebenarnyer ex aku... tp opah aku suruh aku putus ngan dia, nak wat cmne jodoh tak pjg... sume tu gara-gara dia masuk iklan enchanteur.... alaaa iklan yg sental-sental ketiak tu.... hahahaha


hahh korg tak pnh tengok iklan tu?? ok2 aku bagi sinopsis iklan tu ckit....


"seorang lelaki-muka-hensem-nak-mampos-mcm-gay terpikat melihat siti saleha berlari terkedek-kedek bersama kawan2nya... tanpa di duga siti saleha telah menerbangkan ketiaknya untuk melepaskan belon maka terpaparlah ketiakan yang lawa melampau tanpa bulu....." hahahahaha (sedap jer pulak ayat aku nie)



haaa nampak dah situasi iklannyer?? best dowh iklan tu... disebbkan iklan tu la free2 jer aku pat tgok ketiak siti saleha... ingat senang ke?? kalu setakat tengok ketiak bapak aku, dah bosan dah.... tengok ketiak korg?? ishh mau muntah 3 hari aku nanti....


apekah ciri-ciri seorang duta iklan sental ketiak??


1) ketiaknya mestilah sukar untuk ditumbuhi bulu atau dalam kata lainnya ketiak tidak subur... ya anak2, hanya ketiak yg tidak subur sahaja layak.... korg tau dak, ketiak mereka lebih licin dari kulit muka aku?? sial WTF...... pakai pencuci muka kot ketiak jenis cenggitu.... hahahaha



2) ketiak juga haruslah putih dan sebaiknya bersilau apabila disuluh dengan torchlight.... bersilau beb, kalah kepala bapak aku lg..... (ti da tua kepala aku pulak jd bahan) angkat ketiak jer mata pedih, angkat ketiak jer mata berair... korg bygkan la kalu diorg angkat ketiak time dalam kete... uisshhh mau ramai yg eksiden sebb silau....



3) ketiak tidak seharusnya bergerutu seperti ketiak petai..... yer aku akui, ketiak aku kaya dgn lemak dan protein yg tidak diperlukan oleh badan... so dia berpindah ke ketiak.... (tak leh halang) korg tak jeles ke?? aku jeles beb.... kemana hilangnyer kegerutuan ketiak mereka?? apekah celaka nyer ini semua?? hahahaha



ok................. entri kali ini terlalu merepek... papai...... hahahahaha (gelak lg)





PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!