Tuesday, January 25, 2011

PENAMPILAN DAN PEMINJAMAN

Isk2.... kwn2, aku ader masalah sekarang..... aku pun tak tau laa, kenape bila hujung minggu jer aku terpaksa hadapi masalah cenggini......  mcm2 cara aku dah buat, jumpe kaunselor, lecturer bahkan bomoh sendiri tak de jalan penyelesaiannyer....




Ptg td aku termenung.... memikirkan masalah nie..... pas tu kwn aku dtg... lantas bertanya..




“kenapa ko nie petai, da 3 ari ko termenung cenggini.. tak mkn, tak minum.. muka da makin cengkong.. misai da tumbuh sampai masuk mulut.. cite la kat aku, kot aku boleh tolong...”




Dgn muka separa tenuk, aku menjawab...




“susah beb nak setelkan masalah aku nie, cerita nyer cenggini... pagi td aku dating ngn awek aku, dia tegur 1 perkara...”





“kenapa u tak buang bulu idung?? Dah terlajak keluar.... tak de gunting ker kat bilik....??”





Oohh sungguh menusuk ke kalbu.... naseb bek laa time tu aku tak pegang kapak.. kalu tidak mungkin ader yg mati......  




hek eleh jgn gedik nak emo la korg.... Tu sume cite rekaan aku jer.. hahaha.... main point cuma nak ckp pasal penampilan diri... sebenarnyer bagi kaum lelaki, bende nie bukan masalah besar pun... kaum adam kan cool... kalu lepak dlm bilik ramai2, boleh jer buang bulu idung secara berjemaah... (siap de member len tengah makan nasik kuah kari g)





Same gak keadaan nyer ngn barang2... barang member aku, barang aku gak.. tp kalu barang aku, barang aku laa...  budak2 laki tak bpe kesah la pasal barang2 nie.. nak pnjam lptop amik laa, nak pnjam baju kemeja kuliah amik laa.. nak pinjam tie amik laa... (yg nie aku selalu wat kat roomate aku) tp kalu nak pinjam awek, kaki aku la ko amik.....
 



Teringat lak dulu member kepada member aku pnh cite kat member aku.. (bapak serabut ayat nie)  kebetulan time tu aku ader skali... die ckp roomate die slalu pakai barang die, so bg aku maner de masalah kan.. tp rupa2nyer mmg bermasalah... tahap pakai barang agak melampau, sampai boxer  pun leh pinjam.. giler melampau... geli jer aku dgr...  




“wehh ko tak pakai kan boxer wane pink ko tu?? Kang aku nak pinjam ek, sebb aku rase cool la pakai boxer ko...”




WTF.... ini kalu lelaki punyer kes.. kalu pmpuan??




“awk, petang nie kite tukar2 underwear ek, lagipun saiz kite kan same, selesa... ”




Kalu pasal penampilan lak mesti agak kelaka kan kalu perempuan se-open lelaki... relax jer lawan bunyik kentot dlm bilik.... siap buat tournament g...... “battle of the kentot” hahaha... pas tu boleh sembang2 pasal nak buang bulu idung...




“awk, jom kite buang bulu idung.. sama2 da terlajak kuar nie, da lebih had limit....”




“alaaaaaaaaaaaa... bulu ketiak da kenampakkan.... jom cukur.....”




Giler cool... kalu ader pmpuan cenggini,  aku sanggup tonggeng buntot 7 ari 7 mlm... so kesimpulannya, lelaki dan perempuan diciptakan penuh dgn perbezaan.... dan perbezaan itu la yg melengkapkan sebuah kehidupan... (eh cm pnh tgok lak ayat nie) papaii.. 


p/s petai: blogger.com da kene block kat u aku... mampuih la nak update blog pas nie...)





                   kecian sape yg duk kat kampung nie kan... senang2 jer dpt panggilan cenggini... hahaha

29 pengomen:

C I K . F Y Z A said...

ada je dak senior pompuan kat sek dulu suka sendawa kuat2..
sekali dier sedawa, satu dewan makan yang sebesar 2 buah rumah kos rendah ley dengar...
giloss..haish..

adrinaqamarina said...

pinjam benda laen boleh, tapi bukan sampai ke spender la. adoi.

Ahmad Faris said...

teknik pinjam meminjam ni bagus utk mengeratkan hubungan silaturrahim..dan ade ke orang nak bagi pinjam seluar kecik?kalo ade memang patut kenekan cukai

Syaza ♥ said...

mak aih.?? hahahhaa.

dkama said...

amik ko... mangkuk 1 kampung... hahaha \m/

Si DauN CeRi said...

ehhh.. sy pnah jln2 la kat kg mangkuk tu.. sekolah die nama sekolah rendah kebangsaan mangkuk.. kikikikkk

kat terengganu kan kalau tak silap~

miloais said...

giler ke hapa
nak pinjam spender orang???
choyyyyyyyyy!~

ch!natsu said...

hahaha adoila senget sungguh~~

n!da said...

ur aweks is so gedik. tau gedik?
klw pakwe aku aku xkesah pon. nk korek idong ke ape ke.
lgpon aku xsuke laki metroseksual.
aku suke yg sempoiii..

The Crow Empire said...

hahaha.. kalau pinjam baju takde hal. tapi klau tak reti basuh balik mmg buat hal la.heheh..

pecah perut sy bace entri ni. ahahaha..

(^__^)

Lizzie Yasmin said...

tolong jangan kongsi shaver.. nnti ko akan kongsi AIDS klu ada.. huhuhu

nazrul ashraff said...

haha...saya nak pinjam skirt awak boleh?? rasa berangin je bontot saya bila pakai..haha..

PendekarPetai said...

cik fyza: mak aihh.. johan sedawa mase skolah rendah kot??


adrinaqamarina: aku pun pelik kalu lelaki pnjam spender..


ahmad faris: ader beb... aku pun tak phm, selera jer dia pakai spender org len...


syaza: tak percaya la 2.. hehe


dkama: weh tak bek dowh... hahaha


si daun ceri: laa yer ker.. ha'ah rase kat terengganu.. kat setiu kalu tak silap...


milo ais: jgn tak percaya, ini realiti... hehe


chinatsu: senget plus bengkok ckit..


nida: pasal sembg ngn awek 2 cite rekaan jer laa... hehe


the crow empire: kite kan cool... hehe


lizzie yasmin: AIDS?? sape2?? haha


nazrul ashraff: bontot berangin?? pakai spender tak?? hahaha (tokok tambah)

wanie m'nJ said...

ty follo blog saya.terharu.haha.anyway,nak tny sikit.kenapa nama PETAI??lol.sumpah kelakar.hahaha.unik pun ada.

PendekarPetai said...

same2... hobi sy mmg suke carik kwn baru... jwnpnnyer awk da gtau.. unik... hehehe

menusuk hati said...

haha!best walaupun geli...mungkin lagi cool kalau lelaki pakai coli awek dia,awek dia pakai boxer.Pergh!!Eh petai!Dekat tempat kau ada petai tak skg ni?

Robi AMZ said...

wei....aq nk pinjam berus gigi ko wat sikat rambut...

PendekarPetai said...

menusuk hati: besar sgt ker saiz pkwe die punyer smpai kene pakai bra?? hahaha... ader... nak bpe kilo??


robi: haa elok sgt la 2, rambut ko ngn berus gigi mmg lebih kurang jer...

Robi AMZ said...

dem...xpe r...skurang2nya aq ramping & menawan.hahaha.....

ST Admins said...

biasala tue
kt tmp sy
ade kg . beruk

eza said...

hmmm... owh.. pasal awek tu cerita rekaan jek ek.. gud3.. means dye tk gedik kannn....

tp btol kamuu.. laki n pmpuan memg brbeza..tp kdgkala perbezaan itulah yg melengkapkn..... =D

masshie mastura said...

OMG!!! seriusly jgn bg pinjam boxer or watsoever benda dlm2.
u dont know wat infections u will get from ur frens through that.
i can list down for u penyakit ape ley dpt, seriusly. cause i baru je bljr.
just dont k, haha ;P

http://aniesandyou.blogspot.com said...

ni bese je.kt melaka ada kg namanya 'kangpung kandang'. x caya? cari kt google map

PendekarPetai said...

robi: ramping?? aku tgok cm da kembang jer...


st: waahhh lg dasat.. nase b bek bkn kg tenuk kan..


eza: aa.. awek sy bek ok.. hahaha


masshie: waahh ce bg contoh risiko nyer 2.. haha


anie: eh sedap la name kg cenggitu...

h A n Y S said...

LOL~aduh kau ni petai..kelako lah entri ni,eh?entri ke?bukan2, actually, fi'il kaurang member2 ni, siap blh lawan kuntut,kalau pompuan?aishhhh~toksah ckp, nak lawan sendawa pon kena cover..haha
as u said, pompuan n lelaki ada beza n perbezaan tu lah yg lengkapkn 1 khidupan..;D

A.s.t.i.n.a said...

Kawen tu indah..
tak relevan dah minta opah mak carikan sekarang.. minah2 pun dah pandai carik sendiri....

Sepanjang tahun adelah musim mengawan bg yg sudah berkahwen.. silalah kahwen..

aKU maNUsiA beRpeRaSaaN said...

hehehe ader ker pinjam² barang² camtu? cam pelik jerk..?

heheeh BTW, nama kg camtu cool aper...ahhahahahhah "org² kampung mangkok"

cik sakdi said...

pompuan bulu idung x pnjg mcm laki.hahah

PendekarPetai said...

hany: yer ker nie????? ker same jer ngn laki?? hahaha


astina: ok jom kawen... hehe


aku manusia berperasaan: ader... serius... weh tak bek tau ckp cm 2... hee


cik sakdi: sebb pmpuan ptong!! haha

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!