Saturday, January 1, 2011

AZAM BUKAN ASAM

 Perghh syoknyer naik moto pegi  cc mlm2 nie... layan jer korek hidung dgn gaya bebas smbil menikmati angin mlm yg sempoi2 bahasa... begitu clear line mlm2 buta nie kan... aku rase kalu wat maksiat atas moto pun org tak nmpk.. hahaha






Dulu aku de sorg kwn, name die azrin...aku dan kwn2  panggil die mabuk laut..... Korg jgn la tnyer knpe pggil die mabuk laut, sebb ktorg pun tak tau cmner leh pggil die cenggitu... beliau ader adik, name adik die AZAM.... (yesss kene gak ngn tajuk entri) itu jer point aku sbnrnyer....






Bile dah ujung2 tahun nie, sume blogger nak cte pasal azam, aku pun tak nak ketinggalan jgk....  da byk sgt aku ketinggalan, aku baru tau mlysia menang lwn indonesia dlm piala suzuki swift (cm jenama kete lak..) so pas nie aku tak mahu ketinggalan lg....





Jom kite sembg pasal azam..... aku da lame berkecimpung dlm dunia azam berazam nie...  sejak kecik2 lagi tahu....






Mase kecik2 punyer azam:-

Dulu mase kecik aku ader 1 tabiat... aku tak suke basuh tgn bile nak mkn....  almaklum laa mase kecik, sume bende kite pegang.. men guli pegang guli, men masak2 pegang sendok, men perang2 pegang  senapang kayu...  men laga ayam pegang buntot ayam... nak djadikkan cite sume bende la aku pegang...  tinggal buntot pmpuan jer aku tak pegang, standardlaa mase kecik tak de nafsu lagik cm skrg...





Time nak mkn jer mesti mak aku kene membebel dulu soh basuh tgn...  die kate kuman.... aku tak percaya, maner tak nyer, aku terpengaruh ngn kwn2 seperjuangan  aku  mase kecik dulu... dorg ckp cmnie....






“ hek eleh petai, ape barang basuh tgn....  kan cikgu kite ader ckp, kuman ader dmana2, dlm perut kite pun ader... so kalu mkn tak basuh tgn pun tak pe, kuman tu recycle jer dlm perut... ape bezanyer?? Bek ko tak yah basuh tgn, jimat air....”





Jelas sgt ker kebangangan kwn2 aku nie??  Aku pun kire kategori bengong jgk laa, sebb aku ikut ckp dorg.... . bile ckp kat abah, abah kate jadikan la azam tahun depan, kalu nak mkn jer basuh tgn dulu... kalu tak ikut azam ti dpt dosa.... seraya aku menganggok tanda bodoh..... (tadika weehhh)







Bile da besar ckit....

Aku pnh jatuh motor beb, almaklumla rempit jalanan... tp kire thp jatuh tu tak diiktiraf oleh persatuan mat rempit laa.. sebb jatuh bodoh jer.. aku jatuh sebb nak elak biawak....  fuhh naseb bek mase tu moto aku blakang skali.. kalu la member2 aku nmpk, mau kene pulau seumur hidup...





“eleh.. jatuh moto sebb nak elak biawak.. bodo nyer ko petai...”






“nenek aku pun tak pnh jatuh moto sebb biawak... giler loser ko nie...”






Terbayang jer dlm kple otak aku member2 aku ckp natang nie kat aku... so, bile dorg tanyer sebb aku jatuh, pe lg aku kencing la dorg smpai hancing.....







“ader makhluk halus kacau gua mase bwk moto td r bro.. . dia bonceng moto gua, pe lg gua sepak la die jatuh.... last2 dia long khong (cm jampi2laa..) gua, sebb tu gua jatuh....”







Tak tau la korg phm ker tak, bhasa mat rempit mmg tinggi ckit.... so pas kejadian tu aku berazam tak mau merempit lg.... aku insaf.... g masjid, pakai songkok, bwk tasbih, simpan janggut ckit...... (nak kene kilat la nie)




                                                betulla kater org2 tua.. lumba haram tu haram.....






Azam skrg...

aku da makin matang... buktinyer bulu semakin lebat kat muka...... so kene la matang dlm berazam... aku nak jadik lebih bek dr tahun lepas... dr segenap aspeklaa... ooppss sebelum terlupe.. kalu boleh tahun nie aku nak beli kete cenggini....













tak mau la ckp byk pasal kete nie... tp ti aku rase nak modified ckit kete aku nie, pasal lubang idung die cm besar ckit kan.. pas tu nmpk cm de bulu2 lak dlm lubang idung die.... tak smart.. hahaha papaii...

25 pengomen:

Tuan Din said...

apa Azam budak azam tu tahun nie?

.:padie_eyla:. said...

smoge azam kau tuh tersampai laa yerr. =p

miss miera said...

hahahaa ... terbaik bro ...
selamat tahun baru :))
( agak2 bulu hidong uh dah panjang , guntinglah ek ... ngee ~.~ )

MAPPIAU said...

hahaha ok la bro mudahan azam untuk tahun ni akan tercapai untuk dapat kete tuh yea hikhikhik,

tang korek idung dgn gaye bebas time bawak moto tuh tak boleh blah hahaha

eicahaha said...

member ko btol2 caye ke sbb ko accident tuh??

PendekarPetai said...

tuan din: ntah idup ntah idak g budak 2.. hehe


padie eyla: insyaallah.. hehe


miss miera: bru jer buang td.. haha


mappiau: yeah kompom, ti aku bwk ko jln2.. hehe


eicahaha: percyer beb..(smbil mulut terngaga....

Tinta NurAz said...

selamat tahun baru denga azam baru.....

PendekarPetai said...

tq tinta!!

~ch@wi~ said...

ape jadah nye bro jatuh moto nk elak lggar bewak?hahaha..
adoiyai, malu btl la...haha
cerita ko ni bengong2 gak ye..
layan je aku baca..hahaha

PendekarPetai said...

hahaha aku terkejut biawak tgok biawak..... hahaha... mengisi mase lapang bro....... keep in touch k...

budak udos said...

oh!oh!....bmw dynamic kan????hehe..tu je nk tnya...huhu

Cik Ina minat Do do Cheng said...

hello gua nak follow balik, tempat follow lu mana. Apasal azam tahun baru lu kasi hilangka lu punya follower atau lu tak letak follower.

salam ziarah.

Biela Sapine said...

hahaha.. azam yang baik tuu, basuhkan tangan anda ye

PendekarPetai said...

budak udos: rasenyer bkn dynamic.. pe ntah name die, da lupe... tp sgt2 laju laa...



cik ina: laa wa punyer follower ader jer de.... lu tak tgok betul2 nie...




biela sapine: azam budak2... hehe

O'gosh said...

Selamat tahun baru....!!

cemomoi said...

bukan lumba haram je haram, naik moto dengan babi pon haram... haram jadah tul motor tu

n!da said...

cantek kete tu.
tgk gaye idong die ade la nmpk mcm en.petai sket2. insyaAllah panjang jodoh tu. ~ ikot merepek. ^^

Miss SurferParadise said...

amin, mintak2 lah awak dapat .. mana nak tinggal jejak ne.. grrr
sy follow awk keh!
keep good writing ..

eicahaha said...

hakhak...cam bangang je member ko tuh...

Robi AMZ said...

wei....bukak sem ni ko bwk moto tu r...nnt xde org nk mboncengnye.plg haram pun ko ngan aq je naik.UK pun x saman kot.sbb haram nk pegang.haha...
klu keter,ada keter kancil,rusa.klu moto tu lak apa nama? hahaha......

adrinaqamarina said...

jangan lupa cuci tangan ag nanti :P

azzey said...

azam nak tunaikan azam...hi3...

PendekarPetai said...

o'gosh: selamt thun baru jge....



cemomoi: babi mmg haram!! hehe


nida: insyaallah... mmg leh jadik geng nie.. hee


miss surferparadise: insyaallah... ader laa, tgok betoi2... hehe


eicahaha: haha tau tak pe...



robi: aku da lame nak bwk moto dowh, kastam besar tak bg lak.. haha.. perodua babi.. hahaha



adrinaqamarina: hehe ok!!




azzey: kompom leh nyer tertunai.. may allah bless u....

Sutera_suci said...

Selamat..selamat :)

PendekarPetai said...

yeahh selamat.... (sbnrnyer tak bpe phm)

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!