Tuesday, February 1, 2011

MASA DEPAN

beberapa hari lepas, lecturer aku ader wat lawak, so entri kali nie aku nak perturunkan lawak lecturer aku nie... dan aku harap sgt la korg gelak ek.. kalu tak gelak aku sula buntot korang smpai bengkak...




cerita nyer begini... (ehh da boleh masuk perenggan 3)




suatu hari lecturer aku pegi laa shopping2 dgn bini dia... beli segala barang, dan korg jgn lak suruh aku senaraikan barang2 yg diorg beli... aku lepuk sorg2 kang.... satu barang jer yg aku tau lecturer aku nak beli iaitu minyak rambut.... bini dia tak bagi beli sebb lecturer aku tu botak.. so diorang pun berbalah laa sebb natang tu....




lecturer aku: laaa kenapa awk tak kasi sy beli minyak rambut??



bini dia: ya allah abg, bwk2 laa mengucap... sedar laa ckit diri tu, rambut tak berapa nak tumbuh...



lecturer aku: awk ape tahu, sy beli minyak rambut nie utk masa depan..



bini dia: utk masa depan pe kejadahnyer pulak??



lecturer aku: yerr laaa, sy tunggu la rambut sy tumbuh dulu, ti dah tumbuh sy pakai la minyak rambut nie.. sy jeles tau tengok pelajar2 sy wat rambut pacak2... sy dah berazam awl nie, utk mase depan.... (mungkin dgn nada agak menyesal sebb gunting rambut sampai botak)



bini dia: (tgok muka laki dia pas tu terpengsan agaknyer...)






                                                      oohhh... kenapalah kepala ku botak!!





teringat aku kenangan mase form 5, member aku bertumbuk dengan budak sebelah kampung aku... time bertumbuk boleh pulak budak tu gigit buah dada member aku, da mcm gaduh ngn pompuan lak.. pompuan pun tak gaduh cenggitu kot... ari tu mase cuti sem aku lepak2 dgn member aku tu... boleh plak die ckp cenggini..





"weh petai, buah dada aku masih sakit kesan gigitan dulu...." (selepas 4 tahun ok)






hahaha papai.... (asal entri aku cam pendek jer ek??)

22 pengomen:

DiahRodzi said...

hahahaa..cian dkt lectrer tu...kasi la dia peluang kan...hahahaa....perancangan masa dpn...hhahahaha

Si DauN CeRi said...

ye la kan, zmn die muda dulu takde pesen rambut pacak2 ni.. tu yg teringin tu agaknye.. sabau je la wife die melayan ek.. hahaha

lawak second tu tak bole blah. tak pernah dgr org gaduh main gigit breast. hahah

nazrul ashraff said...

haha..x lawak pun cter lecture 2..lagi lawak baca ur bahasa,,haha

Anisa Hang Tuah said...

botak itu seksi

zirconia said...

baiklah, nak gelak nie.hahah.

Sab Buenoo said...

hahaha. haha.


lawak tang kawan ko tu je. XD

cik sakdi said...

petai nape entry ko kali ni xwat aku gelak macam zaman mude2 dulu?aku gelak part sula sampai bengkak tu je. teruskan usaha anda petai! hehe

h A n Y S said...

ok, tlg jangan sula muntutku,
sbb aku tak rs nak gelak bila baca lawak lectrr ang tu,
bhahaha!

.:padie_eyla:. said...

haha. claim medical ke die pasai gigit tuh.? hak3. panjang dah tuuuuu entry hangg. nge3~

cik ungu said...

betul ke kau sula kalau x gelak?


kau kejam...~

Along Tapa said...

sopan sungguh ayat last ko tu..gigit buah dada..haha..

kalo botak pun boleh sapu minyak rmbut apa..barula nampak berkilat...

Gorengbaek - Kenapa kerajaan kena tukor desktop pegi laptop?

Hangit Habis dah - Mangsa terbaru...agak-agak sape?

miloais said...

hahahaha
sengal hoccay kawan uols tuh
dah 4 tahun masih terasa sakit

;P

PendekarPetai said...

diahrodzi: jauh die pk kan.. hehe


si daun ceri: naseb bek laa die gigit breast jer, kalu gigit len skali mmg kejam..


nazrul ashraff: nmpknyer ko boleh disula... hehe


anisa: seksi ker?? silau la...


zirconia: ko paksa diri gelak ek?? cehh kene sula gak nie... hehe


sab buenoo: laaa aku ingtkan tang c2 yg tak lawak.. hahaha


cik sakdi: hehe petai nak wat tersenyum jer, kalu smpai tergelak petai tak mampu lg...


hanys: oohh tak kire, anda mmg patut disula...


padie eyla: tak dpt, doktor tgok kesan gigitan pun da pelik.. haha


cik ungu: yupp.. ko mesti tak gelak kan?? meh cnie aku sula....


along tapa: kalu tak bubuh minyak pun aku rase bkilat kot.. hehe


miloais: sakit dlm hati gamaknyer.. hee

eicahaha said...

jgn sula aq...
aq x mampu nk gelak...

~Nani3@InTaN~ said...

xtaw nk gelak time bila...jgn marah haaa...;p

PendekarPetai said...

eicahaha: ko kan pengomen tegar aku, aku syg lebih la kat ko.. hehe


nani: hehe takpe2.... nmpknyer kene wat2 gelak la... hahaha

eicahaha said...

haha...sgt2 telhalu...
naseb baek... :)

aKU maNUsiA beRpeRaSaaN said...

hahahhah lawak tol lecturer ko...camaner leh jadi lecturer pun aku tak tahu...tapi sempoi gak ek kalau dapat lect camtu hahahahh

anyway, bagus entry pendek² ni..tak buhsan heheheh

cheers!~

Miss Yaty said...

hahahaha..kesian nye lecturer ko ye...hihi...botax takpe sebab jimat duit beli minyak rmbut..hihi..

mengong nye gaduh gigit buah dada...hahahaha

nadzirah razalli said...

haha..teringin gile lect ko nak pakai..takpelah..bagi la can..kang kecik ati, bini tido luar..haha...

weh..apesal yg bwh tu entry pendek je ??jeng3 !!

chacha busuk! said...

suka akak eicha kita yee~~
siyesss,, terkuntut kuntut anak buah aku baca!

tya said...

:D hahaha . klaka

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!