Sunday, February 6, 2011

HANTU DAN LOKASI

mlm semalam aku keluar ngn member aku naik motor, dalam perjalanan ktorg tibe2 terkejut sebb ternampak beberapa makhluk hitam kat tepi jalan... oohhh rupe2nyer geng mat2 negro... mati2 aku ngn member aku ingat dorg tu hantu..... kecian dorg, dah la merantau kat mlysia sebb nak belajar, kulit lak gelap.. so kalu berjalan di kala mlm mmg agak sukar utk dikesan.... kot yer pun yg boleh dinampak mungkin cuma gigi.... naseb bek laa aku tak terlanggar buntot2 dorg.....




tak lame pas tu member aku bertanyer kat aku... (dan sudah pastinyer soklan yg bangang2)





"weh petai, asal pak tam (pak cik hitam) nie berjalan dlm gelap ek?? dorg tak takut ker kat antu??"






aku dah agak, mesti soklan yg menguji keimanan aku punyer... so tanpa membuang mase aku menjawab..






"apehal lak dorg nak takut?? maner der antu itam kat cnie.... dorg kat malaysia la, bukan kat somalia...."





giler bernas jwpn aku..... aku sendiri tak sangka dgn jawapan yg aku berikan... aku baru terfikir, sebnrnyer ader  byk faktor pak tam tak takut kat hantu bile di mlysia....





1) faktor rupa:-

walupun ditakdirkan hantu malaysia kacau diorg, belum tentu lagik dorg takut beb.... maner laa tau kot hantu2 kat somalia muka mcm siti nurhaliza ker, nora danish ker... atau paling2 takut pun mcm muka osman kering.... kan susah dorg nak takut kalu cenggitu....




dan lagik satu, pd pendapat peribadi aku la kan... rupa pak tam pun da cukup menakutkan bagi aku.. kalu langsuir dtg kacau dorg, mau langsuir yg lari lintang pukang....... mau terkentot kentot langsuir tu lari..... hahaha






2) faktor komunikasi:-

yg nie pun salah satu masalah jugak,... cuba korg pk, katekan laa antu mak limah nak kacau dorg tp menggunakan bahasa malaysia... lagik merumitkan keadaan bila guna bahasa loghat perak....  kan da jadik miss connection tue..... dorg nak takut pun kene pk byk kali...




"nak takut tak, nak takut tak, nak takut tak......??" (translet la dlm bahasa dorg)





3) faktor media massa

yg nie pun satu penyebab gak.... aku rasela kan, dorg nie tak pnh tgok cite hantu, so pendedahan terhadap hantu agak kurang...... bkn mcm kite nie, bile layan movie jer cite antu.... aku nie dulu seorg yg berani tahu.. sekarang nak g kencing pun kene roomate temankan.... cissss.....



dah laa, aku da mls nak mengarut.... cuma nak ckp, terima kasih kat korg sebb bace blog aku... yg tinggalkan komen tu lagik2 la aku syg..... lagik satu nak ckp, ini la style aku berblog, dan takkan berubah... sape yg tak berkenan mintak maaf ek..... (perghh aku seriusss) hahaha... papaiii!!



                                             teruja aku tengok yg pakai baju waner pink tu!!

36 pengomen:

miss_neeya said...

belengas tengok dorang tu..hahaaha

tya said...

hahahaha . menarik nye . hahaha . goli

bact said...

miss communication la..
hehehe

little cart00n said...

yg kalaer pink tu..kalah pompuan betul dressup!
wakakakka

sTaRLighT said...

dress up pnye melaram
tbe pki selipar je
hehehehe

cik-terompah said...

hai petai..
kahkahkahakah...


ko takut hantu..

.:padie_eyla:. said...

baju pink tu.? teruja.? hahah! ganas kau

PendekarPetai said...

miss_neeya: aik ko org perak ker?? hehe


tya: isk2 da menarik geli lak...


bact: toi tak aku ckp omputeh?? (angkat2 kening)


little cartoon: cun kan?? ti nak suh mak aku masuk minang dia...


starlight: mungkin dsaner cm 2 dah style....


cik terompah: antu la slah, sape soh takutkan aku, so aku kene takut laa...

PendekarPetai said...

padie_eyla: aku suke k!! hahaa

yNa said...

aha..
wow..
tp annn..
rasa cm pelik aje haaa..
errrr..
menakutkan laaa..
mujur org klu betul real...
mmg lari laaa

zati-zt said...

LOL..
gambar last tu sungguh xleh bla..
XD

~nyway, dah follow u..
http://zt-zati.blogspot.com/

yoi said...

hantu yg takut ngan dorg? hahhaha keji boleh? ish. tp sy yg manusia ni pon takot juga ngan mereka. =.="

Freaky said...

haha seksi uuuu

Aisya J said...

ohmaiii. takutnya gambar! :O

cik sakdi said...

yang baju putih HOT!! siyes! haha

mr.syazwan said...

hot hbs sampai meka terbakar

haha

KizZ said...

Peh giler kaw kaw ah!

menusuk hati said...

assalamualaikum uncle petai..hihi..hantu betullah ntri kali ni..hahaha.menten kelakar

khairul hisyam said...

sungguh rasict artikel ini. haha.. faham anda sekadar buat lawak. :)

Imran nyambek said...

haha.omaigod

Owner of ~fuNtaStY..YuMmy~ said...

cam jawab soklan waktu skolah2 dlu...
faktor2 knape paktam tak takut hantu Malaysia...hihi...
(pst2, hang dapat full marks..=p)

PendekarPetai said...

yna: lari smpai tak de tanah la jawbnyer..


zati: terbek kan.. tq pakcik google..


yoi: juz kidding... hehe


freaky: u tergoda ker??


aisya: relax2, gmbr jer...


cik sakdi: aku da agak, ko bleh tergoda... haha


mr syazwan: betoi2...


kizz: ape yg kaw?? kapal api??


menusuk hati: alaaa ingtkan tak klaka td.. hehe


khairul hisyam: haha juz kidding.. tak de niat len bro...


imran nyambek: aku respek blog ko ok!! giler brani... haha


funtasy yummy: tq ckigu!! leh dpt bpe bintang?? hehe

Ariffin Janal said...

hahahaha bodo jekkk ayat last kau tu

De Mois said...

Haha..mentang2 la diorang tak paham bahasa melayu, engkau pun suka2 buat cerita pasal dia he. Haha..kompom hatu yang lari

Terbaru di SuaraSendiri
Utama : Opps..baru ku tahu

nadzirah razalli said...

haha..siot je ko ni petai ! haha..melawak je..boleh tegangkan muke aku yg keras ni..gmbr xleh blah tu..ko tau x, time aku blaja duk pak tam ni ade la..yg peliknye dyorang ty nape perempuan ngan laki xleh duk same ??

Novelgurl said...

Assalamualaikum

haha..promote nmpk

tya said...

da btol kan entry tu oke . hehehe :D

Kamariah Awang said...

Salam.. Tk kerana sudi ziarah ke gerbang silaturahim ma... Bila2 ziarah lagi yee?
Best citer si petai tu! Hahaha..

PendekarPetai said...

epin: maner de, ko fitnah!!


de mois: 2 laa, jari nie nakal sgt... hehe


nadzirah: awet muda la, aku tau ko nak slalu nmpk muda kan?? hehe.. eh yer ker?? aku baru tau lak...


novel gurl: wsalam.. promote??


tya: ??? (aiihh aku ker yg blur nie??)


kamariah: wsalam... insyaallah... sy mmg suke bace blog org...

NUR AYNIE said...

hahahah~ giler punyer lawak... suke3 n3 nie hahah

MisApple said...

mereka pakai google translate lah.
hahaha.

PendekarPetai said...

nur aynie: lawak ok, giler bkn.. hehe


missapple: eh tak takut ok... haha

mardhiah ismail (: said...

hahahahaha gila !

PendekarPetai said...

eh maer ada.... tak siuman jer ckit.... err...

Redha said...

gelak guling2 la kite baca ni...ahahjhh

PendekarPetai said...

redha: keep in touch k!! hehe

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!