Tuesday, February 8, 2011

MARI BERDIALOG

apabila dua org teruna sunti duduk kat universiti, manakala rakan2 yg lain pulang ke kampung utk menyambut perayaan tahun baru cina, maka kebosanan tahap cipan ayam akan terhasil... ikutilah dialog sesama mereka...



member petai: aku bosan la petai, ape kate esok pagi kite pegi jogging nak??


sang petai: aku fhm niat luhur, suci dan murni ko tu, tapi cuba ko fikir balik.. kite celik mata jer da pukui 2 petang, celah maner ko nak jogging pagi2 buta sok??


member petai: ha'ah kan... ermm kalu cenggitu esok kita keluar nak?? kite g mandi air terjun kat puncak janing... bestt wooo.....


sang petai: tak buleh, cuba ko tengok keadaan motor kriss tu.. kalu kite berdua naik da mcm tunggang tenggiling ko tau dak.... kalu lah motor tu boleh bercakap, mau dia maki hamun kita.... terseksa zahir batin dia..


member petai: yer tak yer jugak... dua dua bdn besar gedabak keretapi... punggong mengalahkan JLO.... kalu cenggitu kita pusing2 u jer laa esok, jalan2 mkn angin....



sang petai: jalan2 dgn ko naik motor?? giler haram berjadah... da mcm gay lak aku rase.... ko tu dah laa ader tabiat suke peluk org kat atas motor... kang tak pasal2 Unit Keselamatan tangkap kite atas kesalahan berkhalwat atas motor...... tak nak aku......



member petai: sial jer ko kan.... senang cite kita g mancing jer esok kat tasik... untung2 bleh dpt ikan.... ok tak ok tak??



sang petai: ko tak rase ker kalu memancing tu tabiat yg menambahkan bosan?? skrg bukan da cukup byk ker bosan kita?? ko nak tmbh lagik ker??



member petai: ish ko nie, sume ko tak nak... abeh tu ko nak wat pe??



sang petai: cadangan aku mudah jer... kita duk diam2 dlm bilik nie.... ko tengok aku, aku tengok ko.... tak pun susah2 sgt kalu da bosan, kita amik handfone mesej jer.... ON TEMAN anta ker 32525...

 

member petai: wat de fak!!

61 pengomen:

Kopak Otak said...

haha sang petai tu pemalas tol nak keluar jalan2 :D

Along Usop said...

cadangan last tu mmg terbaek!.. memang ilang bosan weh.. hahaha

YUL said...

wakakaka, mmg tak boleh blah, hahaha

15k unique visitor in 1 Days! 

miss miera said...

hahahaha ...
aktivi yg best , tido tanpa henti selama berhari-hari :)

cik pieja hut said...

haha best lah korang berdua nie...
tuh lah laen kali org balik kg,korang pun balik lah kg..

fAiRy PrInCesS said...

wakakaka.. lawak le. ON TEMAN KE 33325

. i . n . a . z . said...

ok. faneeeee ;)

miloais said...

sengal!
dedua sengal

hahahahah

khairul hisyam said...

update blog lagi best bro. hahaha setakat on teman tu, itu semua propaganda. haha

maza said...

hahaha

serius dolu2 pun aku ada sintom yg sama seperti ini.. bosan seh tak der saper kat hostel....

jadinya, selain menambah kredit hours tidur, aku buat2 senaman katak dgn main pingpong kat kolej..

bosan main pingpong, melalak dgn bermain gitar kat tembok....hahahah

nostalgia sehhh

MAPPIAU said...

hahaha pukul 2 petang baru nak celik mate jogging atas katil jer la akekeke :P

Owner of ~fuNtaStY..YuMmy~ said...

kalau ngn rumate aku ni, mesti dier kate "jomtidur"...huhu

nabila izyani said...

plus smbil makan popcorn..
baru syokk renung rumett lelama

PendekarPetai said...

kopak otak: bkn mls... segan nak keluar....


along usop: pastikan krdt byk ok... haha


YUL: bosan bro, percayalahh...


miss miera: pas tu celik2 mata jer... 'ma rabbuka'


cik pieja: nak balik time rayer jer, baru feel tu dasat masat..


fairy: ader ker lg ntah?? haha


inaz: ok fullstop.. hehehe


miloais: byk tdo, so bdn agak sengal2....


khairul hisyam: sebb 2 la aku asyik update blog jer nie... haha


maza: ok la jugak ko reti men ping pong, kalu aku men pnt kutip bola jer... hahaha


mappiau: bahayer joging atas katil nie... hikhik


funtasy: jom tdo?? waahhhh agak bahaya... hahaha


nabila: aaa kan, air jgn dilupe... pepsi... kang tercekik...

nadzirah razalli said...

budak gumuk mmg malas nak bergerak..haha..

Amanina said...

tgk movie kat laptop je la gituuuu. takpun online sampai pening, pastu tido. hahaha

eicahaha said...

ko mls byk bunyik plak...
abes tuh x bwt pape la tyme cuty??

Robi AMZ said...

ko rasa2 klu kita main polis entri ngan UK,diorang nk kejar x?

Biela said...

hahahhaha..cik petai mmg la...ase bg org glak mcm org gla...hahahahah...

tya said...

hahaha . lawak la en.petai ni . hehe

PendekarPetai said...

nadzirah: maner de gemuk, taf ok... haha


amanina: aaa kan... sbb 2 la pun entri nie terhasil... hehe


eicahaha: ptg td aku g gym ok.... perghh rajinnyer aku...


robi: boleh, kite g nek moto 2, lalu depan uk dgn berbogel, kompom kene kejar..


biela: lama sungguh kamu menghilang!!


tya: nak wat cmner, kuar2 dr perut mak jer trus wat lawak.. hehe

sTaRLighT said...

hahahaha
mmg terbaek la idea yg last tu
cnfirm2 korang x bsn..
24 jam msuk msej je kejenye

ct norfariza said...

ciann dye duk sne tk blek.....
tkpe2..i'll coming..hee

Kiwamiwa said...

Sape lah sang petai tu ek . Pemalas !

Haha :)

nanad said...

BHAAAHAHA XD
cadangan terbaikk punyeee ;D

PendekarPetai said...

starlight: tu laa pasal.... pas 2 jenuh la nak t.up.. hehe


eza: masih menunggu kamu ok... hehe


kiwamiwa: betoi2.. jom kite pukui dia..


nanad: ader sebarng cdgn len??

Maya Ismail said...

hahhaha..ape kata ko ngaku je yg sebenornye ko tuh malas nk g mane2..ngehehhehe..

PendekarPetai said...

err... err... maner der... hehe

MisApple said...
This comment has been removed by the author.
MisApple said...

on TEMAN!
ta bole go betul.
betul betul teruna sunti lah c petai ni.
hahaha.

cik sakdi said...

bukan la petai.
ON SUNYI la weh. ramai janda sunyi menanti ko. hahah

sTaRLighT said...

klu jns tpup tu x pe lgy cpt skit sdrnye
yg jns pki bil syok2 msj tibe x smpi smggu dh kne ptg line
hehehehe

zidEL zhafiz said...

ko kencing kat bas ea...??
keh3..~~~

fadhdeela said...

ape la petai nie..cian kawan tu :D hihi

Meh singgah: Keracunan Makanan!!

nulhazwany abdul malik said...

on TEMAN. haha tak suka iklan camtu . mengarut je. haha

M a W a D D a H said...

sengal...kalau aku jadi kawan ko..xmo la jadi kawan ko...duk umah..bosan...haha

-[miracle]- said...

wakakaka~
ini cool ! :D
petai pemalas :P

PendekarPetai said...

misapple: mesti laa.. knpe nak bukti?? hehe


cik sakdi: oohh sudah tukar ka??


starlight: aik cmner lak leh kene potong?? bkn ikut bln ker??


zidel: celah maner aku nek bus nie?? hehe


fadhdeela: hehe hidup seorg pemalas..


nulhazwany: tak cuba tak tau..


mawaddah: laa ok pe, berjimat cermat...


miracle: err... fitnah....

Bungakopi said...

anda kesunyian? perlukan teman? taip ON kawan dan hantar 32888. huhu.

Abang Jonni said...

mu pandang muka member... member pandang muka mu.... jgn dia kenyit2 mata udah....

hmmmm....
huhuhuhu...

miss_neeya said...

mancing best la der...mane ade bosan :)

Semarak Api said...

bgun kol 2 ptg?*pusing2 bjik mata*
eh cer try buat yg msg ke ON TEMAN tu..nti bole hapdet satu entry jadi ke idak bnda tu..kalo jdik sy nk try gk.hahaha

sTaRLighT said...

dah bil melambung2 mane tak kne ptg..huhuhu nak byr duet lak x mndang ..

Akulah Aqilah Itu said...

hahaha.

ON PETAI dan hantar ke 32445

=P

Ungu said...

saat aku terbaca ON TEMAN, aku gelak menangis.

haha.

terima kasih buat aku ketawa.

misz molecule said...

ramai sungguh suka layan on TEMAN..













nsib tak cakap ON KREDIT HABIS jer..grrr

fatynadia said...

hahaha ni memang kes dah boring terlampau la ni kan

PendekarPetai said...

bunga kopi: eh tu pun ader ek skrg??


abgjonni: ok2 aku cuba bro...


miss_neeya: kalu dpt ikan mungkin la tak bosan.. mancing len gak best.. haha


semarak api: syg kredit la... hehe


starlight: tak mandang?? ehh perak kah kamu??


akulah aqilah itu: kalu cenggitu jumpe petai la jwbnyer...


ungu: gelak terharu namenyer nie.. hehe


misz molecule: oohh lupe t.up.. grrr....


fatynadia: mesti laa... rase cm nak berak jer 24jam, ilang bosan...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

haha, petai ni, dh org ajak, apa slahnya gembirakan hati teman pergi teman dia jenjalan. hahaha.

C I K . F Y Z A said...

sumpah dialog tu mmg lawak yg menjadi :)

saudara terpilih untuk menyertai 'CONTEST 50 FOLLOWERS CIK FYZA'
sila lah join kalau sudi ye?

Pala Maldini said...

ON TEMAN tu memang tak leh tahan.. haha!

PendekarPetai said...

fifiey: alaaaa bukan mls sebnrnyer, tp tak rajen... hahaha


cik fyza: tq.. insyaallah akan diusahakan ek.. hadiah agak lumayan, cm tertarik lak.. hehe


pala maldini: cuba la, kot berhasil... hehe

Anash said...

kelakar la blog nih...
sempoi je susunan ayat...
heheh...

RIAN said...

hari lupa sedunia tu cuti umum x ? haha,

Redha said...

hahah..kelakar la cerita petai.. bila bab suh beli ubat nyamuk fumakilla tu terasa nostalgianya..lagi2 klu ubat nyamuk cap rimau..

PendekarPetai said...

anash: TQ!! seperti blog yg len...


rian: tak de... PM tak luluskan lagik.. hehe (salah komen rntri nie tau)


redha: hehe betoi2.. (anda pun slh komen entri gak)

sTaRLighT said...

tak pandang lew..
ouh ye
sye anak sejati perak
hahaha

gigiAriEma said...

petai byk mkn otak udang kot..smpai bersawang otak tuh..kiki :P

cikpia said...

sumpah boring jadik ko kan....??? naseb bek aku bukan ko.... he he.....

PendekarPetai said...

starlight: laa org perak rupenyer... hehe.. same la dgn aye...


gigiariema: mkn otak udang smpai leh bersawang?? (apehal aku ngah bygkn sawang kat umah lak nie??)


cikpia: wah2.. sedapnyer ko kate aku, meh aku sekeh ckit.. hehe

purple lady said...

abg petai...nk sainggg...hahaha kuat mncarut upernye ko niekan

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!