Wednesday, February 2, 2011

MAIN POLIS ENTRI

disebabkan internet kat bilik aku sgt laju ari nie, secara tak langsung aku nak update blog... perghh baru smlm update, ari nie update lagik... sepatutnyer aku dianugerahkan blogger paling rajin update entri tahu...




aku nak cite kat korg2 pasal game yg aku slalu men mase kecik iaitu polis entri.... game nie tak susah, tak perlu guna kepala hotak, buah fikiran, pendapat, cadangan mahupun cacian... game nie keje nyer asyik berlari jer... kalu kene kejar kita lari, kalu kita mengejar pun kene lari gak....




polis entri nie femes kat skolah rendah aku dulu... bile time rehat jer pas mkn RMT aku terus g padang...aku rase time tu nasik yg aku mkn tak smpai perut lagi, mungkin da on the way... so bile da cukup korum aku ngn member2 sehingusan pun buatlaa lat talilat taik lalat.. sape kene jadik polis (mangsa keadaan), sape kene jadik pencuri (paling syiookk)...





kebetulan lak time tu aku jadik mangsa keadaan, terpaksa la jadik polis tak bergaji.... perghh pencuri dapat lak atlet2 skolah, giler babi nak kejar dorg.... aku lak time tu gemuk kedempoi tembam haram, naya2..... so tanpa membuang masa aku ngn member2 polis kejar laa pencurik (rehat kan stgh jam jer) ternyata mmg teruk nak tgkp dorg... ader yg panjat pokokla, menyorok kat blakang kantin laa, yg balik umah tgok tv pun ader... (da umah sebelah skolah)






paling menarik time aku da nak dpt tangkap sorg pencurik.. biase la, kene men tipu ckit.. bile touch jer kene kire smpai sepuluh, aku kire, tp agak laju dan berhemah laa...




"1,2,4,8,9,10" (kene kire laju2 sampai org tak perasan)




korg pasan tak?? otak kene bijak beb, kalu kire smpai sepuluh, kemungkinan pencurik bebas agak tinggi... tp pencuri pun agak bijak, dia meronta ronta tak ingt dunia, da mcm kene histeria... mase tu aku dpt pegang suar die jer... ape lagik, bile da kene tarik2 terkoyak laa...




korg bajet mase skolah rendah kaum adam cm aku nie nak pakai spender ker?? ceiitt mintak di jauhkan, spender pun tak knl lagik time tu, kalu tanyer spender, spender pun tak knl aku.... so bile da tak pakai, ape lagi, berhamburan laaa isi dlm suar... hahahaha, kecian member aku... abeh kemaluan dia kuar melihat dunia...




pmpuan yg ader kat c2 mase tu abeh sume lari menjerit.... bapak kelakar, da mcm nampak dinasour lak dorg... padahal natang tu kecik jer.... tu pun nak lari lintang pukang, relax sudah laa... clean lagi mase tu, hutan pun tak de... hahahahaha



member aku menangis tak henti2, nak jer kau sumbat batang penyapu dlm mulut die... kecian weh, dah laa umah jauh... sementara nak tggu balik, maruah da abeh tergadai.... last2 aku g report kat cikgu disiplin... aku ckp cenggini...




"cikgu... err... err... anu rahmat da terkeluar......"




punyer laa cikgu tu terkejut....





" kenapa dia keluarkan anu dia ha?!!"





aku kehabisan kata, pas tu cikgu tu terus pegi tgok rahmat.... dia bagi kain pelikat dlm kete dia kat rahmat... so rahmat pun teruskan persekolahan dia ari tu.... aku pulak?? kene berdiri atas kerusi nak dekat sejam sebb menggadai maruah rahmat..





"bersalahkah aku??"





kire syukur laa aku tak men ngn pompuan polis entri.. kalu aku buat kat pompuan cenggitu mau aku kena kawen awl... ceitt tak akil baligh lagik da kene kawen ngn pmpuan tu... hahahaha... papaiii!!

56 pengomen:

cik ungu said...

"anu rahmat da terkeluar.."


statement kau bunyik macam bencana alam dah terjadi.

miss_neeya said...

ingat zaman kecik2...huahaha

Janggel said...

Kehkehkeh sepatutnya Police and Thief ntah cane leh jadi police entry plak kan...best arr kalau imgat balik dulu2 macam2 permainan ada..skg ni bebudak main FB je.

PendekarPetai said...

cik ungu: serius bencana alam da terjadik... aku dah tercabul org.. hehe


miss_neeya: best kan mase kecik2..


janggel: aku pun tak tau sape yg cipta name nie, begitu agungkan polis.. hehe.. kalu gtau budak2 skrg, ape pun dorg tak tau pasal game nie...

cik sakdi said...

keluar melihat dunia.syok la rahmat dapat femes hari tu, haha

XIX Dragunov said...

tapi aku dulu maen polis entri pun pakai jugak cacian..hahaha~

eicahaha said...

penggatal...
ap la punye prangai x pkai spender...
hish~

zirconia said...

kahkahkah. sian weh kat rahmat tu. nostalgik gila nih. budak2 perempuan pun main gak tapi tak penah pulak jadi kat kitorang sampai terkoyak baju :P

Cik Miera said...

haha..pasni aku kene la aja ank aku pkai spender.nnti anu die ngintai dunia..wakaka

PendekarPetai said...

cik sakdi: natang tu menhirup udara segar jap... hahah


dragunov: waahhh, ko lari smbil mencaci ker?? hehe


eicahaha: alaaaa, tak selesa laa byk sarung nie... hahaha


zirconia: eh budak pmpuan men gak ek?? dasat2....


cik miera: aik ko da kawen ker??

zati embong said...

sgt lawak ok!hahaha..seriOusly.

suka la!

jat follow jugak!

aKU maNUsiA beRpeRaSaaN said...

aper laa korg ni hahaahhah
memalukan hahahhaaha

anyway, naper si rahmat je yg ko tarik suar?? ngan org lain tak tarik ker...?ke tak sempat nak tarik dah serik dah ahhaha

cheers!~

.:padie_eyla:. said...

aku pernah kategorikan polis entry nie as permainan kanak2 paling susah. wot wot.!

cik ubi said...

polis sentri want to jaga~

polis mati pencuri jaga~..

hehe..irama melodi x dpt dipisah..

PendekarPetai said...

zati embong: tq kamu!! keep in touch k...


aku manusia berperasaan: katekan lah aku sempat tarik sume suar pencurik.. mau hari bogel sedunia jadiknyer...


padie_eyla: susah kan, bpeluh2 smpai bau tengik..


cik ubi: eh aku knl lagu nie!!

cik-terompah said...

gila la ko ni.. nasib baik aku tak sesekolah dengan ko.. klu tak free je rahman tu aku bhn sampai la ni.. kahkahakaha..

cikCEPET said...

ahahaaa~
rasa mcm na guling2 je bce en3 neh...
adehhh...
kesian kau rahmat...
smoga bla besar dpt rahmat yg lbih baek...
hihieee


:))

Along Usop said...

gilakk!.. malu budak tuh weh.. seb bek ko tak mention name..
kalu die terbace entry nih.. silap2 ko ley kene saman..
kah3!!

Siti Fatimah Fuzz said...

tringat masa dulu kecik2...budak perempuan tak nak main ngan cik siti polis entri...so, terpaksa join budak2 laki men....hahha

♥ p a A n i ♥ said...

blogwalking! :)

Miss Yaty said...

haha..lawak2...

kenangan kanak2 memang paling best kan...tapi miss yaty dah byk lupa kenangan masa kanak2..huhu ;)

mie said...

dulu zaman sekolah mesti main polis entri..
kenangan tu..

sipenggalikubur said...

wakaka..
kalau dtakdirkan rahmat baca entri ni...

eja said...

biasesgt men polis entri nih, boys n girls same je..

nadzirah razalli said...

hahahaah..bongek sggh !!

logorithm said...

Nasib baik kecik lagik. Kalau dah besar panjang terkena nih... hmmm...

shah-kayrul said...

terguling2 aku baca citer rahmat tue..kesian kat dia...kecik2 maruah dah tergadai...hehehe

Klu besar2 nie main lagi polis entri ngan ko...klu tertarik seluar lagi...aku tak tau la hutan simpan mana plak ko jumpa...hehehe

Ifti Larina said...

haha lawak dan lucah sedikit !

Ifti Larina said...

haha lawak dan lucah sedikit !

PendekarPetai said...

cik terompah: waahhh ko nak jadik jemaah aku la nie??


cik cepet: lame dah tak jumpe rahmat, tak tau la masih bernyawa atau tak..


along usop: weh aku mention name ok..


siti fatimah: aku harap ko tak de pengalaman cm aku...


paani: tq!!


miss yaty: oohh byk makan belacan la nie, sebb 2 cpt lupe...


mie: da besr nie tak mau men lg ker??


sipenggali kubur: 2 laa pasal.. tgok2 die ader blog kan...


eja: anda dulu tomboi ker??


nadzirah: smpai hati ko kate aku bongek.. isk2... hehe


logorithm: kalu da besar, bersawang laaa... hahaha


shah kayrul: sebelum men ape kate kite tebas utan dulu?? ok tak??


ifti larina: eh amner de lucah... tontonan umum nie tau...

Ayen Giggs said...

Hahahaha.....kelako betul tp skrg ni klu rahmat ingat balik cite tu mgkin die x marah dah sbb 'anu' die skrg dah berbeza dr dulu,kihkihkih....

KUREKURE COMEL said...

hahaha....mmg best...kdg2 pompuan kena buli jd org jahat....geram betul...hehehe...


kenangan...kenangan....hehehe

Along Usop said...

ahahs.. cemane aku ley tlupe rahmat name budak tuh.. haha.. sowi..

agak2 die bace tak enrtry nih?.. ngaa

Yellow LEOpard said...

hahaa.tak leh blah..dia tak trauma ke? :p

Owner of ~fuNtaStY..YuMmy~ said...

encik polis yang agak berhemah hahaha....tak pasal2 kawan hang buat free show....

Gayahspears said...

hahaha.. lawak la ko ni

sTaRLighT said...

hahaha
sengalnye
cmne le ley jd smpi cmtu skali
giler segann

Clarky Afif said...

polis SENTRI la dude...sentri tu ala2 cam power renjes la. hahaha!

De Mois said...

Haha..gila kau. Kecik2 dah wat tak senonoh. Hehe..apa la nasib rahmat sekarang ek?? salam perkenalan

Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

ct kamila said...

haha.. lawak seh!

Akif Mazlan said...

x leh bla dgr ayat,
'dah laa natang tu kecik jer'
haha.
agak lucah disitu. hehe

Ariffin Janal said...

celaka dpt byk komen. hahaa

PendekarPetai said...

ayen giggs: hahaha.. skrg da lebih bertenaga dan mantap aku fikir...


kurekure: naseb bek la baru skrg aku tpk nak buli pmpuan... ciss terlambat..


along usop: tak alert la ko... aku rase da 6 kaki dlm tanah kot... hahaha


yellow: yer kot, mau tak mkn nasik seminggu...


funtasy: naseb bek la aku tak keje polis kan...


gayah: aku suke name ko!! hehe


starlight: kecik lagik mase 2, kalu dulu rase cm tak de pe2 yg berlaku tau... hahha

clarky: isk2 tmpt ko agak maju ckit kot, name die cm lebih sedap lak...


de mois: munkin die da berjaya dlm idup sbg pencurik.. haha.. salam perkenalan jua...


ct kamila: kalu lawak kene wat pe ek??


akif: eh maner der.. otak aku kan suci lagik...


ipin: hensem kan aku??? hahaha

little cart00n said...

oke..
ni sumpah lawak!
hahhahaha

yoi said...

hey, itu kelakar okey. kecik2 lg dah jd pembuli ea? ish

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

polis entri one two jaga, polis mati pencuri jaga. ehehhehhe.. teringat dlu2 pernah main. tp semua polis pompuan. cehh, bajet heroin ahh dlu. sekarang semua tak jd polis pun;)

Iszati said...

haha sian kwn u tu :D kecik2 dh trauma...

bunga said...

haaaaa...haaa..haa.xtahan bunga gelak wei..hahaha..

PendekarPetai said...

little cartoon: ko gelak tak nie??


yoi: 'terbuli' sumpah tak sengaja...


fifiey: hoho.. muke sebegitu lembut nak jadik polis?? tak sewsuwai...


iszati: trauma kejap jer, minggu depan men polis entri same2 balik.. hahaa


bunga: fuhh naseb bek gelak, risau ko menangis jer... hehe

AkuMuzikFilem said...

haha giler klaka. aku kenal spender masa tu. kau tak kenal. ish3

Cik Nathrah said...

hahahaha! x bleh blah jawapan ko

PendekarPetai said...

akumuzikfilem: bkn tak knl laa.. errr.. err... tak mengerti...


cik nathrah: ok pe... bernas!! kompom fullmark... hehe

~Nur Zulaiha~ said...

polis entry one two jaga.. polis mati pencuri jaga~~

PendekarPetai said...

ok sy biasa dgn lagu nie... sgt merdu.. hehe

serautkasih said...

hahahahahaha...kelakaar btoi zaman kcik2 ko....

Zulfikar Hazri said...

hahahahahha, aku gelak secara maraton malam ni, sambil tersedu2 cari oksigen.. punya lawak citer ko...

belek lagi entry2 lama ko....sambung gelak.. hahahahaha

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!