Monday, February 21, 2011

SEKOLAH AGAMA RAKYAT

37 pengomen

assalamualaikum semua..... cewaahhh..... hahahaha



anak2 chat?? berape pinggan makan ari nie?? eh soklan cam tanyer makan pinggan lak ek... bkn makan nasik.... ok laa.... entri kali nie aku nak cite kat korg pasal sekolah agama rakyat aku dulu...




aku nie nmpk jer cam jahil agama, tp dulu mase skolah agama rakyat aku cemerlang beb... UPKK dapat straight 7A... (giler bangga) rase cm nak wat kenduri lak.... aku berterima kasih kat bapak aku sebb pindahkan aku ker skolah len mase darjah 4, kalu kat skolah agama rakyat lame, mau da jadik mat pet aku skrg....



mase kat skolah agama rakyat lama, ckup men jahat aku nie... aku pnh selak ken pelikat ustaz time die ngah sembahyang... naseb bek laa ustaz tu pakai spender, kalu tidak abeh la nampak punggong karat die... hahaha.. sbnrnyer aku bengang ngn ustaz tu.. keje nyer asyik merotan aku jer... tak mengaji kene rotan, tak g solat kene rotan, mengorat pompuan pun kene rotan... cisss... dia ingt aku nie spesis tak de nafsu ker.... aku bukan nyer sida yg kene buang anu.....




dulu aku ader beberapa kwn rapat yg same jahat ngn aku, kira 1 level laa.. kalu masuk neraka pun same2 la kat al-jahanam... jap aku try ingt name2 dorg... hafizi, salehudin, dollah... uhhh yg len2 tak ingt dah... ktorg suke buli sorg budak nie... bkn pe, budak nie muka dia skema sgt, rase nak lempang2 jer... dah la hingus meleleh... pas tu dia ader 1 tabiat yg mmg tak leh masuk di akal...




dia suka garu punggong... kalu garu2 jer boleh konsider lagik, tp pas garu perlahan-lahan jer dia bawak tgn ker hidung..... sial, da garu pegi cium lak.... haram jadah toi.... hahaha.. agak2 dlm hati dia mesti berbisik cenggini..




"uuhhh nikmatnyer bau buntot aku, tak pernah aku hidu bau senikmat nie..."




"not bad laa bau buntot aku, bangga lak pada diri sendiri...." (dabik dada)




"walaweii... patut la aku kentot bau wangi, sumber kentot dah harum.."




dia duk kelas last skali, kelas biha.... so aku tak heran sgt laa prangai dia cam tu.. aku pulak?? biase la, mesti la kelas lagik pandai dari dia... second last kelas....



selalu gak laa aku ngn kwn2 len buat dia menangis... aku pnh amik songkok die, pas tu pukui kepala dia kuat2 pakai songkok tu... perghh bunyik die, mcm taik lembu jatuh kat kepala.... time dia ngah sembahyang, member aku pnh sepak punggong die.... kecian..... tp nak wat camner, perasaan benci melebihi sifat kasih sayang yg ader..... so redha jer laahh.... hahaha




kesimpulannyer... aku kena tukar skolah agama, kejutan budaya beb... kat skolah baru lagi ramai yg otai.. aku rase kerdil, hina dina, caca meraba...(eh pe nie) kalu lah aku boleh jumpe budak tu skrg, aku akan mintak maaf sgt2 kat dia.... pas tu aku akan ckp...




"ko kuat garu punggong lagik ker...??" (dgn muka dan perasaan ingin tahu yg menebal)

Monday, February 14, 2011

HARI LUPA SEDUNIA

51 pengomen

aaiihhh ari nie macam2 benda aku lupa, so aku isytiharkan hari nie hari lupa sedunia utk aku... ini la akibatnyer bila byk sgt telan mayat semut, tak pun sebab terlalu banyak makan belacan, efek yang terhasil menyebabkan kepala hotak yg agak biul dan pelupa...




ari nie aku terlupa nak kira brape kali aku terkentot... shitt kesilapan yg sgt jarang aku lakukan... selalunyer aku buat note untuk jumlah kentot yg terhasil dlm mase sehari dan seterusnya dijadikan diari.... sekarang target utk hari nie dah tersasar, aku menyesal...... hahahah





byk lagi kelupaan yg terhasil... pagi td pegi kuliah macam biasa, gosok gigi pakai colgate, mandi pakai sabun dettol, cukur misai (lupe jenama), buang bulu idung pun pakai gunting yg same.. tp aku pelik, bila g bus stop jer ramai lak budak2 pompuan senyum2 kat aku.... dlm hati aku berbisik...





"apehal nie?? musim mengawan tak abeh2 lagi ker??"



"aku tersilap setting buang bulu idung ker?? terlalu pendek sampai nampak taik idung??"



"terlalu hensemkah aku ari nie?? padahal pakai stoking baru jer pun.... kelihatan lebih hensem ker??"



"oohh tuhan, berikan aku petunjuk......"






diorang senyum2, ronggeng2, tonggeng2 lak depan aku..... last2 selepas diselidiki sedalam-dalamnyer, baru lah aku perasan... aku terlupa zip seluar!!! OMG!! rase cam nak hentak2 jer kepala kat jalan raya... macam maner laa aku boleh terlupa, patutlaa rase macam sejuk lebih kat bahagian bawah... shittt.... naseb bek laa aku pakai boxer, kalu tak pakai td.... sah2 laa aku da mati kene langgar bas.... aahhh persetankan la sume tu.. aku anggap kesilapan teknikal jer td (cara terbaik utk sedapkan hati)




dulu mase kecik2 mak aku ader 1 hobi... dia suka suruh aku pegi kedai time aku tengah layan cite sin chan mahupun doremon... bagi budak kecik mcm aku, kalu disuruh pegi kedai time2 cm tu memang da rase mcm kene pegi mekah... bapak laa mls.... tp nak wat cmner, upah choki2 dah berjaya menambat hatiku.... hahahaha




"petai, kamu pegi beli bawang kecik 2 ringgit, telur 10 biji, susu pekat 2 tin, ubat nyamuk fumakilla sekotak"





nampak mcm simple jer nak ingat.. bg aku da mcm 1 pressure lak... diri terasa tertekan nak ingat.... dapat lak mase time on da way nak pegi kedai, aku ternampak anak mak cik som berkemban nak g mandi.... walaweiiii pas tgok jer otak aku terus jem... aku tak ingat ape2 fakta yg mak aku bagi td..... last2 nak tau ape aku beli??





"ikan sardin 2 tin, telur masin 10 biji, ubat gegat sekampit......."





giler mengamuk mak aku... bawang ntah kemana, susu pekat ntah kemana... hahaha..... sial la anak mak cik som... dia lah punca segala2nyer..... sumpah aku tak bersalah... papaiiiii......

Tuesday, February 8, 2011

MARI BERDIALOG

61 pengomen

apabila dua org teruna sunti duduk kat universiti, manakala rakan2 yg lain pulang ke kampung utk menyambut perayaan tahun baru cina, maka kebosanan tahap cipan ayam akan terhasil... ikutilah dialog sesama mereka...



member petai: aku bosan la petai, ape kate esok pagi kite pegi jogging nak??


sang petai: aku fhm niat luhur, suci dan murni ko tu, tapi cuba ko fikir balik.. kite celik mata jer da pukui 2 petang, celah maner ko nak jogging pagi2 buta sok??


member petai: ha'ah kan... ermm kalu cenggitu esok kita keluar nak?? kite g mandi air terjun kat puncak janing... bestt wooo.....


sang petai: tak buleh, cuba ko tengok keadaan motor kriss tu.. kalu kite berdua naik da mcm tunggang tenggiling ko tau dak.... kalu lah motor tu boleh bercakap, mau dia maki hamun kita.... terseksa zahir batin dia..


member petai: yer tak yer jugak... dua dua bdn besar gedabak keretapi... punggong mengalahkan JLO.... kalu cenggitu kita pusing2 u jer laa esok, jalan2 mkn angin....



sang petai: jalan2 dgn ko naik motor?? giler haram berjadah... da mcm gay lak aku rase.... ko tu dah laa ader tabiat suke peluk org kat atas motor... kang tak pasal2 Unit Keselamatan tangkap kite atas kesalahan berkhalwat atas motor...... tak nak aku......



member petai: sial jer ko kan.... senang cite kita g mancing jer esok kat tasik... untung2 bleh dpt ikan.... ok tak ok tak??



sang petai: ko tak rase ker kalu memancing tu tabiat yg menambahkan bosan?? skrg bukan da cukup byk ker bosan kita?? ko nak tmbh lagik ker??



member petai: ish ko nie, sume ko tak nak... abeh tu ko nak wat pe??



sang petai: cadangan aku mudah jer... kita duk diam2 dlm bilik nie.... ko tengok aku, aku tengok ko.... tak pun susah2 sgt kalu da bosan, kita amik handfone mesej jer.... ON TEMAN anta ker 32525...

 

member petai: wat de fak!!

Sunday, February 6, 2011

HANTU DAN LOKASI

36 pengomen

mlm semalam aku keluar ngn member aku naik motor, dalam perjalanan ktorg tibe2 terkejut sebb ternampak beberapa makhluk hitam kat tepi jalan... oohhh rupe2nyer geng mat2 negro... mati2 aku ngn member aku ingat dorg tu hantu..... kecian dorg, dah la merantau kat mlysia sebb nak belajar, kulit lak gelap.. so kalu berjalan di kala mlm mmg agak sukar utk dikesan.... kot yer pun yg boleh dinampak mungkin cuma gigi.... naseb bek laa aku tak terlanggar buntot2 dorg.....




tak lame pas tu member aku bertanyer kat aku... (dan sudah pastinyer soklan yg bangang2)





"weh petai, asal pak tam (pak cik hitam) nie berjalan dlm gelap ek?? dorg tak takut ker kat antu??"






aku dah agak, mesti soklan yg menguji keimanan aku punyer... so tanpa membuang mase aku menjawab..






"apehal lak dorg nak takut?? maner der antu itam kat cnie.... dorg kat malaysia la, bukan kat somalia...."





giler bernas jwpn aku..... aku sendiri tak sangka dgn jawapan yg aku berikan... aku baru terfikir, sebnrnyer ader  byk faktor pak tam tak takut kat hantu bile di mlysia....





1) faktor rupa:-

walupun ditakdirkan hantu malaysia kacau diorg, belum tentu lagik dorg takut beb.... maner laa tau kot hantu2 kat somalia muka mcm siti nurhaliza ker, nora danish ker... atau paling2 takut pun mcm muka osman kering.... kan susah dorg nak takut kalu cenggitu....




dan lagik satu, pd pendapat peribadi aku la kan... rupa pak tam pun da cukup menakutkan bagi aku.. kalu langsuir dtg kacau dorg, mau langsuir yg lari lintang pukang....... mau terkentot kentot langsuir tu lari..... hahaha






2) faktor komunikasi:-

yg nie pun salah satu masalah jugak,... cuba korg pk, katekan laa antu mak limah nak kacau dorg tp menggunakan bahasa malaysia... lagik merumitkan keadaan bila guna bahasa loghat perak....  kan da jadik miss connection tue..... dorg nak takut pun kene pk byk kali...




"nak takut tak, nak takut tak, nak takut tak......??" (translet la dlm bahasa dorg)





3) faktor media massa

yg nie pun satu penyebab gak.... aku rasela kan, dorg nie tak pnh tgok cite hantu, so pendedahan terhadap hantu agak kurang...... bkn mcm kite nie, bile layan movie jer cite antu.... aku nie dulu seorg yg berani tahu.. sekarang nak g kencing pun kene roomate temankan.... cissss.....



dah laa, aku da mls nak mengarut.... cuma nak ckp, terima kasih kat korg sebb bace blog aku... yg tinggalkan komen tu lagik2 la aku syg..... lagik satu nak ckp, ini la style aku berblog, dan takkan berubah... sape yg tak berkenan mintak maaf ek..... (perghh aku seriusss) hahaha... papaiii!!



                                             teruja aku tengok yg pakai baju waner pink tu!!

Wednesday, February 2, 2011

MAIN POLIS ENTRI

56 pengomen

disebabkan internet kat bilik aku sgt laju ari nie, secara tak langsung aku nak update blog... perghh baru smlm update, ari nie update lagik... sepatutnyer aku dianugerahkan blogger paling rajin update entri tahu...




aku nak cite kat korg2 pasal game yg aku slalu men mase kecik iaitu polis entri.... game nie tak susah, tak perlu guna kepala hotak, buah fikiran, pendapat, cadangan mahupun cacian... game nie keje nyer asyik berlari jer... kalu kene kejar kita lari, kalu kita mengejar pun kene lari gak....




polis entri nie femes kat skolah rendah aku dulu... bile time rehat jer pas mkn RMT aku terus g padang...aku rase time tu nasik yg aku mkn tak smpai perut lagi, mungkin da on the way... so bile da cukup korum aku ngn member2 sehingusan pun buatlaa lat talilat taik lalat.. sape kene jadik polis (mangsa keadaan), sape kene jadik pencuri (paling syiookk)...





kebetulan lak time tu aku jadik mangsa keadaan, terpaksa la jadik polis tak bergaji.... perghh pencuri dapat lak atlet2 skolah, giler babi nak kejar dorg.... aku lak time tu gemuk kedempoi tembam haram, naya2..... so tanpa membuang masa aku ngn member2 polis kejar laa pencurik (rehat kan stgh jam jer) ternyata mmg teruk nak tgkp dorg... ader yg panjat pokokla, menyorok kat blakang kantin laa, yg balik umah tgok tv pun ader... (da umah sebelah skolah)






paling menarik time aku da nak dpt tangkap sorg pencurik.. biase la, kene men tipu ckit.. bile touch jer kene kire smpai sepuluh, aku kire, tp agak laju dan berhemah laa...




"1,2,4,8,9,10" (kene kire laju2 sampai org tak perasan)




korg pasan tak?? otak kene bijak beb, kalu kire smpai sepuluh, kemungkinan pencurik bebas agak tinggi... tp pencuri pun agak bijak, dia meronta ronta tak ingt dunia, da mcm kene histeria... mase tu aku dpt pegang suar die jer... ape lagik, bile da kene tarik2 terkoyak laa...




korg bajet mase skolah rendah kaum adam cm aku nie nak pakai spender ker?? ceiitt mintak di jauhkan, spender pun tak knl lagik time tu, kalu tanyer spender, spender pun tak knl aku.... so bile da tak pakai, ape lagi, berhamburan laaa isi dlm suar... hahahaha, kecian member aku... abeh kemaluan dia kuar melihat dunia...




pmpuan yg ader kat c2 mase tu abeh sume lari menjerit.... bapak kelakar, da mcm nampak dinasour lak dorg... padahal natang tu kecik jer.... tu pun nak lari lintang pukang, relax sudah laa... clean lagi mase tu, hutan pun tak de... hahahahaha



member aku menangis tak henti2, nak jer kau sumbat batang penyapu dlm mulut die... kecian weh, dah laa umah jauh... sementara nak tggu balik, maruah da abeh tergadai.... last2 aku g report kat cikgu disiplin... aku ckp cenggini...




"cikgu... err... err... anu rahmat da terkeluar......"




punyer laa cikgu tu terkejut....





" kenapa dia keluarkan anu dia ha?!!"





aku kehabisan kata, pas tu cikgu tu terus pegi tgok rahmat.... dia bagi kain pelikat dlm kete dia kat rahmat... so rahmat pun teruskan persekolahan dia ari tu.... aku pulak?? kene berdiri atas kerusi nak dekat sejam sebb menggadai maruah rahmat..





"bersalahkah aku??"





kire syukur laa aku tak men ngn pompuan polis entri.. kalu aku buat kat pompuan cenggitu mau aku kena kawen awl... ceitt tak akil baligh lagik da kene kawen ngn pmpuan tu... hahahaha... papaiii!!

Tuesday, February 1, 2011

MASA DEPAN

22 pengomen

beberapa hari lepas, lecturer aku ader wat lawak, so entri kali nie aku nak perturunkan lawak lecturer aku nie... dan aku harap sgt la korg gelak ek.. kalu tak gelak aku sula buntot korang smpai bengkak...




cerita nyer begini... (ehh da boleh masuk perenggan 3)




suatu hari lecturer aku pegi laa shopping2 dgn bini dia... beli segala barang, dan korg jgn lak suruh aku senaraikan barang2 yg diorg beli... aku lepuk sorg2 kang.... satu barang jer yg aku tau lecturer aku nak beli iaitu minyak rambut.... bini dia tak bagi beli sebb lecturer aku tu botak.. so diorang pun berbalah laa sebb natang tu....




lecturer aku: laaa kenapa awk tak kasi sy beli minyak rambut??



bini dia: ya allah abg, bwk2 laa mengucap... sedar laa ckit diri tu, rambut tak berapa nak tumbuh...



lecturer aku: awk ape tahu, sy beli minyak rambut nie utk masa depan..



bini dia: utk masa depan pe kejadahnyer pulak??



lecturer aku: yerr laaa, sy tunggu la rambut sy tumbuh dulu, ti dah tumbuh sy pakai la minyak rambut nie.. sy jeles tau tengok pelajar2 sy wat rambut pacak2... sy dah berazam awl nie, utk mase depan.... (mungkin dgn nada agak menyesal sebb gunting rambut sampai botak)



bini dia: (tgok muka laki dia pas tu terpengsan agaknyer...)






                                                      oohhh... kenapalah kepala ku botak!!





teringat aku kenangan mase form 5, member aku bertumbuk dengan budak sebelah kampung aku... time bertumbuk boleh pulak budak tu gigit buah dada member aku, da mcm gaduh ngn pompuan lak.. pompuan pun tak gaduh cenggitu kot... ari tu mase cuti sem aku lepak2 dgn member aku tu... boleh plak die ckp cenggini..





"weh petai, buah dada aku masih sakit kesan gigitan dulu...." (selepas 4 tahun ok)






hahaha papai.... (asal entri aku cam pendek jer ek??)

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!