Tuesday, December 14, 2010

SEMUANYA FAKTA

waahhhhhh..... nmpknyer sang petai semakin dihargai.... kpd yg sudi wat entri khas utk sang petai, trima kasih byk2 tau.. rayer ti mintak duit rayer ek.... makin bsmgt dlm dunia blog bila korg sapot aku cmnie.... (menaip smbil air mata menitis)......












baiklah.... entri kali nie kite akan bcrite pasal fakta... fakta2 yg aku rase cm menarik minat aku gak laa... k jom layan................














1)  tahukah anda (dan petai skali) bahawa badak air mampu berlari lebih pantas daripada manusia??






gilerr aahhh.... badak sebegitu besar bleh plak lari laju2.... korg rase ape rahsia sang badak?? exercise 4jam sehari?? pegi gym?? rawatan spa?? kurg pemakanan berkolestrol?? (kalu tgok bdn badak, cm tak jer)..... kalu tak silap aku la kan, berat seekor badak leh capai 3 tan!! giler lawak badak seberat 3 tan lari laju2... bergoncang lemak2 kat badan mase berlari.. hahaha... 




tp aku percaya laa fakta nie, sebb dulu mase aku skolah, kalu aku ponteng jer mesti cikgu gemuk yg dpt tgkp aku... aje heran.... asal kene tgkap jer, cikgu gemuk nyer keje... asal muke cikgu gemuk jer aku kene tgkap..... tension tau.... rase cm tercabar jer kejantanan aku nie..... maner tak nyer, kalu die leh tgkp aku mase ponteng, dan time tu aku ngah berlari.. so secara tidak langsung...(perghh secara tidak langsung weh) cikgu tu kuat berlari...... mase muda2 mungkin die seorg yg kurus dan pelari pecut negara kan.....









2) ngauman singa boleh didengar sehingga 3 km..

fuuhhh..... kalu laa aku der kelebihan cmnie... senang nyer idup... yer laa kalu lapar aku ngaum jer dr umah, order kedai mamak......





"yeyy deyyy mamakkkkkkkkkk..... roti teloooo bwhhhhh 1 deyyyyyyyyyyyyyyyy"





mamak pun dgn semangat kesukanan g anta lak kat umah aku.... perghh tbek..... tp sbnrnyer singa nie tak pnh dgr mak aku mengaum lg.. kalu die dgr mesti die pencen dr jadik singa.... mase kecik2 dulu aku suke men pondok2 (alamak kantoi) ngn member2 aku... almaklum la budak kecik, takkan la aku nak pk cmner nak wat asgnment ngn jwb exam lak...... senang jer nak tau time bile aku kene balik umah utk mkn... time mak aku mengaum laa... giler kuat, umah member aku jauh gak kot....


pnh laa  2 kali berlaku miss connection, 1st... ingtkan mak aku pggil suruh balik, rupenyer die panggil penjual roti..... cmnie.. alaa cm iklan roti tu (da lame tak kuar tv, rindu....)





(nada mamak k)... rotiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii................!!!!!






yg kedua time tak dgr.... alaa khusyuk sgt men masak2 mase tu, telinga sengaja di pekakkan... ambek hang, bile blik jer kene sebat kat buntot.... (parut da ilang, so buntot da licin n suci)









3) manusia normal tidak boleh menjilat siku menggunakan lidah nyer sendiri


sumpah, sumpah....... da jenuh aku cube pjgkan lidah, (siap tarik2 g)... tetap tak leh jilat siku aku sendiri.... aku tak mau jadik manusia normal, nak jadik yg supernormal..... korg try laa... cpt2!! haaa ckit lg, yeah ckit lg..... ckkkiiiittt lgggg...... adoiii tak leh gak kwn.... praktis lg ek, praktis make perfect kate omputeh....



dulu ader laa kwn aku wat lawak bangang... die ckp die bleh wat... aku punyer laa semgt nak tgok.... rupe2nyer member len yg tolong jilatkan lidah, eh silap.....  siku die...... babun ayam..... mcmmaner die leh jadik manusia ntah......








4) yg last ek, aku da mls menaip (nak anta member g bus stop jap)... apabila seseorg bercakap. secara puratanya 300 titisan air liur akan keluar dlm tempoh seminit... iaitu kira2 2.5 titisan bg 1 perkataan...



naseb bek laa aku ngah menaip, tak de la terbazir air liur aku nie..... tp pelik gak aku... cmner laa dorg leh kire air liur yg kuar kan?? aku rase cm keje yg tak bmanfaat dan sedikit bangang jer..... korg bygkan la ngah berckp org tadah air liur (eeuuuwwwwww)......... serius bongok.......


yg nie baru die kire purata, blum kire manusia yg suke berckp tanpa henti cm lecture ekonomi aku dulu, cikgu kajian tempatan aku... oppss lupe.. mak aku lg.... perghhh.... mau kene kire pakai baldi, bkn titisan.... hahaha... ahhh sudah2la merepek petai... member da merengek nak susu.... hahahaha... aku kuar dulu.. papaiiii.......

27 pengomen:

nohfee said...

ade 1 lagi info ni...kalau kne kejar dengan gajah, lari bentuk z.

another one,
kalau npk ular.. undur pelan2 ke belakang3 kali, takbir, then, blah. heheh..

ape kaitan ek?? xpe2...info je. hehe

nadzirah razalli said...

haha...info terbaik..klaka !
cepat2 letak entry baru :D

cik qiqilala said...

hahaha. asal sampai sini aku rase percikan air liur kau menaip. hahaha.

PendekarPetai said...

nohfee: aaiihh kompius aku pasal info gajah tu... knpe kene lari bentuk z?? a,b,c, d tak leh ker?? hehe


nadzirah: waahhh... nak lg?? jenuh nak jadik cm ben ashaari... (toi ker aku eja??)



cik qiqilala: perghh... lptop ko bhantu!! haha

cik qiqilala said...

cis.. laptop aku 3D ahh. real beb..

.:padie_eyla:. said...

haha. merapu rapu infoo jaaa hang naaa..

*folo hang. baguihh naa folo senyap2. ;p

chittysarah said...

hahaha~~
klaka entri nie~~

mengingatkan kepada mak ku time daku kecil dan membesar~~
law mak mengamuk mau pecah gegendang telinga umah2 sekitar nyer~~

lalalal

PendekarPetai said...

cik qiqilala: perghh dasat la lptop ko.. jom tukar ngn tv umah aku nak?? hehe


padie_eyla: fakta laaa... hehe



chittysarah: nie mesti kes ngamuk pakai microfon.. kikiki

dabuldahi said...

so, hussin bolt bukan manusia paling pantas la?


ni aku nak bagitau fakta,

thanks sebab follow aku.

A.D.A.M. said...

haha. lawak pulak pasal badak air tu. Hehe. takut la aku kalo kena kejar ngan dia. hish

mie said...

member merengek nak susu??
hahaaaaa

Hanis Azla said...

info baru ni.. mekasih, boleh citer kat org lain plk..

eMMe said...

fakta yg kelakar la
ur really pendekar i tell u, hehehe...

Janggel said...

kehkehkeh bijak sungguh ulasan2 terhadap fakta2 itu. ;p

n!da said...

whohoo..
fakta yg salu dgr
tp dikupas dgn menarek.
kem slm kt mak ek.
hahah.

Nerzhul said...

golongan ibu-ibu memang mempunyai tahap ngauman yang tinggi dan menggerunkan. lol

O'gosh said...

kemerapuan terbaek abad ini...

PendekarPetai said...

dabuldahi: bkn, kalu race ngn badak ternyata dia kalah!! hehe


adam: bahaye beb kalu die kejar pas tu dpt hempap lak kan....


mie: alamak kantoi lak kelucahan disitu... haha


hanis azla: ok... bab badak tu penting utk dsebarkan k.....


emme: alaaa, pendekar masuk air jer... hehe


janggel: biase2 jer... tq.. (blushing2).. haha


nida: kim slm ek... ok2... hehe


nezhul: yupp... tmbh mase kite kecik2 dulu kan...


o'gosh: tak cukup terbek g beb, perlukan sokongn korg2 sume... tq!!

Eazy Izzuddin said...

hak3
mmg fakta
xD

Layans~
Ku Rindu Dia

iniialahaku said...

otak burung unta lagi kecil dari maatanya..fact iklan astro ok

ika said...

perghhh . terbaek r bro .

PendekarPetai said...

eazy izzuddin: hehe....


iniialahaku: iklan wardina bersama anaknyer nie...


ika: tq beb!!

betol_saya_bukan_rumet_amir said...

dulu aq slalu musykil cmne UK leh dpt saje time2 nk saman aq.patut le UK asyik dpt saje,sbb diorang gendang gendut tali kecapi,bila dah kejar mmg xdpt nk lari.......

nadzirah razalli said...

oi petai..mane entry baru ?hehe..
aku ada tag ko..nnt ko tgk ye ;D
cau !

Tipah said...

300 titisan air liur je?? x mencabar sunggoh! sila up kan lagi ke 3juta titisan air liur...

PendekarPetai said...

betoi sy bkn rumet amir: aku knl pemegang rekod saman paling byk dlm UUM... haha


nadzirah razalli: da update, ari 2 bertapa jap... pas kene tag kene wat pe??


tipah: ckp menyembur bleh kot.... hehe

sakdi said...

bab cikgu gemuk sumpah kau betul! dulu kat sekolah pon cekgu disiplin mesti gemuk2 then kejar student mesti dpt tangkap punye, betul la fakta kau, haha best!

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!