Tuesday, December 7, 2010

MENYESAL

2 3 4 5 menjak nie aku slalu rase nyesal.... tak tau la knpe... penyesalan terbaru mase ngah taip entri nie laa... mlm smlm nyer kes, mlm nie baru nak menyesal... shittt tlmbt ckit lak menyesalnyer..... smlm aku tkurung kucing kat dlm bilik aku... kecian... kucing tu mcm biase laa tido ngn aku kat atas katil.. kucing jantan..(tak bermakna aku gay).. smlm time aku tdo die sakit perut lak... aku da ckp kat die jgn mkn kari cicah sambal belacan byk sgt... degil, tu la padah nyer...





so jenuh la natang tu nak gerak aku smlm..... last2 aku tbangun gak sebb cara die gerakkan aku begitu efektif dan kurg ajar... dcakar cakarnyer punggong aku... haram punyer kucing..... bile bukak pintu jer, perghh bdesup die lari g toilet (kucing nie buang hadas kat toilet beb, serius..) walupun bontot aku smpai sekarang sakit lagi, tp aku tetap rase MENYESAL sebb mesti die duk lame kat toilet..... sembelit kan...(lame sgt thn berak menyebabkan taik keras)






itu laa kisah penyesalan petai yg pertama... aihh jgn lari dulu, ader g kisah nyer...







dulu mase form 1 smpai form 5 bapak petai ader bela kambing serumpun, eh silap sekandang.... kambing2 nie dibela kat kebun, tak bela kat umah sebb bau die cm haram jadah ckit... kalu tidak cmne leh wujudnyer istilah  "badan busuk bau kambing" kan... haa 1 jer aku pelik pasal penggunaan ayat nie, knpe laa asal busuk jer kambing yg jadik mangsa?? byk g kot natang yg bau busuk... monyet, rimau, unta... mat2 bangla, mat indon, abg nepal... bau dorg ape kurangnyer?? "badan busuk bau bangla.." eh sedap laa bunyik die.... hahaha







ok2 smbung cite.... aku suke ikut bapak aku g kebun.... g tgok kambing2 tu.... bkn la sebb aku da jatuh hati kat slh sekor kambing betina tu tp sebb aku suke kianat kambing2 jantan yg ader... pe yg aku suke buat?? yeah soklan yg bijak petai..... bile time kambing2 tu masuk jer reban, eh bkn, kandang... pe lg, aku mule la lakukan keje bodoh...






aku suke jentik telo kambing jantan bapak aku... (phm kan?? telo kambing jantan, tak de kene mengena ngn bapak aku k) perghh mmg best wa ckp sama lu.... kambing tu da tak leh lari maner, so manfaatkan la peluang yg ader... pas jentik jer mesti die lari laju2 pusing kandang... haha jahat tak aku??






dalam hati aku berbisik:-






"padan muke kau, apehal telo besar sgt... jeles laa aku... kan da kene jentik...."


"harap bulu jer penuh 1 badan, tp telo sendiri tak leh cover, tak de maruah..."


"amik kau, nasfu kuat sgt... abeh 1 kandang rupa anak kambing mcm kau, dahla tak ensem...."









pas tu aku rase mesti kambing tu pun bermonolog gak dlm hati die..







"da telo aku besar, asal?? susahkan ko ker??"


"kalu tumbuh bulu la kat telo aku, mau asyik menggaru jer bongok"


"sukati wa la, wa wat maksiat tak berdosa.. kalu lu buat maksiat, wa tak ckp pe pun??"







monolog yg last serius kasar.... smpai ke jantung hati lak rase efeknyer..... so, da nak smpai ker kesimpulan.... last2 aku rase menyesal... penyesalan dtg bile kambing bapak aku kene curik sume 1 kandang... ngn anak2 kambing yg tak ensem tu pun diorg curik.... aku rase sedih, sunyi............. pnt ktorg jage kambing tu bertaun taun..... senang2 jer kene curik... hmmmm.... lg 1 aku kesalkan... telo sape pas nie aku nak jentik??? hahahaha.... papai....









aku google kambing senyum... perghh gmbr yg nie cukup femes.... cmnie la bru kambing yg berkredibiliti, ensem, bulu teratur dan punyai senyuman yg menawan.... hehe

31 pengomen:

buDAK keCIK said...

walawesz...tetiba rindu kucing ak.tp beliau dh mati.beliau pn sgt brdisiplin sbb berak dlm toilet.siyesz...

dan sgt manja ngn ak.sobs.tetiba ase nk emo.uwaaa

IMANSHAH said...

teriba bau kambing bila masuk blog ni..heh

PendekarPetai said...

budak kecik: cmne la beliau leh mati ek??


imanshah: aku bru pas sembur perfume cap kambing td kat blog nie.. hehe

cik qiqilala said...

bapak kejam ko nih. tade benda lain ke nak usik kambing. kucing ko pandai ehh makan belacan? hahahaha

PendekarPetai said...

alaaa nak wat cmner, kat bahagian tu paling menonjol.... hee

Maya Ismail said...

hahhaha..xde bende lain ke ko nk jentik ha?jentik ar telinge kucing ke..

rossoneri said...

hakhakhahakhakhakhakahk jahat okey tuannya nih...

PendekarPetai said...

maya ismail: jentik tu h=jer yg best... heheh


rossoneri: alaa maner der... nakal jer ckit.... hehe

chittysarah said...

owh merindui kambing ar nie~~
kambing lover??
hahahha

kucing tu kira baik..
wat jahat kat tuan bile tuan die wat nakal kat die..
lalalala..
kucingku menggigit kaki n tangan walau da diberi makan n dibelai2..
ntah nape..
muka cam makanan die kot..
lalalala~~

miss_neeya said...

da xd kje laen nk maen jentik2..hampeh btol..hahahaa..

PendekarPetai said...

chittysarah: yupp.... muka anda cm friskies?? hehe


miss neeya: sonok... percaya laa... hee

eicahaha said...

hakhak..ngarot gak ko nie eh...

nohfee said...

merepek2 kau ni, kalau ade yang terasa makan dlm kot jwpn kambing yg last tu. hahahah

PendekarPetai said...

eicahaha: hobi aku adalah mengarut.. hehe


nohfee: haaaaaaa ko trase ek?? hihi

acan ketot said...

msti kmbig2 2 b'syukur kne curik..hahhaa..

Eazy Izzuddin said...

rindu my kucing...
xD

PendekarPetai said...

acan ketot: kambing jantan tu jer bsyukur.. hehe


eazy izzudin: rindu my kambing....

norshafinaz bt abd jalil said...

penulisan yang bagus. best follow blog nie. ada saja cerita yg buat aku tergelak. haha.

cikpia said...

hagak2 nyer kambeng yang tersenyum tu telor dia terkaber ngann bulu tak........??

PendekarPetai said...

norshafinaz: tq!! keep in touch k.....


cikpia: mungkin gak kot, die cm de keyakinan diri ckit kan.... hee

ct norfariza said...

syg ngan kucing tu..ngan tuan kucing dye skalii.... ngee..~~

Un Phat Lee said...

mak aihhh.sampai satu kandang kene rembat.keje saper tu?

PendekarPetai said...

eja: wahhh tharu nyer sy... hehe


un phat lee: keje mat gian bro.. pas 2 ari die curik kene langgar lori, mati... cash jer tuhan bg... huhu

~ch@wi~ said...

Bro..ada entry khas untuk ko.. jom terjah sini... http://episodkehidupanku.blogspot.com/2010/12/follower-234-456-takde-ke.html

hanisah said...

yihaa!jumpa gang petai kat cni!follow=))

PendekarPetai said...

ch@wi: TQ bro!! aku da terjah!! sgt2 dhargai... hehe


hanisah: heyy boodakpetai!! give me 5!!

chittysarah said...

muka cam ikan kot~~
lalalala~~

PendekarPetai said...

muke sape cm ikan nie?? aku ker?? hehe

nadzirah razalli said...

ish2..teringat kat kucing aku..huhu..dah selamat dah mereka..
best la bace cite ko ni :D kelakar !
nnt smbung lagi..lame2 bace blog ni nnt bos jeling2 manja pulak kang :D

PendekarPetai said...

tak pe, esok leh smbung... aku jnji tak delete sume entri aku... hehe

sakdi said...

ngan kambing pon nak wat dajal ye,, wahahaha eee aku geli nak tekan hasil bijih tu,,xtau nape,,so aku xendahkan kau punye pengumuman ringkas tu, hehe

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!