Monday, November 29, 2010

BILA BOSAN

ehem2... testing2....... soundcheck2................ haaa ok2..........





aku nak tanyer korg nie, kalu korg bosan korg suke wat pe ek?? jahit baju?? anyam tikar mengkuang?? pukul member?? bukak suar?? berlari sambil bogel2?? kentot tak henti2??  (errr.. asal cm makin mrepek nie??)





 bkn ape, aku tnyer korg nie sebb nak ajar korg cara utk isi mase bosan.... serius beb, mmg berkesan, aku baru jer cube ptg td.... aku sendiri tak pcyer rupenyer2 cm tue cara yg paling efektif.... perghh.. tibe2 lak rase excited nak cite... hahaha






ok2, aku bgtau korg time bile kite rase bosan tanpa kite sedari... time berakk!!! yeahh tepat skali...... aku sbgai pencetus idea nie kena la jadik sifu korg kan... takpe2 aku tak mintak duit k.... ape leh kite wat kalu bosan menenggong atau menduduk?? (posisi jamban, arap korg phm)...






1) menyanyilah dgn penuh penghayatan dan perasan(betoi aku eja nie, bkn type error):-

kat bilik kecik nie la korg bleh menyanyi dgn penuh ketenangan sebenarnyer, cube korg bygkan kalu korg bleh habiskan 1 lagu dlm jamban, maknenyer korg dah gunekan lebih kurg 4-5 min mase di situ... so kebosanan dah terubat, am i right?? tu pun kalu 1 lagu, kalu agak2 'keras' ckit, nyanyi la 2 lagu, kalu tahap 'kematu', korg tibai la 14 lagu.... perghhh pas 2 kompom tak leh bangun2 dah......... tp kalu bleh, biarla lagu yg bsesuaian, jgn la korg hentam lagu 'iman adalah mutiara', tu lagu nasyid.....................!!







2) ajak 'jiran' korg bersembang:-

sgt2 sesuai utk budak2 U mcm aku nie... kalu time berak jer mesti ader 'jiran'... heran toi aku... 'bunyik' tak nak lebat lak........ harem toi... kalu korg sedar 'jiran' dtg (bunyik tapak kaki, pas 2 ader bunyik bukak suar) so korg gunekan peluang yg ader utk berinteraksi ngn die...... korg tnyer la 'jiran' sape name?? (jgn wat suara cm rase bsalah, relax jer) pas tu kalu de respon leh la tnyer lak soklan sampingan...




"ehem2, hmmm..... nak tanyer awk, alang2 kite same2 ader mase terluang nie kan, pe hobi awk??"





"ooohh..... cita2??" (ingat, suara kompiden penting)




"bagus awk nie, ader wawasan cita2 awk tue..............."
   




haaaaa nmpk tak contoh soklan aku 2?? bile korg pandai men peranan, sedar2 jer...... ehh da legaaaaaaaaaaaaa..............








3) bwk jer handphone g berak skali

idea nie tcetus bile aku pk makwe pkwe kalu msj mesti akan tnyer soklan cmnie, 'awk ngah wat pe??' dan jwpn nyer tak de len, 'ngah mkn', 'ngah lepak2 ngn member', 'tgok movie'........ iskkk tak de pembaharuan....!! cube bwk handphone ker jamban pas 2 pasangan tnyer lak soklan tue... dgn kompiden nyer korg jawab....




"sy tak mkn, tak lepak ngn member2, tak tgok movie..... tp sy ngah beraakkkk"






fuuhhhhh transformasi menjana kreadibiliti.................. kompom pasangan korg pening kepala nyer lahhhh......... "msj sambil berak??!!"          .........BILA BOSAN.........








                               aku suke kucing, tpakse la korg tgok kucing jer dlm blog aku nie...

22 pengomen:

Fatihah said...

salam

hahahahaha..sengal!!!
ko buat aku gelak sorang2 pagi-pagi buta ni..
ini mesti tahap bosan gedaban la post entry pasal berak ni..(geleng kepala)
tapi best la, leh join kelab merapu aku..;p
hahahaha(tak leh stop pulak)

Syafiq Rosli said...

kalau aku tdo aje..haha

PendekarPetai said...

fatihah: wsalam... yeahh motif tcapai!! gelak sorg2?? petanda bahaya.... hahaha


syafiq: kalu sakit perut nak berak?? jenuh beb nak tdo.... hehe

Fatihah said...

agak la gelak sorang2 pagi2 ni..
hahaha..
kalo sape3 dengar mesti diorang kata orang sewel mana gelak tak tentu hala.

redha je la..haha

alexa yussida said...

apedaaa...yak cpt2..mne leh lama2 lam toilet..setan banyakk..kehkeh

cik qiqilala said...

kalau bawak fon lam jamban then org call cmne? wahahahaha

farah rahim said...

hahaha.
gila sungguh la idea pendekar petai ni.
:)

amalina wahida said...

takde maknanya lah nk buat benda2 sampingan sambil melabur. tak fokus. hahahaha!!

nama.aku.lynn said...

bila bosan::
-tgok movie2 dlm laptop ni..
-baca blik mesej2 dlm inbox(pon jdik keje oh)

PendekarPetai said...

fatihah: haha gelak dlm ati sudah...

alexa: 14 lgu?? ader bran tak??

cik qiqilala:lg senang, straight leh ckp.. haha

farah: bgus tau idea nie... hee

amalina: waahhh fokus??!!

nama sy lynn: yg ke 2 cm pelik ckit... hehe

sahromnasrudin said...

salam ziarah..terima aksih ebrkunjung dan folo blog saya..saya folo blog sdra kembali...blog sdra menarik...soft je mata memandang..syabas!!!

PendekarPetai said...

wsalam.. tq bro!! sgt2 dhargai....

Maya Ismail said...

aku bc entry nih time aku tgk lunch..nk pengsan rasa.

Amirah Yusof said...

baca entry ni ada bau skali laa..type entry kt bilik kecik ke?hahah

Wen said...

halo hola bebeh..
hehe tergelak aku selepas berhempas pulas jawab soklan killer major n minor ...

Trimas 1st sebab baca blog sy.. hehe and trimas sebab follow sekali.... and trimas lagi sebab wat sya tergelak dan ilang stress ptg nie.. wakakaka

saya da folo blik ye

PendekarPetai said...

maya: isk2 time tu mmg tak sesuai bce entry aku.. hehe

amirah: waahh dpt bau skali ek?? hebat!! hehe

wen:kasihmu diterima wen.. sy pun de exam lg... huhu

Princess Feyqa said...

hoho gmbr itu rimau xbuley belah ! haha

Cik Mieyrarif said...

adehh gamba 10sx =.='

PendekarPetai said...

princess feyqa: rimau tu ader kecelaruan identiti....


cik mierarif: adik tak leh tgok yer... hehe

nohfee said...

kalo aku bosan

1- tdo
2- call orang smpi hbes kredit. bla dh hbes kredit, aku tdo blek. ;)

pecah perot aku bce blog kau. haha

nadzirah razalli said...

haha..dah tergelak bisu aku kat opis ni..tapi mmg btul la..dpt idea time tgh membuang ! :D haha..

sakdi said...

aku penah angkat hp bf rumate aku.mase tu dia ngah berak,tp bf dia nak gak ckp. last2 diorang borak mase awek tu ngah berak, gile arghhh,, HAHA

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!