Friday, November 19, 2010

AKU DAN NOBITA

bile dah masuk universiti nie, tibe2 lak tringat kenangan mase skolah dulu.... bwk bekal g skolah, bwk air berperisa, bwk buku sampai beg nak roboh, stoking tak pakai sebelah dan mcm2 lg la..... sbnrnyer kenangan mase skolah la kenangan yg paling best dlm idup, korang setuju tak?? kalu diberi pilihan, aku nak jer kembali ke alam skolah..... sumpah weh, sumpah.....



korg nak tau knpe?? kalu time skolah dulu, byk bende yg boleh kite abaikan dan tak de sape nak tegur... contohnyer bab iron baju... kalu g skolah dulu baju cam baru lepas balik perang pun org tak kisah (mungkin sebb mase tue sume org same jer)... tp skrg??




"weh petai, kedut giler baju kau, kau nie tak de maruah ker??" (serius kasar)





mase skolah menengah tak knl deoderen (cmnie ke ejanyer??) lg beb... bau bdn mase 2 phm2 laaa... tp sume kwn2 leh jer bgaul mesra, bpeluk2, bcium2...... (bau busuk btemu bau busuk mungkin jd neutral kot), g kuliah bau bangkai??kite belum sampai kat dorg, dorg da bbisik2..






"weh jauh ckit weh, aku tak thn ngn bau petai, tepi laa tepi, bg 20 kerusi kosong jarak ngn die"








WTF........ kalu dulu pergi skolah rambut kusut masai pun tak de sape nak peduli, demi ilmu semua kan ku redahi..... (sila pukul petai) skrg?? cuba try test g masuk kuliah tak pakai minyak rambut, pas 2 rambut kusut masai lak...







"ya Allah kaseeeeemmmmm, knpe rambut kau cenggini?? kau baru pas kene rogol ker??"







aihh cerita pasal rambut, tringat lak kenangan simpan rambut pjg dulu... kite kan sedia maklum kalu kat skolah fesyen rambut kite kene same dgn fesyen rambut org yg duk kat pusat serenti.... so aku sajer la nak tunjuk "otai", 1 ari kantoi lak ngn cikgu.....






"petai!! asal rambut kamu pjg nie?? kamu nak jadik samseng yer??!!"



"err, errr.... sbnrnyer cikgu... err.... ayah sy tak bagi sy gunting rambut, die kate cmnie dah comel..............................."








sori la kwn2, ini jer alasan yg aku dpt bg mase 2, dan kesannyer?? rambut aku dipotong dgn styelor skali, tobek saner, tobek cnie.... pegi kedai mamak die tak nak gunting sebb susah katenyer nak adjust, sial... mamak pun serender........





1 jer aku pelik, knpe ek mase skolah kite suke simpan rambut pjg(bg lelaki la) tp bile dah abes skolah tak mau lak...... so, pe kene mengena entry mlm nie dgn rambut??? haa nie cek nak cite.... dulu ader laa dak pmpuan sekelas aku panggil aku nobita... knpe?? sebb dulu aku pakai byk gile babi haram jadah minyak rambut (ha nampk tak personafikasi yg digunakan??)  so efek yg terhasil ialah rambut yg sangat berkilat dan mantap!!






rambut sikat tepi, adjust pakai pembaris bg lurus kat tempat belahan (wahhh lebih2 lak).... pakai suar lebih dr paras pusat dan kelihatan agak pandir...... sebb 2 laa agaknyer aku dipanggil nobita.... tp tak pe, aku suke, serius aku suke!!....... ceeiiitttt...............




tak pcyer???












tak cam?? senang jer nak knl aku... muka tak ready, suar tinggi, rambut belah tepi, yg len2 cool n steady!!! harammm!! giler loser!! hahahahahaha

32 pengomen:

Aliya Jaafar said...

agreed! dulu waktu skola semua tak kesah, tapi da masuk u ni benda sekecilnya pun org ambil tau. rasa macam nak cakap tak reti jagaa kain sendiri ke? heheheh :P

nama.aku.lynn said...

hahahahah!gile cool gmbr tuu..
adakah encik.petai yg dtgh2 tu??*curious nih..
gaya budak baik habes..=)

PendekarPetai said...

aliya: yeah, give me 5!!

name sy lynn: ketua darjah, gler blushing!! hahaha

Ariffin Janal said...

*amek mood tarik nafas, lalu....*


kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah dan kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah serta kahkahkahkahkahkahkah

sial la entry lu ni petai, aku baru je plan nk tdow tbe2 jadi segar mcm baru lepas pekena radix. yg lain cool, kau ketap bibir pahal?

PendekarPetai said...

sumpah weh, sumpah, muka tak ready lagi.... aku da carik kameraman yg tgkp gmbo nie tp tak jumpe... kalu jumpe aku da bunuh die........

ღ Sumomo-chan ღ said...

hahahaha serius saya tau yg mana satu awak.
awk yg depan sekali bukan ? hahahaha :D
haih,taleh nak tido blek pas baca entry2 awk. hahahaha xD segar ~

La Tahzan said...

shit..!!! jeles aku xde dlm pic nie. ni time form 4 kn?

nfarhana(",)v said...

haha sumpah!ur juz like my fwen!sbijik dow.nm pon sme.petaiiiii........haha

PendekarPetai said...

sumomo: da gak dah... tak gtau pun awk leh cam!! haha


pjan: 2 laa ko.. tiap kali tgkp gmbo mesti ko ilang..


nfarhana: ntah2 kwn ko 2 aku!! haha

Mimi Saidi said...

aku suke petal okay~

SALAM PERKENALAN too

aNn fArhaNaH said...

hahahaha..NOBITA? gosh....ad my junior k skolah kitorg pggil die conan sbb die mcm conan..hahaha

PendekarPetai said...

mimi: suke petai?? double meaning k... haha


ann farhanah: kalu conan best laaa... hehe

MAPPIAU said...

hik hik hik hik :)

PendekarPetai said...

hukhukhuk

nfarhana(",)v said...

hakhak klaka...xmgkn,,sbb petai 2 bf aku.mayb u ol ade jodoh bhahaha

PendekarPetai said...

laaa td kate member... da bf lak.. tak pela, bg aku jer kapel ngn bf ko.... ok tak??

eja said...

gud job 4 ur blog.....
will be ur follower....later...

cikwanik said...

hahaha.
gile otai dak pompuan tu selambe pgl ko nobita.

PendekarPetai said...

eja: ok!!


cik wanik: tau tak pe, naseb bek la pmpuan... hehe

Nisa HEBAT said...

beza gila muka aku dulu ngn skang kan! skang aku cantik! hahahahahahahahahaha rindu sgt kt korg laaaaaaaaa

hunnys~ said...

mmg cam nobita~
=.="

nfarhana(",)v said...

wakaka aku redha je:p

Apple Sweet said...

sya ada tag awk contest

http://sweethoney01.blogspot.com/2010/11/kids-baby-photo-contest.html

amalina wahida said...
This comment has been removed by the author.
PendekarPetai said...

nisa: aiihh aku da agak dah!!

hunny: leh jadik pelakon nobita real kan??

nfarhana: hehe

applesweet: ok2.. sy kene wat pe2 ker?? dpt adiah ker?? hee

amalina: eh knpe remove?? (wat pe la aku bls)

leya kamaruddin.. said...

sumpah klaka giler doowwhh.. aku da berciap nak pi mandi tapi xjadik2 gak nak mandi dok melayan blog ko nehh...hahahhaaa mmg klaka.. nak terloroh towel aku tegelak.. demnn muka ko mmg macho dlu..agagaggggagaa

PendekarPetai said...

leya kamaruddin: pergh smpai terlondeh towel?? makruh la bace smbil bogel..... hahaha

syazwani kamil said...

tertanya-tanya sapa yg tengok cerita cartoon tu?

PendekarPetai said...

eh maner leh gtau.. identiti drahsiakan... hehe

inikesahiduphaku said...

kah3...gigih korang modify jamban2 tuh ka??hahahaha

nadzirah razalli said...

hahaah..macam yg depan sekali jeh !! :D
zmn skolah mmg terbaik la petai !mmg best..
xmcm sekarang...xsyok mcm dulu..
sme tak boleh..dulu layan jeh :D

funtasty said...

tak sikat rambut = nampak cool...
cop3, tapi certain2 org jek kot, tapi siyes suke rambut yg cam tak sikat, hihi

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!