Monday, November 22, 2010

PULANGKAN.......

Assalamualaikum w.b.t...

ke hadapan rakan2 blog ku yg dikasihi dan disayangi, mintak maafla kiranya terlambt update blog, beta di cnie ngah bertungkus lumus bergomol-gomol dgn buku utk menghadapi peperiksaan.... hahaha




adoiii.... letih toi kalu stadi last2 minit nie.. dah la paper smpai 4 straight........ aku rase la kan, aku nak usulkan kepada kementerian pengajian tinggi supaya sume bentuk exam utk student u di hapuskan dan diganti dgn latihan amali... alaa yg cm PJK (pendidikan jasmani dan kesihatan) mase kat skolah dulu..... kan syokkk... mesti korg setuju kan??





pas 2 dlm kepala otak aku nie terpk lak, kalu lah ader pusat hiburan kat dlm u kan bgus... ader tmpt men bowling, snooker, karoke, clubing..... perghhh leh ronggeng2 smbil stadi PJK....... (ok ngarut, fine.....)






musim2 exam nie laa kite leh tgok mcm2 gelagat kwn2 kite ble stress time stadi.... ceh pdhal nak ckp pasal diri sendiri.... time nie laa kite dpt tgok member g surau, member pakai songkok 24 jam, member ckp sorg2 dan mcm2 g ahhh.....







dlm byk2 gelagat nie, 1 jer laa yg paling aku respek gelagat yg member aku wat... nak tau pe?? member aku tgok 1 movie yg tak sepatutnyer budak akil baligh tgok......








                                  cerita 18SX, PL, SG dan yang pastinya bkn tontonan umum...









sesame street!! oohhh shhiittt..... dalam hati aku meronta2 nak bertanya:-






"takkan tension smpai layan cite nie??"







"terubat ker tension kau??"







"kalu kuarga kau tau bende nie, tak de efek ker??"






"kalu awek kau tau lak?? mesti dia mintak putus ngn kau pas tu nak kapel ngn aku......."










dan soklan terakhir.... "jujur lah wei,  takkan ckit pun tak rase bersalah??"(muke serius)








hellooo, sesame street ok... cite nie mase kecik pun aku tak pnh tgok sampai abeh walupun 1 episod sebb tak phm... almaklum laa budak kg, duk jauh dr bandar, rumah kayu, atap nipah, tak de tv, tak de letrik......... mandi kat sungai..... suasana cm agak tragis jer... (bayangan org bandar bg budak kg)







tp tak pe laaa... i2 laa cara die nak lepaskn tension, aku tak leh nak bantah...... 1 jer cara lepaskan tension stadi yg aku tak suke dan rase nak marah jer..... mmg sial la sape yg wat keje nie.... korg tgok pic kat bwh nie:-










                                                 korg perasan tak ape yg aku perasan??









yeaahhh!! 1/30 drpd pintu bilik air nie jer yg tinggal!! mmg asponggeng toi laa budak yg wat keje nie... yg aku pelik maner pegi nyer lg 29/30 pintu nie?? mayatnyer tak pat dikesan... yer mmg nmpk remeh... tp bg kaum adam paras 2 blok aku tersangatla penting lg 29/30 bahagian pintu tu....






maner tak nyer, sejak akhir2 nie asyik berlaku 'trafik jam' jer.... nak mandi pun kene bratur..... kalu la masak megi, aku rase sempat mkn megi dulu bru leh mandi (siap telur rebus kot)....








dan nie nasihat terakhir kepada penculik pintu bilik air:-








"weh, tolong laa... aku merayu kat ko, PULANGKANLAH balik lg 29/30 pintu bilik air yg ko culik 2, leh laa ktorg modified blik kasik leh tutup, aman ckit nak mandi weh, kalu mandi berkemban tak pe laa, masalahnyer ktorg mandi bogel togel.... aku on jer mandi tmpt cm 2, tp kalu mak cik cleaner dtg cmner??? niat die baik nak cuci tandas tp sudahnyer mati kene heart attack... sume bpunca dr kau....... "









p/s sang petai: lmbt update blog pasnie, mau stadi.. wish me luck k!!

27 pengomen:

Biela said...

cik petai..hahahaha..ni mst gara2 banjir..pintu nak wat rakit gaknye..hihihi..2 yg die culik 2..hahahhaa

Si Gadis Pipi said...

haha.. hey.. saya sokong awk..
tgh exam tp sempt berblog..

eja said...

pengoment tegar..hehe
hmm... stp sem akn jd menda yg sme kn n kite sure akn ckp kt diri sendiri..'sem dpn tkmaw stadi last min lgih ah..maw stadi bebetol..bla.bla..'.. but still jd..hehe
so..be prepared.. (oke..sy sedang mengarut)

btw..keep studying!!! chaiyok2..hehe

tura hepy said...

g.luck pendekar petai! doa + usaha + tawakal (wajib!) = InsyaAllah (redha)...

Pencacai Alim said...

bakpe jadi gitu?hakhakhak..pintu pon nk rembat

PendekarPetai said...

biela: mslhnyer banjir da surut, takkan die berakit kat darat??

si gadis pp: tension stadi.... huhu

eja: sesungguhnya anda pandai mengarut seperti sy, tp ader benarnyer.... hehe


tura: tq!!

pencacai alim: tau tak pe... dis wat jamban kat bilik kot..... tak de duit nak beli pintu...

nana nona said...

hey2 :) thx sbb follow nana k, nana dah follow anda kembali :) rajin2 la singgah my blog ye :)

hunnys~ said...

oooo~ korunk lps tension ngan care lpskan pintu yerk!
ptt la~ seksa tau xder pintu bilik air,,
imagine this -
dak2 pompuan kne pindah g duk kt kolej kediaman laki,, ape perasaan?
tension~
e2 lah y sy rase,, haha~ nsb pintu tndas boley ttup stlah kami dak2 pompuan BAIKI SENDIRIK! haha~
1st day msk blok laki, keje tukang baiki toilet,, haha~ thanx a lot wahai kakanda-kakanda semua,,
hahahahaha~

PendekarPetai said...

nana nona: ai2.... same2... ok!!


hunnys: alamak tibe2 lak tringat time nakal2 dulu, duk asrama, ktorg pecahkn pintu toilet pmpuan sebb nak skodeng.... hahahahaha

♥e'in♥ said...

hahaha.. sp nye keje laa 2..

hunnys~ said...

klo duk asrama, boley la dterime akal kan,,
bdk2 nakal lagi,,
tapi klo da umo 20taun na men2 pecahkan pintu, haish~
klo pecahkan dinding boley la~
katil ke na runtuh~
pintu almari tercabut ke~

p/s : based on a true story,, haha!

kulop ludin said...

great blog.. great to pollow!!

PendekarPetai said...

e'in: yg pasti lelaki!!


hunny: wah da mcm pengalaman sendirik jer?!


kulop ludin: tq bro!!

hunnys~ said...

mmg la~
kn da tulih based on a true story,, haha!
sume2 jahanam kerana kakanda-kakanda sekalian alam tu la,,
adoi~

p/s : dgr2 dorg citer sume 2 jahanam sbb smbut besday,, kakanda2 sekalian smbut besday dgn begitu dahsat ea??
=.="

amalina wahida said...

ape yg tak kenanya ngn sesame street?? best apa.. hahahahah!!!!

PendekarPetai said...

hunny: eh maner de.. kalu birthday ktorg suke mandikn mangsa dgn telur temelang n megi peram sebulan.... hahah


amalina: isk2, kaum hawa leh la lyn, kaum adam kalu lyn sakit kple gak pk.... haha

hunnys~ said...

haha~ burok perangai la kakanda2 sekalian,,
adeh~
abes, ape kes smp katil & pintu almari boley tercabut?
na sembunyi lam tu ea??
takut kne telor busuk ngan megi??
yukkksssss!

PendekarPetai said...

hehe tau tak pe!!

Mieya said...

salam...
blog awk sgt menarik..
nice to know u
keep in touch ea

http://akumia19.blogspot.com

ana said...

gile la tgh melepas hajat pun nak sembang ker???

PendekarPetai said...

mieya: wsalam... tq mieya.. trus sapot k..

ana(eh name akak aku): inovasi!! hehe

nunui Joe said...

tension sgt smpai makan pintu kot.. haha

PendekarPetai said...

tension tahap fumakilla 2....

inikesahiduphaku said...

nyiahahaha!hebat idea petai..nk try buat ler idea yg ketiga tuh....haha

nadzirah razalli said...

haha..bongek ah cite ko ni !
aku pun layan katun ape..seronok je..
gelak byk2 awet mude laa :D
haha..aku boleh jadi mude ni asyik gelak je depan blog ko ni ;D

sakdi said...

petai oi, comel la lelaki layan kartoon2 ni, aku suke. sweeet kot, cume jangan dia layan citer Thomas and friend sudah la,aku BENCI katun tu! HAHA *teremosi dan rase nak culik pintu jamban plak, haha

sakdi said...

petai oi, comel la lelaki layan kartoon2 ni, aku suke. sweeet kot, cume jangan dia layan citer Thomas and friend sudah la,aku BENCI katun tu! HAHA *teremosi dan rase nak culik pintu jamban plak, haha

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!