Tuesday, May 24, 2011

BIAWAK

tahukah korg binatang ape yg paling suka mati kat tengah jalan?? yer betul... biawak jwpnnyer anak2.... ari tu aku terlanggar sekor.... cadangnyer nak elak, tapi aku tak mampu, nasfu serakah utk langgar natang tue melebihi nafsu kecian.... ermm, kalaulah saya bersabar.... hahaha



kalu korg perasan la kan, sebenarnyer biawak kalu berjalan da macam model kan, cat walk gitu... tergedek-gedek jer melintas jalan.... naseb bek la dia tak de punggong, kalu ader mesti kalu tgok natang tu dari blakang da macam JLO... ishh cam bangang lak bila bayangkan biawak ader buntot... hahaha



dulu mase aku kecik2 aku dah di didik oleh bapak aku utk membenci biawak... biawak nie jahat wehh... dia suka mkn ayam punyer telur bapak aku... eh kejadah ayat nie, maksud aku... telur ayam bapak aku punyer ayam...... sekali makan banyak pulak tue, langsung tak reti nak berjimat.... penah sekali biawak tu terkantoi, terkurung kat dlm reban ayam... punyer la besar biawak tu, aku rase kalu stakat nak telan ayam, kacang jer... tp telur ayam jugak yg dia pilih...... 



part paling klaka time nak bunuh natang tu la, aku ngn bapak aku bajet dia cuak la kan, kot da bertaubat ke... rase menyesal ker... ternyata tekaan kitorg meleset... natang tu pegi makan lg banyak telur yg ader dlm reban tu dengan lahapnyer.... perghhh giler tension aku tgok... aku rase la kan, dlm hati biawak tu mesti dia ckp cenggini...



"aahhh alang2 da nak mati, bek aku makan puas-puas dulu.. kang idak menyesal...."


"uuhhh sempat lg nie, sempat..... second round....." 


"eehhh tindakan luar kawalan nie.... sumpah aku da kenyang.."



hahaha.... punya la rakus dia mkn... sial punyer biawak... last2 mati dlm keadaan tragis.... selain tu, pnh gak biawak masuk umah aku.... part paling lawak time natang tu nak lari laa... lantai umah kan licin... so dia berusaha sedaya upaya la nak lari, lagak da mcm 300km sejam pecutannyer.. pdhal tak kemana pun.... bila aku ingt balik, aku rase natang tu cam berenang lak time tu.. berenang kat darat.... hahaha



sebagai kesimpulan... sbnrnyer entri kali nie aku nak cite pasal bende len... sudahnyer aku tercite pasal natang nie... tak pe la, esok2 aku cite k... hehe.. papaii sume....



15 pengomen:

Chegu Zubir said...

part bewak tu makan tak boleh blah..ade dialog ag..hahahahhaa

Zulfikar Hazri said...

aku dapat bygkan biawak tu lari setempat.. hahahahaha

PendekarPetai said...

chegu: biawak suke bermonolog dlm hati... aku dah tanye natang tu.. haha


zulfikar: demmm lari setempat... itu la ayat yg aku carik, tak jumpe2.. hehe

putrifayad said...

hahaha...msuk uum plak binatang tu jgk yg byk..itu kan ko nk cte..:P

ct norfariza said...

alamak.. ape yer nme natang yg muke cam biawak tuh?? adoii..lupe lak...hehe

Al Meister Ex a.k.a MASTERX a.k.a Amin Abjad said...

dem, gua takut, eh bkan.. geli kat biawak n reptilia ni...hahahahah

Opah Kentang said...

biawak berhajat sebelom mati dengan tragis tk boleh blah..ehehhehe :P

miloais said...

hahahahaha

adehhhhh! entry uols ni kan
buat iols gelak tak hengat pepagi hari

thanks nokkkk... menceriakan pagi iols!

Izlan HoiHoi said...

biawak saja dah boleh ak tergelak..hahai

PendekarPetai said...

putrifayad: waahh bagus gak point tu... hahaha


eza: dah 2 kali kamu tanye ok, sesumpah laaa... hehehe


amin abjad: err geli ke takut nie?? hahaha


opah kentang: wasiat tu... hehe


miloais: my pleasure... khas utk pengomen dan pembaca setia petai.. hehe


izlan: hehe sentiasa mencuba, dan terus mencuba....

Rtp Farra Arisha said...

kemain hot lagi title entryyy nii. muahahaha! :))

miss.Addin said...

HAHA kesian nya biawak tu ! :p

Ayuraza said...

u..BW nehh..follow u ok..

n!da said...

sbb ape die suke sgt mkn telor ye?
heran2..

PendekarPetai said...

farra: aik hot ke??


addin: alaa nak wat cmne... aku tak kesian... hahaha


ayuzara: tq kamuu...


nida: sebb telur sedap kot.. tak pun sebb dia tak de telur... errr errr... hahahaha

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!