Monday, July 18, 2011

PETAI SEDAR DIRI


akhirnya.. akhirnya... akhirnya... hahaha (gelak jahat giler babi)



setelah aku mengamalkan ilmu hitam berak tak basuh, ingat jugak aku kat password blog nie.... giler ahh... blog sendiri pun buleh lupe password.. bukan ape, slalunyer kalu aku bukak jer link blogger.com, terus jer masuk dashboard... ari tu tak masuk lak.... kene sign in balik.. goddemmit....



mula2 dulu aku bubuh name opah aku wat password.... pas tu tukar name pak sedare aku sebb name opah aku pjg sgt, pas tu tukar name awek utk menunjukkan aku pakwe yg romantik, pas tu tukar name awek punyer mak, pas tu tukar lg name jiran tetangga sebelah.... pas tu sape eh?? err err err.......



ahh mls cite pasal nie, trauma aku..... aku ngah praktikum skrg... mmg jarang sgt aku jenguk blog nie... ari tu aku bukak2 jer da bertambah hampir 40 org follower aku... korg ati2 ckit follow aku k, aku nie ade bwk ajaran kentot tembus ke dalam... hahaha



ari tu aku g joging ngan akak aku, almaklumla bila duk kat umah nie... makan tak kira masa, kalu buleh time tido pun aku nak makan (sambil mimpi maria ozawa)... so berat badan naik mendadak tanpa mengirimkan khabar berita....



punyer laa semangat nak joging petang tu...



“fuuhh hari nie aku berikrar nak joging 44 round, biar berat 83 kilo nie terus jadik 38...”



Selepas 10 langkah kira2.....



“alamakkk... rase nak tercirit la pulakkk..... menyesal aku mkn gulai tempoyak sampai 3 pinggan td... adehh uuhh adehh... cannot go dah nie.....”




Kesannyer?? Aku balik dgn hasil joging 10 langkah.... deritanyer time tu... nak balik umah terkepit-kepit aku berjalan korg tau...  baru lah aku kenal betapa seksanya erti sebuah jalan kepit..... hahahaha




Selang beberapa hari, aku g umah opah aku  lak... ternmpk laa gambar aku mase kecik dulu, tak silap aku mase tu umur aku 4 tahun.... nak tengok?? Sebelum tgok aku de 1 pesanan... sila jangan tergoda dengan aku k... sebarang surat menyurat tak akan dilayan.... 





pas akak aku tgok gmbr nie, dia terus mengeluarkan kata2 tanpa memikirkan mase depan....


“ruginyerrr..... sepatutnyer kalu tengok gambar mase kecik, kamu dah  jadik ensem skrg.... tp kenapa  jadik cenggini muka kamu bila da besar??”



Ohh sungguh menusuk hati, rase cam  nak g zimbabwe time tu gak .... menci menci.......!! papai!!





43 pengomen:

Si DauN CeRi said...

ahahaha... jogging seploh langkah je? first time dengar ni. haii macam2..

Elie Lily said...

10 langkah tu dipanggil jogging ke? *garu kepala 10 kali*
hahaha

..cik gugu.. said...

like like like like..!

Mimie.Candy Cane said...

cer letak nama ketua kampung plak....

apepun gmbr itu sgt adorable..dh tua2 ni rasa2 adorable lagi tak?

Cik Miera said...

haha alasan ko je xnk joging , kata nk terberak lak kan.. btw, ko comel la masa kecik.. alala bucuk2...

Arpiiz said...

haha, aku pun nak test jugak lah jogging 10 langkah..

.sweet-ants. said...

x payah joging lah, makan pil pati halia yusmira

bighagenjo said...

:)

Zulfikar Hazri said...

bak no phone kakak kau. aku agak kakak kau mesti comel, walaupun kau membesar tak kiut.. wakakakakakakaka

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

lepas ni password letak laa nama musuh ke... konpem ingat punyer..hehehe

Bro ahmad said...

hahaa salam kenal bro..no password bro pernah terkena..lupa, tapi dapat balik..

adeeb khairudin said...

haha. lawak kakak tu. sep. penah gak lupe paswed. ades

Ezad Skytech said...

salam perkenalan bro..

..password panjang sgt la tu sampai boleh lupa...hee~

echaRierie said...

adoi..38 tue bkn cukup kurus ke utk lelaki..hahaha..

err..comel pic tue.. :)

dayu_myself said...

pergh...comel gila budak itu... tapi kenapa ko tak comel??ngahahhaha

aku suka gak joging sepuluh langkah...bleh la join ko pas ni..hahaha

syarifahsidrus said...

83 ke 38..hhhaa...mustahil lee

abah khalisha said...

hensem ni..kecik-kecik dl la.hehe

miloais said...

sebulan sekali update blog ye petai???
heheheheh

nokkk... kalo takat jogging sepuloh langkah
baik hang jogging atas katil jer lahhh!
wakakakakak

She's Gee said...

83 ke 38? nampok beno nipu ye.. haha! ^^

myhatiku said...

tuan punye belog nie lain mcm lah..aha:D

Aimi Amira said...

pasang niat 83 turun 80 pun dah ok dah. tak yah drastik sangat, haha ((:

visitme@FaTiN cOrNeR said...

berak tak basuh bole kembalikn ingatan ke..hahahaha..baru tau..

Robi AMZ said...

aq dah kata jgn makan betik,ko baham jgk.kan dah cair jadinye.xleh nak kepit,tetap meleleh jgk.hahaha....

Robi AMZ said...

langsung x sama dah muka ko time kecik ngan time beso pnjg ni.yg sama tang perut je le.kekal bulat & semakin mmbengkak seiring peredaran zaman.hahaha...

Anonymous said...

hakhakhakhakhak...xsangka aku kwn aku nie cute mse muda2 ye..:-p..hahaha..tp knp ble dah bsar muke cm pembunuh je aku tengok..hahhahaa..

dr: roomate kesayangan aman razi

Robi AMZ said...

erk...rumet ksygn aman razi? MUSTAHIL..TIDAK...!!!!! AKU X PCAYA...!!! Sila tmpar aq 5 kali belah kiri & kanan.Pasti ni smua hanya mimpi....

forever love said...

hahaha.. turun tak berat tue.??

Aisyah Aina said...

boleh pulak asyik main tukar2 password je...

10 langkah? pehh! jauhnya...hahaha

PendekarPetai said...

si daun ceri: byk tu, tak percaya cuba try test...


elie: dipanggil joging utk org pmls cm aku... hahaha


cik gugu: tq tq tq tq...


mimie: sgt2 ok, tmbh bile aku byk mkn nasik... hehe


cik miera: tgok ko da tergoda, nie aku mls nie... hahahaha


arpiiz: penat wehh, pastikan stamina kuat k...


sweet ants: kalu aku beli losyen mustajab leh??


bighagenjo: :p


zulfikar: lebih r ko zul, aku rembat ti... hahaha


cikmoon: aku mane de musuh, jodoh ader la.. hehe


bro ahmad: leh dpt balik kalu men bukak2 email tu, tp aku mls lak nak lyn.. hehe


adeeb: mmg da jadik lumrah kan kalu bab2 lupe password nie..


ezad: lepas tak kalu bubuh 1 huruf jer password?? hahaha


echa: ok what, leh terbang ditiup angin... hehe


dayu: welcome ti da club.. jom mula joging sok.. hee


syarifah: aku da tak mau timbang, risau tak leh trime kenyataan..


abah kalisha: uuh komen yg sgguh menusuk kalbu... hehe


miloais: alaa terbz ckit, hehe... waahhh atas katil?? nyum2... hahaha


she's: buleh beb, percayalaaahhhhh... hehe


myhatiku: hahh len mcm?? pe yg len nyer??


aimi: nek nyer ari tu drastik, so aku nak trun drastik gak.. hahaa


fatin: cuba lah, kompom berkesan.. hehe


robi: ko jgn terkejut tgok mit anta komen kat blog aku, kang kene heart attack... aku pun terpengsan sejam td sebb tak percaya nyer pasal.... hahahaha


mit: ti bosan2, u msj la i lg k.... luv u cyg.... hahahaha


forever love: belum timbang, takut tak leh trime kenyataan... hahaa


aisyah: hobi laa... jauh kan?? kompom da trun 20kg nie.... hehe

lizz said...

berat 38 tu dah kira anorexia...haha

Robi AMZ said...

x cukup kat blog,kat fon pun korang nak bmesra.hahaha.....

Nizam Ijam said...

berak tak basuh yang tak boleh bla tu..haha



” Nizam Ijam Dot Com”

eicahaha said...

kahkahkah...jujur gile kakak kao...

PendekarPetai said...

lizz: alamak anorexia tu apekah natangnyer?? hehe


robi: alaaa, mit da tak mau msj aku dowh... hahaha


nizam: hahaha ko pnh wat ke??


eicahaha: sejujur ko la nie.. aihh asal komen lambt?? aku potong gaji kang.... hahaha

A retarded kitty said...

biasa la masa kecik muka comel innocent, bila dah besar muka tak sebijik robert pattinson

eicahaha said...

hahaha...sorey petai!
x sanggka...kao tgu aq...
*terharu

^ C.e.n.g.k.i.h ^ said...

aku tergoda dengan perjalan liku2 hidup ko nak dapatkan password tu..perghhh!! aku penah mengalaminya sob sob..tapi takpenah trauma lagi..

dill said...

hihi. mmg trauma kan

dill.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
~Nana 귀여운~ said...

tulah, nak jogging jangan makan berlemak lemakkk!! pedas2!!! kan dah cirittt..hahah

Anonymous said...

woi...blog nie hidup lagi ke x...hakhakhakhakhak

roomate kesayangan amam..hahaha..

PendekarPetai said...

kitty: err aku ensem lg tu... hahaha


eicahaha: hahaha terkena lak aku.. dem...


cengkih: ko sptutnyer blja erti trauma itu...


dill: tau tak pe...


nana: aik mkn lemak2 pun leh tercirit ke?? hehe


bkn ASMIT: aku bz r.... anak da bertambah bulan pose nie... hahaha

♥e'in♥ said...

ur blog kena review.. jom terjah.. :)

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!