Thursday, June 16, 2011

TERSASUL

uissshh lebat toi hujan petang nie... dgn anginnyer lagi... abes bertempiaran sume spender member2 aku dgn aku punye skali terbang ke udara... kadang2 da rase cam ujan spender lak... hahahaha... (perenggan nie aku taip smlm, ari nie tak ujan)



hari nie telah berlakunya perkara paling bersejarah dlm idup aku tau... ari nie aku jumpe bapok india beb... gilerr aahhh.... tak penah seumur idup aku jumpe bapok india... kalu bapok melayu tu mmg selalu laa... hari ini dalam sejarah.... yg aku peliknyer, india yg muka ganaz2 pun leh jadik bapok kan... korg bayangkanla, badan besar gedabak, ader bulu2, berjambang,  pas tu jadik mak nyah.... giler ngeri..... hahaha



ok abeh cite pasal bapok.... dulu mase skolah menengah aku ade sorg member name khairul afizi... kitorg panggil die PG.... PG ok bukan PiG.... dia nie ader 1 tabiat utk menghiburkan kitorg iaitu tersasul.... dlm kehidupan seharian dia nie, ader jer bende yg dia salah sebut... perkataan yg paling aku ingat toyob... dia nak sebut tiub tayar mase tu, tp jadik toyop tayar... adehh... tertonggeng-tonggeng kitorg gelak bahankan dia.... 




member aku yg len pulak menjalankan 1 inisiatif utk tidak mensia-siakan bakat PG... korg tau kitorg wat pe?? kitorg wat buku khas utk catat sume perkataan yg PG salah sebut.... setakat yg aku ingat 2 buku terkumpul, (alaa buku utang 3 kali 5 tue) kalu cukup 3 aku rase dah buleh wat kamus utk bahasa baru kot... hahaha...



ok tamat kisah PG.. kang cite lebih2, bantai dia bace blog aku, haa jahanam.... cite terbaru pasal tersasul... ari tu aku ngn member2 aku mkn kat kafe, kat U aku nie sistem order kena tulis2 beb.... canggih kan?? so kitorg pun order la makanan ikut nafsu masing2...


ader sorg member aku nie, die nak order... so dia pun tulis......



"nasi goreng ayam plus aksi lebih..."




uuhh sepertinya ader kesalahan dlm penggunaan perkataan... aku rase dia nak tulis....




"nasi goreng ayam plus nasi lebih..."




korg tau ape dlm kepala otak aku mase tu?? sumpah aku tak pk pun dia salah tulis.... aku ingatkan dia betoi2 nak nasik goreng ayam yg ader aksi lebih.... hahahaha




"errmmm aksi lebih ek?? member aku nie nak tukang masak tu masak sambil menari ker?? ataupun dia nak tukang masak tu masak pakai spender jer?? uuhh logik... mudah buat aksi kan....??"


"agak2 kalu masak nasi goreng ayam aksi lebih nie sedap ke ha?? kalu sedap aku nak order esok, aku tak mau aksi lebih, aku mau tonggeng lebih.... nasi goreng ayam tonggeng lebih... terbekkk... tonggeng2 la tukang masak nak siapkannyer.."



moralnya... dr segi penulisan atau percakapan, kene berhati2... jgn asyik tersasul jer... kang kuar yg 18sx depan org ramai... jenuhh beb... hahaha.. papaii....







27 pengomen:

little ain said...

hahahahahaha serius sengal sehhh

adam said...

terbaik terganaz terbaik terganaz...nnt aku bg tau PG,haha...

Roza Ami Nanomiya said...

kalau 'ayam' tu yg beraksi lebih

Cik Miera said...

haha.. mmg sengal.. kalau ko anta buku yg korg sume tulis kt dewan bahasa, msti akan dapat pertambahan perkataan baru bahasa melayu.. ekeke..

psst aku xpenah tgk bapok india.xde pic ke?siyes nk tgk

CintaZulaikha said...

kakkakkakkka...mengong betoi la...

h A n Y S said...

hahahaha~ ngek ahhhh~

Zulfikar Hazri said...

aku pun nak gak...


"nasik ayam punggung tonggeng ke langit.. opsss terlebih sudah"


wakakakakaka..... bapok india tu pakai sari mesti macam juhi chawla kan?

kawan kau PG tu ada masalah neurologi kot...(ini serius)

cikmegipama said...

hahaha.. adoi, ilang dah ngantuk.

ubi said...

pig?..haha..

NUR AYNIE said...

hahah~ mula2 rilek je bace xde nak gelak sgt...biler part "aksi lebih" tu n explaination tu ase nak jatuh tergolek dr katil je gelak..hhahaha

Opah Kentang said...

hihi..opah pun salu tersasul jugak..
ehehehe..

kawan opah pun ade sorang pulak suke ikot suke dye nak cakap ape.

kaalu pendrive jadi pendripe.microsoft jadi mikrosop..hehehe :{

Ilhamny.com said...

smlm kwn sy nak sebut MLM hi-o gi ckp MLM highway... ' betulll, dia buat loan sbb nak join highway'... aku pelik, highway..?? byk kali tanya dok highway jugak... 'ala yg ada jual bio aura tu'..lerr tu hi-o bukan highway...eh, eh silap.. aku silap sebut..berderai gelakkkk

miloais said...

wakakakaka
iols bayangakan 'ayam' tu buat aksi 'terlebih"

adehhhhhhhhh!~ jauh nau menrembara otak iols pagi2 nih!

KAMIHIDUP said...

wahaaa, sengal!

EZAN IDMA said...

wat? aksi lebih? wakaka

cun tak bapok india tu ?

n!da said...

aku pon tepk mcm tu jgk. ohoho.

eicahaha said...

ahaha...lawak ah PG tuh..

✿ boonga_kecik ✿ said...

haha. mcm mna la nasi b;ley jd aksi. klakar. agak2 apa la si PG ngah pkir ek..

Mak..mak..

putrifayad said...

hahaha..;)

~fuNtaStY~ said...

rase cam nak try je nasi goreng aksi lebih tu..hihi

ely yusliza said...

haha..cite la lg pasal PG tu.. lucu lah

cerita atiqah amran said...

tak sangka anda dan kawan2 begitu sengallll....

menusuk hati said...

petai!aku nampak kau main tepuk-tepuk punggung dengan bapok tu hari tu..baik kau mangaku.haha!

Rtp Farra Arisha said...

hahaha. serius klakar lahh :))

PendekarPetai said...

ain: ko suke fitnah aku.... hehe


adam: hahaha ader jugak member lame aku nie.... diam2 sudah r... kang mau mengamuk PG.... hahaha


roza: aku akan berlari lebih....


cik miera: skrg pun aku rase da ckup byk tau... hmmm kalu lah aku tgkp gmbe ri 2, mau tiap2 mlm sebelum tdo aku tgok pic tu.... hahaha


cintazulaikha: errr mane de....


hanys: ader cm ngek ke??


zulfikar: jenuh ayam tu nak tonggengkan buntot dia... tang mane de rupa jihu chawla?? atas bwh tak de dowh... hahaha.. betoi gak kot pndpt ko pasal member aku tu...


cikmegipama: waww da mcm pekene tongkat ali la pulak.. hehehe


ubi: kenal tak??


nur aynie: amboi smpai leh mendtgkan kecederaan ke bace blog aku?? haha


opah kentang: kdg2 tersasul nie da mcm penyakit yg menghiburkan ek?? hehe


ilhamny: kwn ko memerlukan bimbingan rakan sebaya utk membetulkan lidahnyer.... hahaha


miloais: ayam ok, bkn org... kalu org yg wat aksi lebih... errr....... errr..... hahaha


kamihidup: tidakkk!!! hehe


ezan: cunn beb, bulu kaki dia sebijik cm bulu kaki aku...


nida: thp otak kite same kot??


eicahaha: dia bujang g, berkenan tak??


boonga: ngah pk kan keje kot, sebb dia dah keje skrg.. hehe


putrifayad: hehe....


funtasy: try r order kat kedai mamak, kot nak tengok aksi mamak kan... hahaha


ely: akan diusahakan saudari....


atiqah: elehhh... anda tak rase ke anda pun agak sengal?? hahaha


menusuk hati: itu buntot ko laa... isk2 cm ne ko leh lupe aku tampar2 buntot ko ari tu??


farra: keep in touch tau!!

mushashi miyamoto said...

tulisan cem dokter le cha...karya pnulisan yg sgt berseni disalahtafsir dgn cara yg x senonoh.hahaha...

Anak Wak Mail said...

adehhh...aku dah terfollow blog nih..habislah kena kentut bau petai je ni..hihi..


erk,,aku dah tergoda ni??camne??hak3x..:P

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!