Saturday, September 24, 2011

NASI LEMAK

hai sume.....!!! (sambil cubit2 pipi sendiri wat muka comel) hahaha



ramai betul org suruh aku update blog.... kawan2, geng2 facebook, dan yang lebih mengharukan ader gak insan yang sanggup bersusah-payah email kat aku semata-mata suh aku update blog, uuhh rase cam nak terkencing dalam seluar lak sebab terharu....  hahaha... yg aku peliknyer, camne korg leh tau email aku ek?? pendekarpetai@gmail.com tu susah untuk diingat tau... (err.... errr... tak eh??)



ape2 pun, TERIMA KASIH kepada semua.... TERIMA KASIH sebab sudi bace kisah hidup petai.... kisah hidup yg biasa dan lahir dari insan yg biasa2 jer.... TERIMA KASIH.... jom layan lagi kisah bongok2 petai... hahahaha



dulu mase aku skolah rendah, ader 1 makanan yang diharamkan sama sekali untuk dibawak ke sekolah.... korg tau ape?? nasik lemak beb.... aku rase la kan, kalu time tu keluar jer dari mulut perkataan "nasik lemak" mau kene gantung sekolah..... nasik lemak diharamkan dengan alasan tauke kantin tak dapat untung bila murid2 beli nasik lemak dari luar sekolah... hakktuuiihhhh......



aku ingat lagi name tauke kantin tu, kitorang panggil dia Mentayan.... jangan tanye aku kenapa name dia cenggitu, kalu kawan2 aku panggil dia tenuk pink pun, mau aku ikut... sebb dah ternyata aku bongok lagi time tu.. (darjah 4 la katakan)




so bermacam-macam taktik la kitorg gunakan untuk seludup nasik lemak... bawak tapauwe kosong dari umah pas tu isi nasik lemak adalah taktik yg paling femes... so bila Mentayan tanya, kitorg ckpla ktorg bwk nasik dari umah... tapi aku rase taktik tu agak kebodohan juge, yer la ape ke bangang bawak nasik dari umah siap bertimun telur bagai.... nampak sgt beli nasik lemak dari luar kan... tapi Mentayan pun agak kurang cerdik gak time tu... men percaya jer.. hahaha




aku ingatkan taktik tu yang paling bangang, rupenyer ader lg... ader sorg member aku bawak nasik lemak bubuh dalam poket dia..... so kitorg nie bila tgok bende2 pelik nie mula la nak tegur...





"weeehhh anu ko da besar laa, ko makan ape ek?? cepatnyer besar.... anu aku kecik lagi......"





belum sempat member tu jawab, kawan2 len menyampuk....





"weehhh tu bukan anu laa, mane de anu senget ke tepi, aku rase tu dada dia... dah londeh ke bawah, besar sebelah lak tu....."





pas tu aku lak memainkan peranan, menambah lagi pekung di dada....




"haaahhhh dada?? uishh rendah nyer dada dia, kalu biar lame2 mau sampai ke kaki kan....."





aduhh memang aku ingat skrip nie sampai mati... dan aku ingat jugak hari yg same la aku ngn geng2 aku kena kejar sebb kantoi bawak nasik lemak... nie sume gara2 member aku yg bubuh nasik lemak dalam poket tu la, celaka ayam tol.....



Mentayan dengan perut buncitnyer semangat mengejar ktorg sambil pegang senduk (naseb bek bukan periuk atau M16).... yg lawaknyer time tu, tak mau membazirnyer pasal, sambil lari sambil tu gak kitorg pegang nasik lemak.... fuhh menyuap sambil berlari... baru dpt energy..... hahaha papaiii....








14 pengomen:

putrifayad said...

uit...da abes prac ey...hehehe..tak nak membazir sanggup makan smbil lari..:)

C I K . F Y Z A said...

comelnya dia :))

Cik Miera said...

ish3.. aku hanya mmpu menggelengkan kepala bab dada jatuh ke bawah.. hahaha..

~Nana 귀여운~ said...

daDA jatuk kebawah ? OMG~~Haaaaaaaaaaaaa

Shukri Mohd Ali said...

=___=" dada eh?

yang tersebot said...

tajuk nasik lemak igatkan nak buat review sal cite nasi lemak yng bru keluar tu hohoho.. cbe mmbyang mcm mne mkn nsi lemak smbil brlari..

bighagenjo said...

hahahahahhaha! suwwwitt ah korang masa kecik! gile!

KhaiRin said...

hahahahhaahhahahaha mcm2

cik sakdi said...

hahah mentayan leh tahan haloba dia ek. hahahah

::FAIZ FARISH:: said...

haha... lol

eicahaha said...

kahkahkah...
kecik2 da x senonoh...

Ungu said...

LOL.

sekolah kau gila.

pasal nasik lemak pun boleh bawak bergaduh.

PendekarPetai said...

putrifayad: ader lg la makcik.. 3 mggu lg... huhu


cik fyza: comelkah aku???


cik miera: aku harap ko tak menoleh ke bawah.... hahahahaha


nana; tak percaya ke beb??


shukri: yer.... kenal tak?? haha


yang tersebot: cuba bygkn smbil mkn telo.... agak selesa bunyinya... hehe


bighagenjo: byk lg beb kegilaan yg aku tak citekn... hehe


khairin: hahah tau tak pe...


cik sakdi: dia mmg cenggitu.. ntah bernyawa atau tak lg... hehe


faiz: :P


eicahaha: bila pulak aku jd senonoh?? hahaha


ungu: skolah aku power beb..... tepi utan, siap kubur... kalu jahat sgt, susah2 tanam terus.... haha

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!