Friday, March 18, 2011

BERDEBAT

ya Allah byknyer taik cicak dlm blog aku, aaiihh baru tak update 2 minggu da bermaharajalela cicak2 nie.... siling bersawang, lantai tak bermop, berak tak basuh....(eh lebih2 lak)



aku baru ketip kuku, petang td korek idung smpai terluka lubang idung aku.. siot toi, naseb bek la tak berdarah, kalu berdarah tadi mau masuk hospital aku... dan bile masuk hospital malu lak nak gtau doktor punca penyakit.... uuuhhhh sadis.... hahaha.. pas korek baru laa pengaliran udara lebih sempurna....




ishh... aku bkn nak cite pasal korek idung.... entri kali nie nak cite kat korg pasal BERDEBAT... aku suka berdebat.... kalu kat umah adik2 aku laa jadik mangsa utk berdebat ngn aku, ini merupakan cara yg mudah utk menang.... kalu berdebat ngn bapak aku, mau kene penyepak bertalu-talu.....




slalunyer isu perdebatan bende2 bangang jer.... aku ingat lg... mase skolah dulu pnh berdebat ngn adik aku pasal stoking hilang... mati2 aku tuduh dia amik stoking aku, dia mempertahankan diri.... lalu berlakulah perdebatan yg amat dasyat...





sang petai: wehhh cha, pulangkan stoking aku... kalu tidak aku report mak... (giler anak mak seyyhh)


adik petai: maner der abg cik amik, stoking busuk seminggu tak basuh... kalu abg cik pakai mau mati kuku kaki...


sang petai: aahh aku tak kire, dayus giler ko curik stoking aku, stoking tu udah laa berlubang, sebelah pjg sebelah pendek lak tu.. stoking cenggitu pun ko nak amik..... pulangkan!!!


adik petai: sumpah abg cik tak pakai laa.... stoking da nazak cenggitu buat simpan kat muzium jer selayaknyer..


tengah sedap2 berdebat bapak aku datang........


bapak petai: laaa ape hal pasal stoking pun nak gaduh nie... nie ha petai stoking kamu, abah buat sental taik ayam.... td ayam masuk umah pas tu berak... abah ingatkan kain buruk td..... (sambil tgn hulur stoking bertaik)


sang petai: wtf.....??? (dalam hati jer nie)



naseb bek laa bapak aku punyer keje.... kalu la adik2 aku yg wat cenggitu..... mau aku sumbat2 stoking tu dlm mulut dorg...... yg bapak aku pun satu hal, stoking aku jadik mangsa sental taik ayam?? adehh... sabo jer la nyahh..... naseb bek sental sebelah jer, bleh pakai lagik sebelah buat cover.... kalu ader spot check, angkat seluar sebelah jer... hahaha...



kalu kat u aku ingtkan isu perdebatan dengan member2 lebih mencabar, rupenyer lebih bangang....



(ramai2 ngah lepak dalam bilik petai, tiba2.......)


member petai 1: aahhh... sape lak kentot nie, haram jadah toi... ponggong tak de sivik!!


member petai 2: aku rase nie petai punyer keje laa..... slalunyer ponggong dia jer yg tak beradab nie...


(lantas sume hadirin dlm bilik pandang buntot petai....)


sang petai: ape pulak aku....?? (dgn muke seposen)


member petai 3: dah sah laa nie... aku dah biase sgt dengan bau kentot dia nie..... salah satu ciri2 nyer, senyap tp menyengat!!



ending of the story, aku kalah dgn suara majoriti..... sedih aku... sampai ari nie, empunya bau kentot gagal dikesan... aku pulak yg jadik mangsa keadaan.... berdebat ngn member asyik kalah jer, tak mcm kat umah..... aahh majuk ar cenggini.... hahaha.. papaii.....

38 pengomen:

syafeeqa said...

fine memang sengaL gila.
perdebatan. haha

aku tergelakk baca celoteh petai ni pg2 buta.

naseb tak terjage rumate aku.

cik ubi said...

lu memg menghiburkan..

lawak2!.. ayah ko masuk blog tu..haha,kire nice la ayah ko..bergurau nga ko camtuh..

:p

axer713 said...

x pe... jgn risau bro... lu dah kawin nanti, kalau berdebat gerenti lu mesti menang punye... hahaha

IMANSHAH said...

gua cikgu debat

serautkasih said...

hahahaha....slalu ye cm 2...ngan adik bradik slalu menang...ngan mbe... kalah sokmo...kui3

gadisBunga said...

betul2 ke stokin tu pakai buat sental taik ayam? heheh~

Farah Rahim said...

petai3x...
hahaha.. lawak kau ek.

miloais said...

isu perdebatan sengal nak mampos dowhhhh!~

hahahahah

una said...

hahahaha petai yg mental~

cerita atiqah amran said...

hahaha...mmg r dak neh..ad0i..

Opah Kentang said...

hihihi..kesian PP tak dapat nak menang biler debat ng kawan2.

Takpe la..
popular sikit kentut orang dah kenal.
tak pyh gado2 kentut sape.
ye tak?
ehehee :P

NUR AYNIE said...

mmg sah petai la tu...hahahah~~~

MR.Screamo said...

alkisah debat yang sangat mghiburkan..jom debat:D
muahahahaaa...

eicahaha said...

perghh~
bontot kao kene usha...hahaha...

QWERTYUIOP said...

lawanyer blog!! ajar..ajar..hehe..neway..thanks 4 following.. saye dah follow awak..
meh singgah..

Owner of ~fuNtaStY..YuMmy~ said...

kalau kent0t kne ngaku..^^

nadzifa707 said...

bhahaha. cam tu pown ada gax.. :D .

melle. said...

kau kena redha

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

lawan jek la babe..y dok diam wat gapo..haha

FzaIbrahim said...

tersenyum baca semuanya.
hidup ini indah sebenarnya.
appreciate setiap moment okayy :)

FzaIbrahim said...
This comment has been removed by the author.
chentaNUYU said...

pelik akak kat opis ni tgk haku gelak sorang2..hahahaha

HATYCIKNUURUL said...

hahahaha,.ingtkn berdebat prtndngn debat tu,.kikiki,.sengal sume2 pelakon ni,adess,.skit perot guling2,.

MiaDiera said...

hahaha menarik betul debat macam tu

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

chaittt apa punye debat da..loya okeh..hahaha

incik petai..pinky folo sini ;)

eppy blogging..

PendekarPetai said...

syafeeqa: sila jgn bace berhampiran roomate anda.. hehe


cik ubi: kalu lah bapak aku tau aku mention name dia dlm blog, mau bersepai pankreas aku...


axer: debat len nie... hahaha


imanshah: lame dah ko jadik cikgu??


serautkasih: biase la 2, kalu dgn adik2 boleh gunakan teknik mengugut...


gadis bunga: betoi... kena peram ngn air breeze 3 ari baru ilang bau..


farah rahim: aku seorg yg serius.. plzz percaya... hehe


miloais: ko kene bg aku semangat... hahaha


una: mental ke mentol?? slh taip nie..


cerita atiqah amran: anda lebih muda dr sy ok... pggil abg... hahaha


opah kentang: ramai2 lawan 1, maner aci...


nur aynie: ko cm ek bau kentot aku?? bile lak aku kentot depan ko??


screamo: aku da pencen laa.. da dpt elaun pencen pun.. hehe


eicahaha: selalu jer kene cabul buntot aku dowh...


qwer: tq... asal name ko susah sgt nak dieja?? adoi...


funtasy: aku ngaku.... tp kalu kentot milik aku laa...


nadzifa: telatah dunia... hehe


melle: ini la qada dan qadar kan...


siti nur fatimah: bile da ramai2 hentam, mmg kene diam la jwbnyer.. hehe


fzalbrahim: blog inila perantaranyer.. hehe


chentanuyu: kalu cm 2 kene gelak berjemaah skali ngn dia...


hatyciknuurul: sakit perot?? nak berak?? hehe


miadiera: sebb tu tak pnh lupa..


pinky: tq kamu.... nak ckp ckit, blog kamu sgt berat ok.. kurgkan gadget k... nasihat petai.. hehe

menusuk hati said...

sengal punya lawak..hahaha!eh?bila nak join uji bakat raja lawak?

Naddia said...

weh..kamu memg kentut..tak perasan ade angin keluar sbb urat buntot da putus

Acusss said...

sakit pewot bca entry kentot...heheh
kalu nak taw spa yg kentut tuh mst org yg mula2 tegur bau kentut...dlu aku slalu gak melepas kt kwsn awam..dh 2 bising2 baw kentut..siap tuduh -menuduh lgi..hehehe

PendekarPetai said...

menusuk hati: kalu aku masuk mau uji bakat da tersingkir... haha


naddia: tau jer ko urat kentot aku da putus kan... hehe


acusss: ooohh cm tu... kalu sume bersuara serentak cmner??

PendekarPetai said...
This comment has been removed by the author.
Irdina Marsya said...

ki3...ada style..^_^

amny.. said...

ko debat dengan sape2 pon tetap kalah laa....ekspecially debat ngn aku...!

ahahhaha^^

Internet Marketing said...

adoooo aiiii petai ni tu baru kentot aaahhhakk

TunAqilah said...

hahaha
tu pn ley jd debat..
:D
bgus2

PendekarPetai said...

irdina: style apekah??


amny: meh try dulu... hehe


internet: ok pe, isu serius tu....


tuaqilah: ko nak join skali pun boleh, dialu-alukan... hahaha

anym dan dunia said...

hahahaahahahahaha . suma kenangan trindah e .. sukasuka !

n!da said...

demm. mngaku jela petai! hahaha

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!