Monday, February 24, 2014

I'M BACK!!!!

Ok..... tarik nafas.. hembus.. tarik nafas.. hembus.. cuba korg bygkn yg aku baru je update blog smlm.. so abaikn kehilangan aku yg bertaun-taun tu ye.. hahaha..


Aku masih petai yg dulu... seorg yg berkentot dgn yakin apabila usha line sekeliling clear... masih memiliki sekuntum wajah yg ensem, macho, awesome dan lain2 lagi.. tp kawan2, aku dah semakin gemuk... mcm mane la aku nak setelkn masalah nie, makin lame aku pk, makin gemuk lak aku rase.. hahaha.. meh aku cte kat korg cm ne aku leh tau aku semakin mokmok..


1) minggu lepas aku bersiap nak pegi keje.. so, aku pun amik la uniform keje bersaiz L berlengan pendek yg aku bru sterika.. saappp sarung lengan pertama, berjaya.. saappp sarung lengan kedua, pun berjaya.. tp tiba2 kruurrpppp (aihh mcm bunyi rangup plak nie) sebijik mcm bunyi rangupan ketika mengunyah mister potato.... tp kali nie bkn mister potato yg merangup, baju aku!!!!!


Cuba korg bygkn perasaan aku mase tu?? Sedih... baju aku sendiri boikot aku... kalulah baju tu buleh bercakap..


Hoii bugima... ko tak sedar diri ke?? Aku nie kecik, ko tu tembam!! Ko tak perasan ke bile ko angkat tangan je bulu ketiak ko terkeluar??!! Melantun-lantun bodohnye ko nie...



2) seluar jeans pendek aku 2 helai dah tak buleh pakai... aku cuba sedapkan hati, mungkin bulu kaki aku mengembang nie, sebb tu dah tak muat.. tp hipotesis aku nie terlalu bangang bile dipk kan.. seolah-oleh sel-sel otak aku masih tak berhubung pulak.. hahaha..



Ari tu aku cuba gak pakai, mmg cannot go dah.. bile sarung je aku rase mcm nak demam, kepala pening2, khayal pastu terus pitam... fuhh pakai seluar pun da mcm minum air ketum.... 



3) bila pegi supermarket je, kalu budak2 kecik selisih dgn aku, nak dekat 1km dorg mengelak... madafakas betul.. seolah2 dorg cuba mengelak seekor biawak komodo yg tengah melintas jalan.. biawak komodo pun ade ati dan perasaan gak adik2.. tacing dia tau... 



Hahaha.. lame sangat dah tak merapu kat blog nie, ayat pun da tunggang langgang... nak bertatabahasa sgt pun mcmla ade org bce lg blog aku nie kan... hahaha.. selamat kembali berblogging drpd petai.. yg sudi bace tu terima kasih.... setelah bertahun-tahun aku hilang, korg sudi lg jengah ke sini.... hati kau keras roy!!! Papai!!!!









2 pengomen:

Anonymous said...

soo sad.. so sad..

anaishah said...

hey Petai. aku pon dah lama tak on blog...

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!