Thursday, October 6, 2011

PANGKAL LENGAN

21 pengomen

korang kenal tak siti saleha?? alaaa bkn mak cik leha jiran aku tu, kalu yg tu dah ade 6 org anak.... leha yg nie adik kpd sam bunkface... sorry to say la kan, tp dia tu dulu sebenarnyer ex aku... tp opah aku suruh aku putus ngan dia, nak wat cmne jodoh tak pjg... sume tu gara-gara dia masuk iklan enchanteur.... alaaa iklan yg sental-sental ketiak tu.... hahahaha


hahh korg tak pnh tengok iklan tu?? ok2 aku bagi sinopsis iklan tu ckit....


"seorang lelaki-muka-hensem-nak-mampos-mcm-gay terpikat melihat siti saleha berlari terkedek-kedek bersama kawan2nya... tanpa di duga siti saleha telah menerbangkan ketiaknya untuk melepaskan belon maka terpaparlah ketiakan yang lawa melampau tanpa bulu....." hahahahaha (sedap jer pulak ayat aku nie)



haaa nampak dah situasi iklannyer?? best dowh iklan tu... disebbkan iklan tu la free2 jer aku pat tgok ketiak siti saleha... ingat senang ke?? kalu setakat tengok ketiak bapak aku, dah bosan dah.... tengok ketiak korg?? ishh mau muntah 3 hari aku nanti....


apekah ciri-ciri seorang duta iklan sental ketiak??


1) ketiaknya mestilah sukar untuk ditumbuhi bulu atau dalam kata lainnya ketiak tidak subur... ya anak2, hanya ketiak yg tidak subur sahaja layak.... korg tau dak, ketiak mereka lebih licin dari kulit muka aku?? sial WTF...... pakai pencuci muka kot ketiak jenis cenggitu.... hahahaha



2) ketiak juga haruslah putih dan sebaiknya bersilau apabila disuluh dengan torchlight.... bersilau beb, kalah kepala bapak aku lg..... (ti da tua kepala aku pulak jd bahan) angkat ketiak jer mata pedih, angkat ketiak jer mata berair... korg bygkan la kalu diorg angkat ketiak time dalam kete... uisshhh mau ramai yg eksiden sebb silau....



3) ketiak tidak seharusnya bergerutu seperti ketiak petai..... yer aku akui, ketiak aku kaya dgn lemak dan protein yg tidak diperlukan oleh badan... so dia berpindah ke ketiak.... (tak leh halang) korg tak jeles ke?? aku jeles beb.... kemana hilangnyer kegerutuan ketiak mereka?? apekah celaka nyer ini semua?? hahahaha



ok................. entri kali ini terlalu merepek... papai...... hahahahaha (gelak lg)





Saturday, September 24, 2011

NASI LEMAK

14 pengomen

hai sume.....!!! (sambil cubit2 pipi sendiri wat muka comel) hahaha



ramai betul org suruh aku update blog.... kawan2, geng2 facebook, dan yang lebih mengharukan ader gak insan yang sanggup bersusah-payah email kat aku semata-mata suh aku update blog, uuhh rase cam nak terkencing dalam seluar lak sebab terharu....  hahaha... yg aku peliknyer, camne korg leh tau email aku ek?? pendekarpetai@gmail.com tu susah untuk diingat tau... (err.... errr... tak eh??)



ape2 pun, TERIMA KASIH kepada semua.... TERIMA KASIH sebab sudi bace kisah hidup petai.... kisah hidup yg biasa dan lahir dari insan yg biasa2 jer.... TERIMA KASIH.... jom layan lagi kisah bongok2 petai... hahahaha



dulu mase aku skolah rendah, ader 1 makanan yang diharamkan sama sekali untuk dibawak ke sekolah.... korg tau ape?? nasik lemak beb.... aku rase la kan, kalu time tu keluar jer dari mulut perkataan "nasik lemak" mau kene gantung sekolah..... nasik lemak diharamkan dengan alasan tauke kantin tak dapat untung bila murid2 beli nasik lemak dari luar sekolah... hakktuuiihhhh......



aku ingat lagi name tauke kantin tu, kitorang panggil dia Mentayan.... jangan tanye aku kenapa name dia cenggitu, kalu kawan2 aku panggil dia tenuk pink pun, mau aku ikut... sebb dah ternyata aku bongok lagi time tu.. (darjah 4 la katakan)




so bermacam-macam taktik la kitorg gunakan untuk seludup nasik lemak... bawak tapauwe kosong dari umah pas tu isi nasik lemak adalah taktik yg paling femes... so bila Mentayan tanya, kitorg ckpla ktorg bwk nasik dari umah... tapi aku rase taktik tu agak kebodohan juge, yer la ape ke bangang bawak nasik dari umah siap bertimun telur bagai.... nampak sgt beli nasik lemak dari luar kan... tapi Mentayan pun agak kurang cerdik gak time tu... men percaya jer.. hahaha




aku ingatkan taktik tu yang paling bangang, rupenyer ader lg... ader sorg member aku bawak nasik lemak bubuh dalam poket dia..... so kitorg nie bila tgok bende2 pelik nie mula la nak tegur...





"weeehhh anu ko da besar laa, ko makan ape ek?? cepatnyer besar.... anu aku kecik lagi......"





belum sempat member tu jawab, kawan2 len menyampuk....





"weehhh tu bukan anu laa, mane de anu senget ke tepi, aku rase tu dada dia... dah londeh ke bawah, besar sebelah lak tu....."





pas tu aku lak memainkan peranan, menambah lagi pekung di dada....




"haaahhhh dada?? uishh rendah nyer dada dia, kalu biar lame2 mau sampai ke kaki kan....."





aduhh memang aku ingat skrip nie sampai mati... dan aku ingat jugak hari yg same la aku ngn geng2 aku kena kejar sebb kantoi bawak nasik lemak... nie sume gara2 member aku yg bubuh nasik lemak dalam poket tu la, celaka ayam tol.....



Mentayan dengan perut buncitnyer semangat mengejar ktorg sambil pegang senduk (naseb bek bukan periuk atau M16).... yg lawaknyer time tu, tak mau membazirnyer pasal, sambil lari sambil tu gak kitorg pegang nasik lemak.... fuhh menyuap sambil berlari... baru dpt energy..... hahaha papaiii....








Monday, July 18, 2011

PETAI SEDAR DIRI

43 pengomen


akhirnya.. akhirnya... akhirnya... hahaha (gelak jahat giler babi)



setelah aku mengamalkan ilmu hitam berak tak basuh, ingat jugak aku kat password blog nie.... giler ahh... blog sendiri pun buleh lupe password.. bukan ape, slalunyer kalu aku bukak jer link blogger.com, terus jer masuk dashboard... ari tu tak masuk lak.... kene sign in balik.. goddemmit....



mula2 dulu aku bubuh name opah aku wat password.... pas tu tukar name pak sedare aku sebb name opah aku pjg sgt, pas tu tukar name awek utk menunjukkan aku pakwe yg romantik, pas tu tukar name awek punyer mak, pas tu tukar lg name jiran tetangga sebelah.... pas tu sape eh?? err err err.......



ahh mls cite pasal nie, trauma aku..... aku ngah praktikum skrg... mmg jarang sgt aku jenguk blog nie... ari tu aku bukak2 jer da bertambah hampir 40 org follower aku... korg ati2 ckit follow aku k, aku nie ade bwk ajaran kentot tembus ke dalam... hahaha



ari tu aku g joging ngan akak aku, almaklumla bila duk kat umah nie... makan tak kira masa, kalu buleh time tido pun aku nak makan (sambil mimpi maria ozawa)... so berat badan naik mendadak tanpa mengirimkan khabar berita....



punyer laa semangat nak joging petang tu...



“fuuhh hari nie aku berikrar nak joging 44 round, biar berat 83 kilo nie terus jadik 38...”



Selepas 10 langkah kira2.....



“alamakkk... rase nak tercirit la pulakkk..... menyesal aku mkn gulai tempoyak sampai 3 pinggan td... adehh uuhh adehh... cannot go dah nie.....”




Kesannyer?? Aku balik dgn hasil joging 10 langkah.... deritanyer time tu... nak balik umah terkepit-kepit aku berjalan korg tau...  baru lah aku kenal betapa seksanya erti sebuah jalan kepit..... hahahaha




Selang beberapa hari, aku g umah opah aku  lak... ternmpk laa gambar aku mase kecik dulu, tak silap aku mase tu umur aku 4 tahun.... nak tengok?? Sebelum tgok aku de 1 pesanan... sila jangan tergoda dengan aku k... sebarang surat menyurat tak akan dilayan.... 





pas akak aku tgok gmbr nie, dia terus mengeluarkan kata2 tanpa memikirkan mase depan....


“ruginyerrr..... sepatutnyer kalu tengok gambar mase kecik, kamu dah  jadik ensem skrg.... tp kenapa  jadik cenggini muka kamu bila da besar??”



Ohh sungguh menusuk hati, rase cam  nak g zimbabwe time tu gak .... menci menci.......!! papai!!





Thursday, June 16, 2011

TERSASUL

27 pengomen

uissshh lebat toi hujan petang nie... dgn anginnyer lagi... abes bertempiaran sume spender member2 aku dgn aku punye skali terbang ke udara... kadang2 da rase cam ujan spender lak... hahahaha... (perenggan nie aku taip smlm, ari nie tak ujan)



hari nie telah berlakunya perkara paling bersejarah dlm idup aku tau... ari nie aku jumpe bapok india beb... gilerr aahhh.... tak penah seumur idup aku jumpe bapok india... kalu bapok melayu tu mmg selalu laa... hari ini dalam sejarah.... yg aku peliknyer, india yg muka ganaz2 pun leh jadik bapok kan... korg bayangkanla, badan besar gedabak, ader bulu2, berjambang,  pas tu jadik mak nyah.... giler ngeri..... hahaha



ok abeh cite pasal bapok.... dulu mase skolah menengah aku ade sorg member name khairul afizi... kitorg panggil die PG.... PG ok bukan PiG.... dia nie ader 1 tabiat utk menghiburkan kitorg iaitu tersasul.... dlm kehidupan seharian dia nie, ader jer bende yg dia salah sebut... perkataan yg paling aku ingat toyob... dia nak sebut tiub tayar mase tu, tp jadik toyop tayar... adehh... tertonggeng-tonggeng kitorg gelak bahankan dia.... 




member aku yg len pulak menjalankan 1 inisiatif utk tidak mensia-siakan bakat PG... korg tau kitorg wat pe?? kitorg wat buku khas utk catat sume perkataan yg PG salah sebut.... setakat yg aku ingat 2 buku terkumpul, (alaa buku utang 3 kali 5 tue) kalu cukup 3 aku rase dah buleh wat kamus utk bahasa baru kot... hahaha...



ok tamat kisah PG.. kang cite lebih2, bantai dia bace blog aku, haa jahanam.... cite terbaru pasal tersasul... ari tu aku ngn member2 aku mkn kat kafe, kat U aku nie sistem order kena tulis2 beb.... canggih kan?? so kitorg pun order la makanan ikut nafsu masing2...


ader sorg member aku nie, die nak order... so dia pun tulis......



"nasi goreng ayam plus aksi lebih..."




uuhh sepertinya ader kesalahan dlm penggunaan perkataan... aku rase dia nak tulis....




"nasi goreng ayam plus nasi lebih..."




korg tau ape dlm kepala otak aku mase tu?? sumpah aku tak pk pun dia salah tulis.... aku ingatkan dia betoi2 nak nasik goreng ayam yg ader aksi lebih.... hahahaha




"errmmm aksi lebih ek?? member aku nie nak tukang masak tu masak sambil menari ker?? ataupun dia nak tukang masak tu masak pakai spender jer?? uuhh logik... mudah buat aksi kan....??"


"agak2 kalu masak nasi goreng ayam aksi lebih nie sedap ke ha?? kalu sedap aku nak order esok, aku tak mau aksi lebih, aku mau tonggeng lebih.... nasi goreng ayam tonggeng lebih... terbekkk... tonggeng2 la tukang masak nak siapkannyer.."



moralnya... dr segi penulisan atau percakapan, kene berhati2... jgn asyik tersasul jer... kang kuar yg 18sx depan org ramai... jenuhh beb... hahaha.. papaii....







Tuesday, May 31, 2011

MASA SEKOLAH JAHIL AGAMA

29 pengomen

mase skolah dulu, subjek yg paling aku suke adalah PJK... pdhal itu laa subjek yg paling memenatkan, ketiak asyik basah jer time subjek tu... tp itu la yg disuka, mungkin sebb subjek tu tak memerlukan kepala hotak utk berfikir kot, tak macam subjek math dan sains...



sejujur-jujurnyer, mase skolah dulu aku paling tak suke time amali solat... time nie kene pegi surau skolah n solat berjemaah... sebenarnyer, bukan aku tak suka solat, tp... tp... aku tak suka cium bau kaki2 member aku bila bukak kasut masuk dlm surau.. perghh bau mcm cilaka beb..... (bek punyer alasan) so aku dgn member2 aku ape lagi,  cuba laa sedaya upaya bg alasan2 bongok kat ustat...



err... sy belum mandi wajib lg nie ustat, so tak buleh sembahyang....


td mase PJK sy terpijak taik lembu kat padang ustat, da kering kekerasan kat kaki, cmne nak solat??


suar sy koyak kat celah kangkang ustat, takut terkuar sesuatu mase solat ti.....



selain tu, ader gak member aku yg sggup pnjat pagar skolah semata-mata tak nak sembahyang, kejadahnyer... ader skali tu dia tersangkut kat tengah2 pagar sebb suar dia terlekat kat duri pagar, hahaha agak kelaka tengok dia menjerit mintak tolong mase tu....



kalu budak skema len pulak citenyer, spesis2 nie rajen wehh bab2 solat nie...... walupun kdg2 diorg azan zohor termasuk skali azan subuh punyer part, tp diorg tetap cool..... ader skali tu aku terdgr sorg budak skema nie terkentot mase solat, so aku dgn muka bongok ape lg, bertanyer la kat dia.....




petai yg ensem: weehhh td bukan ko terkentot ke?? apsal ko relax jer solat smpai abeh?? dah terbatal weh solat ko....


member petai yg skema: uiissshhh ko ckp leklok ckit... mane de batal solat aku... aku dah buat preparation td...


petai yg ensem: preparation?? what does it means?? (perghhh omputeh la pulookkkk)



member petai yg skema: td mase amik wuduk aku amik dua kali... so bila terkentot, aku ader lg satu wuduk wat spare.....


petai yg ensem: oohh ye ker... patut la ko kentot dgn penuh kompiden td.... pjg jer bunyik kentotnyer... bagus2....




terbaik kan member aku tu?? naseb bek la mase skolah rendah dia kencing aku... kalu skrg dia wat cenggitu, da lame aku sepak2 punggong itam dia sampai jadik merah..... so kesimpulannyer, mase skolah dulu mmg aku sgt jahil agama.... pas masuk skolah agama rakyat baru la cerdik ckit... cerdik yg betoi2 cerdik, bukan buat2 cerdik ok... hehe papaii.....

Tuesday, May 24, 2011

GELI-GELI

33 pengomen

geli-geli merupakan satu taktik mudah utk buat org gelak tanpa buat lawak... bagi aku, taktik geli-geli nie taktik kotor la di era globalisasi nie... mane tak nyer, org len teruk2 nak buat lawak kasi org gelak, geli2 dengan mudahnyer mampu buat org gelak tak henti2.. mane keadilannyer?? hahaha



byk port pada badan yg buleh buat org gelak terbahak-bahak bila melakukan proses penggelian.. antaranyer:-




1) kat pinggang

haa port yg paling sensitif bg akak aku, mak aku, member aku dan aku sendiri..... paling syok kalu geli-geli kat pinggang mak aku laa... kalu cucuk jer melantun-lantun org tua tu lari.... tp yg paling tak syok geli-geli akak aku... dulu mase aku geli dia, dia pegi pukul kepala aku dengan senduk... kebetulan lak time dia masak aku kacau... ceeiittt... tak bertegur sapa seminggu.... hahaha




2) kat ketiak

uhhh ini port paling kritikal laa.. susah tau nak geli-geli kat port pedalaman nie... perlukan waktu dan fokus yg tinggi utk melakukan proses penggelian... dulu adik aku sang alia pnh geli-geli kat ketiak bapak aku.. dia nak wat pakai jari dia kate geli... so dia pakai pembaris plastik... aku ingtkan betoi2 laa dia geli, rupa2 nyer dia pegi pukul ketiak bapak aku... ceehhh dia bajet bapak aku buleh geli-geli kot kalu wat cenggitu... melompat org tua tu mase ngah tdo... isk2 kecian... mau merah ketiak bapak aku mase tu.... hahahaha





3) kat kaki

port paling bahayer la aku rase nie... silap ari bulan mau mkn kaki size 10.... tp bukan sume org ader deria geli kat tapak kaki tau... mcm ader member aku sorg nie... kalu korg geli, dia buleh wat cool jer... cool mcm pakai jeans tp tak berspender... kalu member2 len geli, dia siap buleh tanyer lg....




"so aku da buleh gelak ke belum nie...??"



uuhh sgt menguji kesabaran... kadang2 jadik tukang geli pun buleh tension... hahaha... tp sebelum menggeli kat kaki member2, korg kena la tengok dulu environment kaki dia tu... bersih ke tidak, berlumut ker, bersawang ker.... jgn men geli jer... kot dia baru balik jamban ker, baru lepas pijak taik ayam ker... tak pasal2 najis mutawasitah terpalit kat korg lak....



ehhh aku baru jer update blog 2 3 jam lepas.. ape hal aku update lg nie... sungguh2 aku bls dendam pas abeh exam... hahahaha... papaii...

BIAWAK

15 pengomen

tahukah korg binatang ape yg paling suka mati kat tengah jalan?? yer betul... biawak jwpnnyer anak2.... ari tu aku terlanggar sekor.... cadangnyer nak elak, tapi aku tak mampu, nasfu serakah utk langgar natang tue melebihi nafsu kecian.... ermm, kalaulah saya bersabar.... hahaha



kalu korg perasan la kan, sebenarnyer biawak kalu berjalan da macam model kan, cat walk gitu... tergedek-gedek jer melintas jalan.... naseb bek la dia tak de punggong, kalu ader mesti kalu tgok natang tu dari blakang da macam JLO... ishh cam bangang lak bila bayangkan biawak ader buntot... hahaha



dulu mase aku kecik2 aku dah di didik oleh bapak aku utk membenci biawak... biawak nie jahat wehh... dia suka mkn ayam punyer telur bapak aku... eh kejadah ayat nie, maksud aku... telur ayam bapak aku punyer ayam...... sekali makan banyak pulak tue, langsung tak reti nak berjimat.... penah sekali biawak tu terkantoi, terkurung kat dlm reban ayam... punyer la besar biawak tu, aku rase kalu stakat nak telan ayam, kacang jer... tp telur ayam jugak yg dia pilih...... 



part paling klaka time nak bunuh natang tu la, aku ngn bapak aku bajet dia cuak la kan, kot da bertaubat ke... rase menyesal ker... ternyata tekaan kitorg meleset... natang tu pegi makan lg banyak telur yg ader dlm reban tu dengan lahapnyer.... perghhh giler tension aku tgok... aku rase la kan, dlm hati biawak tu mesti dia ckp cenggini...



"aahhh alang2 da nak mati, bek aku makan puas-puas dulu.. kang idak menyesal...."


"uuhhh sempat lg nie, sempat..... second round....." 


"eehhh tindakan luar kawalan nie.... sumpah aku da kenyang.."



hahaha.... punya la rakus dia mkn... sial punyer biawak... last2 mati dlm keadaan tragis.... selain tu, pnh gak biawak masuk umah aku.... part paling lawak time natang tu nak lari laa... lantai umah kan licin... so dia berusaha sedaya upaya la nak lari, lagak da mcm 300km sejam pecutannyer.. pdhal tak kemana pun.... bila aku ingt balik, aku rase natang tu cam berenang lak time tu.. berenang kat darat.... hahaha



sebagai kesimpulan... sbnrnyer entri kali nie aku nak cite pasal bende len... sudahnyer aku tercite pasal natang nie... tak pe la, esok2 aku cite k... hehe.. papaii sume....



Sunday, May 22, 2011

FAKTA PETAI

26 pengomen

fakta 1:-
aku baru abeh exam... so aku ader alasan yg kukuh giler babi tungkik ayam utk tak update blog.... susah wehh bila da last sem.... kesusahan yg aku alami umpama korek hidung sambil main bowling, fuhhh susahnyer.... kalu nak diikutkan hati, nak jer aku bakar sume dewan peperiksaan kat U aku nie, biar sume exam dibuat kat dalam bilik student jer, perghh boleh aku jawab exam sambil layan cite industan... tp bila pk2 balik, kang kalu aku bakar aku nak grad kat mane lak nanti?? hahaha....




fakta 2:-
bila da abeh exam, idup aku makin tak keruan... makan ntah kemana, tdo tak tentu mase, berak pun makin bersepah..... hahaha.... aku nak menghabiskan sisa-sisa terakhir kat cnie... sedih woo nak tinggalkan awek, nak tinggalkan makcik2 cleaner, kucing lahanat tu lg... pasnie sape la nak mandikan kucing tu..... kurang kasih sayang la dia pas nie.. aku harap sgt dia tak terpengaruh dengan rakan2 sebaya yg lain.... (mengawan tak kira masa)






fakta 3:-
sangat byk barang2 aku yg nak dibawak balik... pakai kete kancil jer pun.... ader gak aku usulkan kat bapak aku nak sewa kontena, tp risau lak dia mengamuk tak tentu pasal..... dah last sem nie baru aku perasan, byk jugak rupenyer harta benda aku kat U nie.... boxer jer dah 3 kotak besar.... uhh risau lak nak bawak keluar, kang kat pintu pagar kalu pak cik Unit Keselamatan tahan, mau dia tuduh aku penyeludup boxer lak..... penyeludup boxer lubang2.... hahahaha







fakta 4:- 
amir tersingkir?? sedih aku weehhh..... goddemmit..... aku nie udah la peminat setia amir... sanggup buat akaun FB byk2 sebb nak undi amir masuk.... (k fine aku tipu) kejadah minggu ke 7 baru kena singkir?? adoii.... kadang2 kalu tgok show dia aku rase mcm nak menanges pun ader...... tp paling lawak mase minggu tanpa suara........ ada lak suara penonton ckp mase dia wat show cenggini.......... "ko buat-buat mati jer laa mir, abes cerita...." hahaha sumpah aku gelak golek2 mase tu.....








fakta 5:-
korg tau dak aku da mls nak menaip?? jgn risau... pasnie aku akan selalu update blog... da tak de keje len yg buleh aku buat... nak masuk praktikal lambat lagi.... so aku nak berblog sampai sewel dulu... ooppss sebelum terlupa... aku da bubuh button like kat bawah entri... rajen2la korg like ek... kalu tak like siap laa... aku tonggeng2kan buntot korang... hahaha... papaii.....








 perghhh aku dgn R2 kot... kurang segan ckit sebb diorg da msuk balik dlm maharaja lawak.. hahahha

Thursday, April 28, 2011

SELUAR KETAT

44 pengomen

aku ader sehelai suar ketat, sumpah aku jarang pakai suar tu... sebb bila aku pakai suar tu aku rase hot... rase mcm sume mata memandang buntot aku..... bila berjalan kena kepit2, risau buntot melantun-lantun sambil berjalan.... hahahaha



ari tu aku pakai suar ketat tu pegi kuliah... mase nek bus, aku terpakse berdiri lak sebb seat da penuh.. god demmit rase dijiwa... dalam hati mula la bermonolog...



"janganlaa ader sape2 usha buntot aku....."




"alamak awek hot pulak kat belakang nie, demmm... mesti dia ngah usha2 buntot aku...."




"kalu dia tegur buntot aku seksi kang, sumpah aku terjun dari bus nie...."




menyesal wehh mase tu... rase cam nak telepon mak abah lak, mintak nasihat, dorongan dan pedoman.... tp risau aku terover, sampai nanges2 sebb pakai suar ketat, kantoi laa kat awek belakang aku nie.... hahahaha.. byk sebenarnyer kekurangan kalu kite pakai suar ketat... antaranyer....




1) masalah kentot yang sempurna

korang tak rase ke kalu pakai suar ketat melambatkan proses pengentotan?? betol nie... cuba korg bygkan kalu sabdu kentot korg tu panjang 5 harkat.. kompom angin tersepit.... pelepasan aroma yg mengharomkan tergendala dalam suar semata-mata dan kesannyer korg tak berjaya memuaskan nafsu kentot.... situasi ini diburukkan lagi (pergh cam celaka ayat nie) bila korg mempunyai hobi kentot bertalu-talu @ kerap giler babi... time mkn nak kentot, time minum nak kentot, time dating pun perlukan kentot utk amik mood... kejadah??




2) masalah kencing dan berak

yer benar anak2... kalu korg rase nak kencing, korg kene pk byk kali dulu bila pakai suar ketat... target masa leh tahan kencing dalam 10min... tp bukak suar jer memakan mase 1jam.... so?? belum sempat kencing kat jamban da bertempiaran terlepas dlm suar.... kan susah cenggitu... nak berak lagi la masalah problem... aku sendiri pnh kene, naseb bek la sempat bukak... da ujung2 tanduk kot mase tu..... hahahaha




3) masalah utk berlari

ini masalah yg paling kritikal... cuba korg bygkan kalu time korg pakai suar ketat, korg di kejar anjing?? perrgghhh.. terkangkang-kangkang nak lari dowh... dah la pecutan tak laju, anjing yg kejar tu sambil senyum2 jer kejar korg..... lagi memburukkan keadaan bila time lari tu suar terkoyak.. bapak aahhh.... lari sambil celah kangkang ditiup angin.. giler tragis.... hahahaha




ok da mls menaip, aku nak g tdo.... kesimpulannyer.... pakaian kita adalah cerminan peribadi kita... sumpah aku tak tembak sape2... so pk2kan laa ek.... hehe papaiiii!!!

Sunday, April 24, 2011

PERBUATAN SIA-SIA

25 pengomen

alamak... terlupa lak aku ader blog... hahahaha



malasla nak mintak maap sebb lambat update blog, bukan salah aku pun tapi salah lecture2 kat u aku nie ha... bertaburan asgnment yg diorg bagi... kadang2 bila dah terlalu tension rase cam nak makan nasik pakai punggong pun ader....



sepanjang aku tak update blog, banyak keje sia-sia yg aku buat.... ari tu sambil termenung aku tengok member aku tdo kat katil dia.... bosan2 tengok laa bulu ketiak dia yg bertempiaran kat bawah lengan.. (bulu ketiak tiada di dagu yer kwn2). geleng2 kepala aku sekejap, kalu ikutkan hati nak jer aku pegi kira bulu ketiak dia.... tp aku tahan nafsu bangang tersebut, lantas hati berbisik.....




 "kalaulah diberi peluang, aku sanggup cukur bulu ketiak dia nie.... aku sanggup...."



"agak2 kalu kira pakai kalkulator bulu2 nie, infiniti ke jawapnnyer ek??"



"boleh ke kutu hidup disitu?? kalu kutu masuk cam sesat jer......"




"naseb bek la ketiak dia tak leh bercakap, kalu tidak mau kene maki...."




itu baru keje sia-sia yg pertama.... yg kedua pulak.... semalam aku mandikan kucing kat blok penginapan aku nie... korg tau, ptg td boleh pulak aku terjumpa kucing yg sama aku mandikan semalam pegi tdo kat dalam jamban cangkung.... serius.... sumpah aku tak tipu, motif natang tu tdo kat situ aku tak pasti... yang pasti kucing tu mmg babi... membazir jer shampoo follow me yg aku gunakan utk wangikan dia....




yg paling aku kesalkan, sebelum2 nie kucing tu selalu jer tdo ngn aku kat atas katil.... arrgghhhh!!! selama nie aku bergelumang dengan taik!!! patut laa kat badan natang tu ader jer bau taik satu malaysia.... raju, ah chong, ahmad, mutusamy abeh sume sekali kucing tu pulun kat bulu dia..... hahahaha.... bala bala....




kesimpulannyer anak2..... jgnlah buat perbuatan yang sia-sia ok.... aku nak cuba kurangkan nie.... korg bila lg??? papaiii.....

Friday, April 8, 2011

TAIK LALAT

43 pengomen

jenuh aku nak tdo mlm nie... aiihh menyesal minum 5 in 1 tongkat ali td, so aku nasihatkan korg2 sume jgnlah minum natang tu kalu nak tdo, kecuali yg sudah berlaki atau berbini..... (bermadu lebih digalakkan) hahaha..



update blog lg bagus... aku ader seorg adik bongsu.... (ader lak adik bongsu sampai 44 org??) mase dia kecik2 dulu, tersangat la aktif budak nie... ader 1 ari tu, time aku ngah tdo tiba2 dia dtg terjah aku....




"kelepekkk!!!"







dia pelempang idung aku... eh pelempang sesuai ke utk idung??? aahh pedulilah... perghhh mase tu tahap keimanan dan kesabaran aku diuji semaksima mungkin.... dengan nada lembut yg terpaksa aku bertanya kat sang kecik sekor tu.....





"ape masalahnyer nie?? kenapa idung abglang yg dilempang??"





aku tanyer sambil belai2 rambut dia dowh, giler abg mithali... naseb bek laa baru 5 tahun, kalu da 50 tahun umurnyer, aku campak dia dalam perigi... lantas sang kecik menjawab dengan tidak menggunakan bahasa melayu yg baku.....





"ader nyamuk td kat idung abglang, alia tampar tp nyamuk tu tak mati pun... duk diam jer kat idung abglang..."





oohh nyamuk rupa2nyer... aku try la check nyamuk yg dimaksudkan kat muka aku..... ternyata tak de, yg ader hanyalah sekuntum muka yg ensem berhidung mancung....




"adik alia ku sayang, ini bukan nyamuk... yg ini seketul taik lalat abglang... mmg da lame kat idung nie, tak pnh gerak2 pun......" 




menyirap darah aku mase tu.... kecik2 da pandai bahan org.... aku tau laa taik lalat aku nie saiz nyamuk, kalu tampar cam mane pun, bknnyer mau mati, dia tetap cenggitu gak... tp ternyata budak kecik nie tak puas hati dgn jwpn aku, lantas dia bertanya lg.....




"ehh yer ker taik lalat?? kat tadika, kawan alia punyer taik lalat tompok besar, tak de seketul mcm abglang punyer taik lalat....."




korg nak tau jwpn aku?? budak tadika punyer soklan jer pun... aku tak perlu bukak buku ilmu alam mahupun kajian tempatan utk jwb soklan tu... sambil garu punggong jer aku jwb.....






"ooohhh... kalu tompok besar maknenyer, lalat yg berak kat muka kawan alia tu tercirit.... sebb tu jadik taik lalat tompok besar......."




aku harap bila da besar ti, alia tak ingat dah jawapan aku tu...... hahahahaha papaiii!!

Tuesday, April 5, 2011

ASRAMA

28 pengomen

akhirnya mlm nie boleh gak aku update blog... sibuk jer memanjang sem nie, mengalahkan suami yg ader 10 ekor anak... so mlm nie tak tau nak wat pe melainkan aktivti mengentot sambil sedawa.. perghh atas bawah kuar angin, giler nikmat... hahaha



entri kali nie aku nak cite pasal kehidupan aku kat asrama lak... nak cite byk sgt tak buleh sebb aku duk asrama lebih kurang 8 bulan jer, pas tu kena buang sebb kes bulu, eh silap... kes buli..... tp merasa la jugak duk asrama mase form 5... jadik laa kan..



masa duk asrama baru la aku tau, byk rupanyer barang terlarang yg tak boleh dibawak masuk, antaranyer rokok... aku ingatkan boleh isap rokok secara berjemaah dengan warden.... demmn betul.... selain rokok, tak leh gak bwk peti ais, sofa, almari, katil dan periuk belanga yg ader kat umah..... kalu bawak kompom warden paw letak kat bilik dia....




masa duk asrama aku suka buli budak tingkatan 1 sampai 3... tingkatan 4 segan nak buli sebb badan diorg lebih besar, gagah dan mantap dari aku, so buli budak2 yg badan kecik jer laa... sonok beb, kalu bab basuh membasuh bagi jer kat budak2 hingusan tu.... sumpah aku tak paksa diorg basuh, diorg yg nak sgt... so aku bg jer laaa.... hahahaha.




tapi yg susahnyer bila diorg basuh, mula la bercampur aduk baju2 aku dgn member2 yg len... pnh skali aku ternampak member aku pakai spender cap renoma kat bilik air..... patut la dari jauh cam knl jer lubang kecik kat spender tu, aku punye rupa nyer... haram jadah punyer budak2... tak selera aku nak paw balik spender fevret aku tu....




dan part paling sedih sepanjang duk asrama time aku kena buang laa... kes nyer sebb aku terkantoi dengan warden time bagi penampar kat budak2 mase dalam surau..... sume nie berpunca dari budak2 tu jugak, aku bagi tazkirah maghrib mase tu, abes jer tazkirah ader sesi soal jwb, tak dpt jawab kena la penampar... simple kan??? hahaha




kesimpulannyer, aku tertangkap..... ape yg aku kesalkan, saiz warden tu yg kecik sgt, aku tak leh cam dia, saiz doremon..... payah la aku nak detect dia mase kat dalam surau tu...... hahahaha... papaii....


\

sesungguhnyer gmbr ini mmg tak de kena mengena dengan entri... sweet kan?? begitu tinggi nya ukhwah fillah antara kedua-duanyer... kalu lah kambing tu jantan, mau tersepit telo dia kan?? hahaha

Sunday, March 27, 2011

BILA DALAM BAS

35 pengomen

aku suka makan sardin... part paling aku suke time kunyang tulang dia , mengunyah semudah menyebut ABC... tp aku tak suka naik bus yg penuh macam sardin.... almaklum la, bila berhimpit-himpit dlm bus, mesti kaum adam macam aku nie ha yg jadik mangsa keadaan.... so terpaksa la redha.... hahahaha




byk dowh pengalaman naik bus kat dalam u aku nie... korg nak tau?? ahh tak nak tau pun aku nak cite gak....






kenangan 1:-

aku pernah tersinggol pompuan somalia mase berebut-rebut nak naik bus... korg tau dak maksud tersinggol?? tersinggol dan terogol 2 perkara yg berbeza ok.... adehhh, dlm byk2 pompuan kenapa la somalia yg terkena.... so lepas terkena, tiba2...... tiba2..... dia usha2 aku... kalu usha2 sahaja aku tak kesah, tp dia usha2 miang lak.... mcm usha bernafsu kat aku.... giler cuak aku mase tu... kalu lah mase tu dia wat pe2 kat aku, sumpah aku menjerit dalam bus..... hahaha






kenangan 2:-

kenangan nie agak mengiurkan laa... aku pernah ternampak, diulangi ternampak... amoi punyer bulu ketiak sepanjang 2cm kat dlm bus.... euuwww... automatik rase nak termuntah mase tu, biase laa bila seat da penuh kena la berdiri kan... so bila berdiri kena la berpaut pada sesuatu... amoi tu paut la pada tiang kat dlm bus, posisi lengan agak tinggi... so ketiakan terpapar disitu.... aku rase mungkin dia terlupa nak cukur, tak pun mungkin bagi dia kelihatan sebegitu agak sweet.... demmmmnn...




kenangan 3:-

aku pernah menjadi saksi dimana seorang lelaki gagal mengorat seorang pompuan cun dlm bus... kecian laki tu, cinta dia ditolak mentah2.... tp aku tak tak salahkan dia, nak wat cmner, da muka dia muka pecah rumah... hahahaha.... nak mengayat pun beragak la brader, kena tengok situasi dan keadaan jugak, pastikan soalan mengayat mudah difahami dan tidak berstruktur.... nie aku tengok soklan yg dia tanyer pompuan tu bapak la susah... pompuan tu kena stadi lak dulu baru leh jawab... kejadah??? hahaha



sebenarnyer byk lagik kenangan aku sepanjang blaja kat u nie... tp tak pela, aku postpone dulu... nak g mandi bersahaja jap.... hahaha.. papaii sume!!

Friday, March 18, 2011

BERDEBAT

38 pengomen

ya Allah byknyer taik cicak dlm blog aku, aaiihh baru tak update 2 minggu da bermaharajalela cicak2 nie.... siling bersawang, lantai tak bermop, berak tak basuh....(eh lebih2 lak)



aku baru ketip kuku, petang td korek idung smpai terluka lubang idung aku.. siot toi, naseb bek la tak berdarah, kalu berdarah tadi mau masuk hospital aku... dan bile masuk hospital malu lak nak gtau doktor punca penyakit.... uuuhhhh sadis.... hahaha.. pas korek baru laa pengaliran udara lebih sempurna....




ishh... aku bkn nak cite pasal korek idung.... entri kali nie nak cite kat korg pasal BERDEBAT... aku suka berdebat.... kalu kat umah adik2 aku laa jadik mangsa utk berdebat ngn aku, ini merupakan cara yg mudah utk menang.... kalu berdebat ngn bapak aku, mau kene penyepak bertalu-talu.....




slalunyer isu perdebatan bende2 bangang jer.... aku ingat lg... mase skolah dulu pnh berdebat ngn adik aku pasal stoking hilang... mati2 aku tuduh dia amik stoking aku, dia mempertahankan diri.... lalu berlakulah perdebatan yg amat dasyat...





sang petai: wehhh cha, pulangkan stoking aku... kalu tidak aku report mak... (giler anak mak seyyhh)


adik petai: maner der abg cik amik, stoking busuk seminggu tak basuh... kalu abg cik pakai mau mati kuku kaki...


sang petai: aahh aku tak kire, dayus giler ko curik stoking aku, stoking tu udah laa berlubang, sebelah pjg sebelah pendek lak tu.. stoking cenggitu pun ko nak amik..... pulangkan!!!


adik petai: sumpah abg cik tak pakai laa.... stoking da nazak cenggitu buat simpan kat muzium jer selayaknyer..


tengah sedap2 berdebat bapak aku datang........


bapak petai: laaa ape hal pasal stoking pun nak gaduh nie... nie ha petai stoking kamu, abah buat sental taik ayam.... td ayam masuk umah pas tu berak... abah ingatkan kain buruk td..... (sambil tgn hulur stoking bertaik)


sang petai: wtf.....??? (dalam hati jer nie)



naseb bek laa bapak aku punyer keje.... kalu la adik2 aku yg wat cenggitu..... mau aku sumbat2 stoking tu dlm mulut dorg...... yg bapak aku pun satu hal, stoking aku jadik mangsa sental taik ayam?? adehh... sabo jer la nyahh..... naseb bek sental sebelah jer, bleh pakai lagik sebelah buat cover.... kalu ader spot check, angkat seluar sebelah jer... hahaha...



kalu kat u aku ingtkan isu perdebatan dengan member2 lebih mencabar, rupenyer lebih bangang....



(ramai2 ngah lepak dalam bilik petai, tiba2.......)


member petai 1: aahhh... sape lak kentot nie, haram jadah toi... ponggong tak de sivik!!


member petai 2: aku rase nie petai punyer keje laa..... slalunyer ponggong dia jer yg tak beradab nie...


(lantas sume hadirin dlm bilik pandang buntot petai....)


sang petai: ape pulak aku....?? (dgn muke seposen)


member petai 3: dah sah laa nie... aku dah biase sgt dengan bau kentot dia nie..... salah satu ciri2 nyer, senyap tp menyengat!!



ending of the story, aku kalah dgn suara majoriti..... sedih aku... sampai ari nie, empunya bau kentot gagal dikesan... aku pulak yg jadik mangsa keadaan.... berdebat ngn member asyik kalah jer, tak mcm kat umah..... aahh majuk ar cenggini.... hahaha.. papaii.....

Friday, March 4, 2011

KREATIF ITU INDAH

56 pengomen

asal aku rase cam lame tak update blog ek... ok2 bwk bertenang, pagi nie aku nak update.. so hentikan tangisan korang.... hahaha.... td mase ngah layan cite hani (demmn knpe aku mention cite nie), member aku dtg bwk 3 ekor ikan... kejadahnyer bwk ikan pagi2 buta nie.. oohh rupe2nyer dia baru balik dari mancing..


dia suruh aku masak gulai kari ikan tue... kepala hotak la masak kari, rempah kari pun aku tak berapa nak kenal, inikan pula nak masak time2 cenggini.... so aku dengan berlapang dada terima la ikan 3 ekor tu....


mula2 kalu nak memasak, mak aku cakap kena la kumpulkan bahan2nyer dulu....


1) periuk letrik
ader..... aku letak bawah katil... tp kotor la pulak... nak pegi basuh malas... so abaikan peralatan ini...


2) serbuk kunyit
aku ngah pk, sepanjang hidup aku pnh ker aku beli kunyit ha?? mcm tak pnh jer... kena pegang prinsip, budak hensem macho giler babi cam aku nie tak leh beli natang tu... tergadai maruah...


3) minyak lintah, err... bukan2, minyak masak...
tak de jugak... 3 bulan lepas aku da pegi kedai, mak cik suke senyum kate kat kedai runcit dia tak de stok, anak dara dia ader laa... (haktuihh...)


4) garam
haaa yg nie aku ader... tp baru check td, semut penuh lak dalam garam tu.. kejadah semut duk dalam kampet garam... babi punyer semut... dasar binatang....!!


5) pisau
yeaahh... ini laa satu satu nyer bende yang ader dan bleh dipakai.... so boleh la aku siang ikan....


seterusnya gambar proses memasak pulak... setelah dinilai segala kesan positif dan negatif serta natijah nyer, (perghh sedap lak guna perkataan nie), ini laa hasilnya.. sama2lah saksikan...




utk pengetahuan korang, ini ialah heater water.. aku kongsi duit ngn roomate mase sem 1 nak beli natang nie.. alhamdulillah sampai ari nie natang nie elok lagi... (pas nie tak tau la naseb dia)




ooohh lagaknyer seperti sedang memasak sesuatu....


demmmm..... ader ikan 3 ekor kat dalam heater nie!! hahahahahahaha




serius, aku pun baru tau aku 'termasak' ikan kat dlm heater tu.... tak sangka petai sebegitu kreatif... kalu lah mak aku tau sume nie.. mau dia menyesal lahirkan aku ke dunia nie... minta maaf mak... petai bukan mls, tapi keadaan tak mengizinkan..... kalu lah ikan tu boleh bercakap kan...



"babi punyer petai, sebegini hina dia upacarakan kematian aku... mati dlm keadaan tragis...." -sigh-


"menyesal aku makan umpan pancing tadi... kalu lah aku bersabar..."





aaihhh naseb ko laa ikan... tp ok gak pe... abeh ko aku mkn tahu... tak percaya?? jom layan gmbr last... hehe






tengokk.... hampir 80% aku makan... lagi 20% terbantut sebab aku tercekik sisik td... sepatutnyer tercekik tulang, tp siang ikan cam lahanat, so tercekik sisik..... hahahaha papaiii....

Monday, February 21, 2011

SEKOLAH AGAMA RAKYAT

37 pengomen

assalamualaikum semua..... cewaahhh..... hahahaha



anak2 chat?? berape pinggan makan ari nie?? eh soklan cam tanyer makan pinggan lak ek... bkn makan nasik.... ok laa.... entri kali nie aku nak cite kat korg pasal sekolah agama rakyat aku dulu...




aku nie nmpk jer cam jahil agama, tp dulu mase skolah agama rakyat aku cemerlang beb... UPKK dapat straight 7A... (giler bangga) rase cm nak wat kenduri lak.... aku berterima kasih kat bapak aku sebb pindahkan aku ker skolah len mase darjah 4, kalu kat skolah agama rakyat lame, mau da jadik mat pet aku skrg....



mase kat skolah agama rakyat lama, ckup men jahat aku nie... aku pnh selak ken pelikat ustaz time die ngah sembahyang... naseb bek laa ustaz tu pakai spender, kalu tidak abeh la nampak punggong karat die... hahaha.. sbnrnyer aku bengang ngn ustaz tu.. keje nyer asyik merotan aku jer... tak mengaji kene rotan, tak g solat kene rotan, mengorat pompuan pun kene rotan... cisss... dia ingt aku nie spesis tak de nafsu ker.... aku bukan nyer sida yg kene buang anu.....




dulu aku ader beberapa kwn rapat yg same jahat ngn aku, kira 1 level laa.. kalu masuk neraka pun same2 la kat al-jahanam... jap aku try ingt name2 dorg... hafizi, salehudin, dollah... uhhh yg len2 tak ingt dah... ktorg suke buli sorg budak nie... bkn pe, budak nie muka dia skema sgt, rase nak lempang2 jer... dah la hingus meleleh... pas tu dia ader 1 tabiat yg mmg tak leh masuk di akal...




dia suka garu punggong... kalu garu2 jer boleh konsider lagik, tp pas garu perlahan-lahan jer dia bawak tgn ker hidung..... sial, da garu pegi cium lak.... haram jadah toi.... hahaha.. agak2 dlm hati dia mesti berbisik cenggini..




"uuhhh nikmatnyer bau buntot aku, tak pernah aku hidu bau senikmat nie..."




"not bad laa bau buntot aku, bangga lak pada diri sendiri...." (dabik dada)




"walaweii... patut la aku kentot bau wangi, sumber kentot dah harum.."




dia duk kelas last skali, kelas biha.... so aku tak heran sgt laa prangai dia cam tu.. aku pulak?? biase la, mesti la kelas lagik pandai dari dia... second last kelas....



selalu gak laa aku ngn kwn2 len buat dia menangis... aku pnh amik songkok die, pas tu pukui kepala dia kuat2 pakai songkok tu... perghh bunyik die, mcm taik lembu jatuh kat kepala.... time dia ngah sembahyang, member aku pnh sepak punggong die.... kecian..... tp nak wat camner, perasaan benci melebihi sifat kasih sayang yg ader..... so redha jer laahh.... hahaha




kesimpulannyer... aku kena tukar skolah agama, kejutan budaya beb... kat skolah baru lagi ramai yg otai.. aku rase kerdil, hina dina, caca meraba...(eh pe nie) kalu lah aku boleh jumpe budak tu skrg, aku akan mintak maaf sgt2 kat dia.... pas tu aku akan ckp...




"ko kuat garu punggong lagik ker...??" (dgn muka dan perasaan ingin tahu yg menebal)

Monday, February 14, 2011

HARI LUPA SEDUNIA

51 pengomen

aaiihhh ari nie macam2 benda aku lupa, so aku isytiharkan hari nie hari lupa sedunia utk aku... ini la akibatnyer bila byk sgt telan mayat semut, tak pun sebab terlalu banyak makan belacan, efek yang terhasil menyebabkan kepala hotak yg agak biul dan pelupa...




ari nie aku terlupa nak kira brape kali aku terkentot... shitt kesilapan yg sgt jarang aku lakukan... selalunyer aku buat note untuk jumlah kentot yg terhasil dlm mase sehari dan seterusnya dijadikan diari.... sekarang target utk hari nie dah tersasar, aku menyesal...... hahahah





byk lagi kelupaan yg terhasil... pagi td pegi kuliah macam biasa, gosok gigi pakai colgate, mandi pakai sabun dettol, cukur misai (lupe jenama), buang bulu idung pun pakai gunting yg same.. tp aku pelik, bila g bus stop jer ramai lak budak2 pompuan senyum2 kat aku.... dlm hati aku berbisik...





"apehal nie?? musim mengawan tak abeh2 lagi ker??"



"aku tersilap setting buang bulu idung ker?? terlalu pendek sampai nampak taik idung??"



"terlalu hensemkah aku ari nie?? padahal pakai stoking baru jer pun.... kelihatan lebih hensem ker??"



"oohh tuhan, berikan aku petunjuk......"






diorang senyum2, ronggeng2, tonggeng2 lak depan aku..... last2 selepas diselidiki sedalam-dalamnyer, baru lah aku perasan... aku terlupa zip seluar!!! OMG!! rase cam nak hentak2 jer kepala kat jalan raya... macam maner laa aku boleh terlupa, patutlaa rase macam sejuk lebih kat bahagian bawah... shittt.... naseb bek laa aku pakai boxer, kalu tak pakai td.... sah2 laa aku da mati kene langgar bas.... aahhh persetankan la sume tu.. aku anggap kesilapan teknikal jer td (cara terbaik utk sedapkan hati)




dulu mase kecik2 mak aku ader 1 hobi... dia suka suruh aku pegi kedai time aku tengah layan cite sin chan mahupun doremon... bagi budak kecik mcm aku, kalu disuruh pegi kedai time2 cm tu memang da rase mcm kene pegi mekah... bapak laa mls.... tp nak wat cmner, upah choki2 dah berjaya menambat hatiku.... hahahaha




"petai, kamu pegi beli bawang kecik 2 ringgit, telur 10 biji, susu pekat 2 tin, ubat nyamuk fumakilla sekotak"





nampak mcm simple jer nak ingat.. bg aku da mcm 1 pressure lak... diri terasa tertekan nak ingat.... dapat lak mase time on da way nak pegi kedai, aku ternampak anak mak cik som berkemban nak g mandi.... walaweiiii pas tgok jer otak aku terus jem... aku tak ingat ape2 fakta yg mak aku bagi td..... last2 nak tau ape aku beli??





"ikan sardin 2 tin, telur masin 10 biji, ubat gegat sekampit......."





giler mengamuk mak aku... bawang ntah kemana, susu pekat ntah kemana... hahaha..... sial la anak mak cik som... dia lah punca segala2nyer..... sumpah aku tak bersalah... papaiiiii......

Tuesday, February 8, 2011

MARI BERDIALOG

61 pengomen

apabila dua org teruna sunti duduk kat universiti, manakala rakan2 yg lain pulang ke kampung utk menyambut perayaan tahun baru cina, maka kebosanan tahap cipan ayam akan terhasil... ikutilah dialog sesama mereka...



member petai: aku bosan la petai, ape kate esok pagi kite pegi jogging nak??


sang petai: aku fhm niat luhur, suci dan murni ko tu, tapi cuba ko fikir balik.. kite celik mata jer da pukui 2 petang, celah maner ko nak jogging pagi2 buta sok??


member petai: ha'ah kan... ermm kalu cenggitu esok kita keluar nak?? kite g mandi air terjun kat puncak janing... bestt wooo.....


sang petai: tak buleh, cuba ko tengok keadaan motor kriss tu.. kalu kite berdua naik da mcm tunggang tenggiling ko tau dak.... kalu lah motor tu boleh bercakap, mau dia maki hamun kita.... terseksa zahir batin dia..


member petai: yer tak yer jugak... dua dua bdn besar gedabak keretapi... punggong mengalahkan JLO.... kalu cenggitu kita pusing2 u jer laa esok, jalan2 mkn angin....



sang petai: jalan2 dgn ko naik motor?? giler haram berjadah... da mcm gay lak aku rase.... ko tu dah laa ader tabiat suke peluk org kat atas motor... kang tak pasal2 Unit Keselamatan tangkap kite atas kesalahan berkhalwat atas motor...... tak nak aku......



member petai: sial jer ko kan.... senang cite kita g mancing jer esok kat tasik... untung2 bleh dpt ikan.... ok tak ok tak??



sang petai: ko tak rase ker kalu memancing tu tabiat yg menambahkan bosan?? skrg bukan da cukup byk ker bosan kita?? ko nak tmbh lagik ker??



member petai: ish ko nie, sume ko tak nak... abeh tu ko nak wat pe??



sang petai: cadangan aku mudah jer... kita duk diam2 dlm bilik nie.... ko tengok aku, aku tengok ko.... tak pun susah2 sgt kalu da bosan, kita amik handfone mesej jer.... ON TEMAN anta ker 32525...

 

member petai: wat de fak!!

Sunday, February 6, 2011

HANTU DAN LOKASI

36 pengomen

mlm semalam aku keluar ngn member aku naik motor, dalam perjalanan ktorg tibe2 terkejut sebb ternampak beberapa makhluk hitam kat tepi jalan... oohhh rupe2nyer geng mat2 negro... mati2 aku ngn member aku ingat dorg tu hantu..... kecian dorg, dah la merantau kat mlysia sebb nak belajar, kulit lak gelap.. so kalu berjalan di kala mlm mmg agak sukar utk dikesan.... kot yer pun yg boleh dinampak mungkin cuma gigi.... naseb bek laa aku tak terlanggar buntot2 dorg.....




tak lame pas tu member aku bertanyer kat aku... (dan sudah pastinyer soklan yg bangang2)





"weh petai, asal pak tam (pak cik hitam) nie berjalan dlm gelap ek?? dorg tak takut ker kat antu??"






aku dah agak, mesti soklan yg menguji keimanan aku punyer... so tanpa membuang mase aku menjawab..






"apehal lak dorg nak takut?? maner der antu itam kat cnie.... dorg kat malaysia la, bukan kat somalia...."





giler bernas jwpn aku..... aku sendiri tak sangka dgn jawapan yg aku berikan... aku baru terfikir, sebnrnyer ader  byk faktor pak tam tak takut kat hantu bile di mlysia....





1) faktor rupa:-

walupun ditakdirkan hantu malaysia kacau diorg, belum tentu lagik dorg takut beb.... maner laa tau kot hantu2 kat somalia muka mcm siti nurhaliza ker, nora danish ker... atau paling2 takut pun mcm muka osman kering.... kan susah dorg nak takut kalu cenggitu....




dan lagik satu, pd pendapat peribadi aku la kan... rupa pak tam pun da cukup menakutkan bagi aku.. kalu langsuir dtg kacau dorg, mau langsuir yg lari lintang pukang....... mau terkentot kentot langsuir tu lari..... hahaha






2) faktor komunikasi:-

yg nie pun salah satu masalah jugak,... cuba korg pk, katekan laa antu mak limah nak kacau dorg tp menggunakan bahasa malaysia... lagik merumitkan keadaan bila guna bahasa loghat perak....  kan da jadik miss connection tue..... dorg nak takut pun kene pk byk kali...




"nak takut tak, nak takut tak, nak takut tak......??" (translet la dlm bahasa dorg)





3) faktor media massa

yg nie pun satu penyebab gak.... aku rasela kan, dorg nie tak pnh tgok cite hantu, so pendedahan terhadap hantu agak kurang...... bkn mcm kite nie, bile layan movie jer cite antu.... aku nie dulu seorg yg berani tahu.. sekarang nak g kencing pun kene roomate temankan.... cissss.....



dah laa, aku da mls nak mengarut.... cuma nak ckp, terima kasih kat korg sebb bace blog aku... yg tinggalkan komen tu lagik2 la aku syg..... lagik satu nak ckp, ini la style aku berblog, dan takkan berubah... sape yg tak berkenan mintak maaf ek..... (perghh aku seriusss) hahaha... papaiii!!



                                             teruja aku tengok yg pakai baju waner pink tu!!

Wednesday, February 2, 2011

MAIN POLIS ENTRI

56 pengomen

disebabkan internet kat bilik aku sgt laju ari nie, secara tak langsung aku nak update blog... perghh baru smlm update, ari nie update lagik... sepatutnyer aku dianugerahkan blogger paling rajin update entri tahu...




aku nak cite kat korg2 pasal game yg aku slalu men mase kecik iaitu polis entri.... game nie tak susah, tak perlu guna kepala hotak, buah fikiran, pendapat, cadangan mahupun cacian... game nie keje nyer asyik berlari jer... kalu kene kejar kita lari, kalu kita mengejar pun kene lari gak....




polis entri nie femes kat skolah rendah aku dulu... bile time rehat jer pas mkn RMT aku terus g padang...aku rase time tu nasik yg aku mkn tak smpai perut lagi, mungkin da on the way... so bile da cukup korum aku ngn member2 sehingusan pun buatlaa lat talilat taik lalat.. sape kene jadik polis (mangsa keadaan), sape kene jadik pencuri (paling syiookk)...





kebetulan lak time tu aku jadik mangsa keadaan, terpaksa la jadik polis tak bergaji.... perghh pencuri dapat lak atlet2 skolah, giler babi nak kejar dorg.... aku lak time tu gemuk kedempoi tembam haram, naya2..... so tanpa membuang masa aku ngn member2 polis kejar laa pencurik (rehat kan stgh jam jer) ternyata mmg teruk nak tgkp dorg... ader yg panjat pokokla, menyorok kat blakang kantin laa, yg balik umah tgok tv pun ader... (da umah sebelah skolah)






paling menarik time aku da nak dpt tangkap sorg pencurik.. biase la, kene men tipu ckit.. bile touch jer kene kire smpai sepuluh, aku kire, tp agak laju dan berhemah laa...




"1,2,4,8,9,10" (kene kire laju2 sampai org tak perasan)




korg pasan tak?? otak kene bijak beb, kalu kire smpai sepuluh, kemungkinan pencurik bebas agak tinggi... tp pencuri pun agak bijak, dia meronta ronta tak ingt dunia, da mcm kene histeria... mase tu aku dpt pegang suar die jer... ape lagik, bile da kene tarik2 terkoyak laa...




korg bajet mase skolah rendah kaum adam cm aku nie nak pakai spender ker?? ceiitt mintak di jauhkan, spender pun tak knl lagik time tu, kalu tanyer spender, spender pun tak knl aku.... so bile da tak pakai, ape lagi, berhamburan laaa isi dlm suar... hahahaha, kecian member aku... abeh kemaluan dia kuar melihat dunia...




pmpuan yg ader kat c2 mase tu abeh sume lari menjerit.... bapak kelakar, da mcm nampak dinasour lak dorg... padahal natang tu kecik jer.... tu pun nak lari lintang pukang, relax sudah laa... clean lagi mase tu, hutan pun tak de... hahahahaha



member aku menangis tak henti2, nak jer kau sumbat batang penyapu dlm mulut die... kecian weh, dah laa umah jauh... sementara nak tggu balik, maruah da abeh tergadai.... last2 aku g report kat cikgu disiplin... aku ckp cenggini...




"cikgu... err... err... anu rahmat da terkeluar......"




punyer laa cikgu tu terkejut....





" kenapa dia keluarkan anu dia ha?!!"





aku kehabisan kata, pas tu cikgu tu terus pegi tgok rahmat.... dia bagi kain pelikat dlm kete dia kat rahmat... so rahmat pun teruskan persekolahan dia ari tu.... aku pulak?? kene berdiri atas kerusi nak dekat sejam sebb menggadai maruah rahmat..





"bersalahkah aku??"





kire syukur laa aku tak men ngn pompuan polis entri.. kalu aku buat kat pompuan cenggitu mau aku kena kawen awl... ceitt tak akil baligh lagik da kene kawen ngn pmpuan tu... hahahaha... papaiii!!

Tuesday, February 1, 2011

MASA DEPAN

22 pengomen

beberapa hari lepas, lecturer aku ader wat lawak, so entri kali nie aku nak perturunkan lawak lecturer aku nie... dan aku harap sgt la korg gelak ek.. kalu tak gelak aku sula buntot korang smpai bengkak...




cerita nyer begini... (ehh da boleh masuk perenggan 3)




suatu hari lecturer aku pegi laa shopping2 dgn bini dia... beli segala barang, dan korg jgn lak suruh aku senaraikan barang2 yg diorg beli... aku lepuk sorg2 kang.... satu barang jer yg aku tau lecturer aku nak beli iaitu minyak rambut.... bini dia tak bagi beli sebb lecturer aku tu botak.. so diorang pun berbalah laa sebb natang tu....




lecturer aku: laaa kenapa awk tak kasi sy beli minyak rambut??



bini dia: ya allah abg, bwk2 laa mengucap... sedar laa ckit diri tu, rambut tak berapa nak tumbuh...



lecturer aku: awk ape tahu, sy beli minyak rambut nie utk masa depan..



bini dia: utk masa depan pe kejadahnyer pulak??



lecturer aku: yerr laaa, sy tunggu la rambut sy tumbuh dulu, ti dah tumbuh sy pakai la minyak rambut nie.. sy jeles tau tengok pelajar2 sy wat rambut pacak2... sy dah berazam awl nie, utk mase depan.... (mungkin dgn nada agak menyesal sebb gunting rambut sampai botak)



bini dia: (tgok muka laki dia pas tu terpengsan agaknyer...)






                                                      oohhh... kenapalah kepala ku botak!!





teringat aku kenangan mase form 5, member aku bertumbuk dengan budak sebelah kampung aku... time bertumbuk boleh pulak budak tu gigit buah dada member aku, da mcm gaduh ngn pompuan lak.. pompuan pun tak gaduh cenggitu kot... ari tu mase cuti sem aku lepak2 dgn member aku tu... boleh plak die ckp cenggini..





"weh petai, buah dada aku masih sakit kesan gigitan dulu...." (selepas 4 tahun ok)






hahaha papai.... (asal entri aku cam pendek jer ek??)

Saturday, January 29, 2011

KAHWIN

36 pengomen

maafla kwn2, aku terpaksa gak wat entri pasal kawen....biase la bile umur dah  meningkat nie, hormon menjadi semakin gampang dan tak tentu arah.. so dinasihatkan ibu yg mengandung serta pesakit lemah jantung agar tak meneruskan pembacaan.. (pe lak kene mengena nyer??)




dari kecik smpai ke besar aku mmg tak suke g kenduri kawen, maner tak nyer tiap kali pegi jer mesti ader kecelakaan yg menimpa aku... aku ingat g dulu mase cuti skolah, aku ikut bapak aku g umah org kawen.. pelik toi aku, asal cuti sekolah jer ramai org nak kawen... time cuti sekolah mmg musim mengawan ker ha??




ok sambung balik... so bile da kenduri kawen 1 bende jer la yg aku tahu buat iaitu makan.... bapak ahh nak makan pun kene beratur, rase cam kat kantin skolah plak... bile da dpt jer nasik aku g duduk kat satu port bek punyer... kebetulan sebelah aku ader seorg tua... aku pun mkn jer laa, pi mati la org tua tu.. hahaha





mase aku ngah best2 mkn, tiba2 jer kaki aku kene air.... cisss.... rupe2nyer org tua yg duk sebelah aku td basuh tangan dengan cara mudah.... terkilan aku......





"oohh pak cik, kat bawah meja nie ader sepasang kaki saya... perlu ker saya kuarkan supaya pak cik nampak??"




"waahhh pak cik guna air sirap buat basuh tgn.... lagi comel la kaki saya pasnie, semut pun suka....."





naseb bek la aku nie berfikiran positif, mungkin la pak cik nie rabun kot, tak dpt nak membezakan maner 1 kaki, maner 1 kayu.... WTH..... eh jap2, asal aku cite pasal kenduri kawen lak nie?? ahh lantak lahh.... hahaha





org dulu2 ckp, kalu jodoh nak kekal, elok org2 tua carikkan utk kite.... aku rase mak abah aku tak cukup tua lg, so aku nak try suruh opah aku carikkan la... cuma 1 la aku risau, takut opah aku demand tinggi lak...





"opah sendiri pun da lame menjanda, ape kes opah nak carikkan jodoh utk kamu?? ape kate kamu carikkan jodoh opah, opah carikkan jodoh kamu.. amacam?? deal??"





perghh mati nak menjawab kalu cenggini... hahaha.. papaii...

Tuesday, January 25, 2011

PENAMPILAN DAN PEMINJAMAN

29 pengomen

Isk2.... kwn2, aku ader masalah sekarang..... aku pun tak tau laa, kenape bila hujung minggu jer aku terpaksa hadapi masalah cenggini......  mcm2 cara aku dah buat, jumpe kaunselor, lecturer bahkan bomoh sendiri tak de jalan penyelesaiannyer....




Ptg td aku termenung.... memikirkan masalah nie..... pas tu kwn aku dtg... lantas bertanya..




“kenapa ko nie petai, da 3 ari ko termenung cenggini.. tak mkn, tak minum.. muka da makin cengkong.. misai da tumbuh sampai masuk mulut.. cite la kat aku, kot aku boleh tolong...”




Dgn muka separa tenuk, aku menjawab...




“susah beb nak setelkan masalah aku nie, cerita nyer cenggini... pagi td aku dating ngn awek aku, dia tegur 1 perkara...”





“kenapa u tak buang bulu idung?? Dah terlajak keluar.... tak de gunting ker kat bilik....??”





Oohh sungguh menusuk ke kalbu.... naseb bek laa time tu aku tak pegang kapak.. kalu tidak mungkin ader yg mati......  




hek eleh jgn gedik nak emo la korg.... Tu sume cite rekaan aku jer.. hahaha.... main point cuma nak ckp pasal penampilan diri... sebenarnyer bagi kaum lelaki, bende nie bukan masalah besar pun... kaum adam kan cool... kalu lepak dlm bilik ramai2, boleh jer buang bulu idung secara berjemaah... (siap de member len tengah makan nasik kuah kari g)





Same gak keadaan nyer ngn barang2... barang member aku, barang aku gak.. tp kalu barang aku, barang aku laa...  budak2 laki tak bpe kesah la pasal barang2 nie.. nak pnjam lptop amik laa, nak pnjam baju kemeja kuliah amik laa.. nak pinjam tie amik laa... (yg nie aku selalu wat kat roomate aku) tp kalu nak pinjam awek, kaki aku la ko amik.....
 



Teringat lak dulu member kepada member aku pnh cite kat member aku.. (bapak serabut ayat nie)  kebetulan time tu aku ader skali... die ckp roomate die slalu pakai barang die, so bg aku maner de masalah kan.. tp rupa2nyer mmg bermasalah... tahap pakai barang agak melampau, sampai boxer  pun leh pinjam.. giler melampau... geli jer aku dgr...  




“wehh ko tak pakai kan boxer wane pink ko tu?? Kang aku nak pinjam ek, sebb aku rase cool la pakai boxer ko...”




WTF.... ini kalu lelaki punyer kes.. kalu pmpuan??




“awk, petang nie kite tukar2 underwear ek, lagipun saiz kite kan same, selesa... ”




Kalu pasal penampilan lak mesti agak kelaka kan kalu perempuan se-open lelaki... relax jer lawan bunyik kentot dlm bilik.... siap buat tournament g...... “battle of the kentot” hahaha... pas tu boleh sembang2 pasal nak buang bulu idung...




“awk, jom kite buang bulu idung.. sama2 da terlajak kuar nie, da lebih had limit....”




“alaaaaaaaaaaaa... bulu ketiak da kenampakkan.... jom cukur.....”




Giler cool... kalu ader pmpuan cenggini,  aku sanggup tonggeng buntot 7 ari 7 mlm... so kesimpulannya, lelaki dan perempuan diciptakan penuh dgn perbezaan.... dan perbezaan itu la yg melengkapkan sebuah kehidupan... (eh cm pnh tgok lak ayat nie) papaii.. 


p/s petai: blogger.com da kene block kat u aku... mampuih la nak update blog pas nie...)





                   kecian sape yg duk kat kampung nie kan... senang2 jer dpt panggilan cenggini... hahaha

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!