Sunday, December 26, 2010

ALKISAH SEORANG OPAH

25 pengomen

korg tau tak ape itu opah?? opah bknlah sejenis biskut yg boleh dmakan mahupun sejenis player DVD.... aku da cek kamus dewan bahasa dan celaka, eh silap pustaka... opah didefinisikan sebagai seorang hamba Allah SWT dan merupakan khalifah di muka bumi ini...... eh aku nie g tgok kamus dewan ker buku pendidikan islam tingkatan 5?? hahahaha






opah, nenek, tok wan, grandma, sugar grandma.. sume nyer memberi maksud yg same... dorg merupakan mak kepada mak kite atau bapak kite (da abeh simple la ayat nie...) dulu mase form 6 aku duk umah opah aku... almaklum la, umah aku ngn skolah cukup men jauh... lebih 2 marhalah... kalu dr umah aku smpai skolah jer mau aku jadik musafir.... korg tau dak musafir?? 1 bende jer yg aku ingt pasal musafir... sembhyg leh negotiate ckit (sebb tu la pun petai ingt pun..)



ok smbung blik cte pasal opah... senangnyer dpendekkan cite, agak terseksa la sepnjg aku duk umah opah aku... opah aku suke siksa zahir dan batin aku dowh.. antara bentuk siksaan opah aku....






1) time mkn

sbnrnyer aku cukup pelik, asal seseorg tu da tua, mesti die asyik soh kite mkn jer.... jgn laa korg dtg umah opah aku... kalu korg dtg pakai baju saiz M, sejam pas tu mesti baju korg da koyak, balik jer kene pakai baju double XL... opah aku suke bg mkn beb.... contoh, pagi mkn nasik lemak... tak smpai 2 jam, udah dia hidang cengkodok lak... tghari mkn nasik... perghh tak sempat jadi taik lg dah sampai goreng pisang bersalut tepung... ble duk umah opah, aku rase cm jadik kambing lak.. mengunyah jer tak henti2...  ini la skrip yg opah slalu pakai ble time mkn..





"alahai petai, tinggal ccckit jer lg nasik nie ha, meh2 bubuh dlm pinggan.. tak bek biar nasik cenggini, menangis dia.."




                                                                                                               
aku pun menangis teresak esak la nak ngabehkan nasik tu... opah aku suke sgt msk nasik byk2.. mkn 2 org, tp da mcm nak wat kenduri lak nasik yg die msk.. pnh laa skali aku wat jht, opah aku soh abehkan nasik dlm pinggan, pas tu time die g dapur nak t.up lauk, aku amik nasik aku masuk dlm pinggan die... haa terkentot2 laa die nak abehkan... hahahaha






2) time tgok tv

time tgok tv, aku kene dgr skali ulasan free die pasal cite dlm tv tu.... tp part ulasan nie aku suke gak, opah aku suke wat lawak tanpa disengajakan... kalu tgok cite seram ckit, bunuh2 org...





"haa elak2, ke kiri ke kanan.... udah kena ditikamnyer, matila kwn tu.... knpe la ditikam dia, ape la slh silapnyer pun....... cm tu la dunia skrg........"





haaa tgok, dgn penuh penghayatan opah aku tgok cte2 cmnie.... kalu tgok cite antu lak...






"aihh hantu ker nie?? knpe muka nyer tak seram pun??"







haa ini bentuk persoalan lak... mungkin laa cite antu mase zaman opah aku muda2 dulu lebih seram dan berkaliber kot.... tp yg pastinyer, tiap2 mlm jumaat aku kene tgok tv1.. korg tau dak cite pe?? forum perdana..... ini la cite fevret opah aku... cite start kul 9mlm.. tp kul 8.30 da kene tgok tv1.... kalu time tu die kat dapur, dan kite tgok cite len, die akan jadik tarzan... dr dapur jer soh tukar channel..... taksub2...








3) time mandi

opah aku nie ader 1 hobi.. die suke bersembg ngn kite time kite mandi.... jenis aku nie plak cm tak masyuk cm tu... korg bygkan laa, ngah gosok2 badan smbil bsembang pasal ayam yg mati pagi td....





"kamu tau petai, ayam opah mati pagi td... opah tersilap, smlm opah bg die mkn nasik kepul besar, opah rase die mati tcekik mkn nasik....."







aku pun dgn smgt kesukanan layan jer laa....





"itu laa opah, knpa bg mkn nasik kepul besar sgt... len kali kalu nak bg cm tu boleh, tp kene bg air skali.. kalu ayam tu tercekik, sempat laa die minum dulu"







hehehe.... mcm2 kisah kalu nak cite pasal opah aku..... tp sbnrnyer aku sonok duduk ngn die dulu... caring die kat aku kdg2 lebih dr mak ayah aku tau.... tanpa die, sape la aku skrg.. mau tak masuk u aku.... sbnrnyer die sunyi... kat umah duk sorg2 jer.... slalu jer aku nmpk die termenung sorg2... cm memikirkan sesuatu..... dlm hati aku berbisik...










"opah aku nak kawin lg ker??"









hahahahaha... papaiii.....





Thursday, December 23, 2010

TULUSKAN HATI

26 pengomen

ya allah kaaseeeeeemmmmmm.... ko pegi maner petai?? mati2 aku ingt ko da mati... hahahaha...







sori laa kwn2, lmbt update blog... aku baru jer balik dr 1 program... namenyer BAKSIS... engko org tahu dak maksud BAKSIS?? BAKSIS bukanlaa singkatan bg mkn BAKSO cicah BILIS.... tp singkatan bg BAKTI SISWA......








tak mau laa cite pasal BAKSIS... byk cite sedih.... terharu, pilu, sedu, sedawa bile jadik anak angkat golongan miskin tegar.... alangkah bertuahnyer petai sebb berada dlm kuarga sederhana... tak senang, tak susah.......









isshhhh..... tp rase nak cite lak...... so cite jer laa.... errmmm petai kat sane seminggu... kenangan paling tak leh lupa time mkn mlm... time tu kami mkn la sekuarga....... mkn berlaukkan ayam goreng yg lebih mkn tengahari..... so tinggal ckit laa kan bile wat utk mkn mlm.... mase mkn, petai tengok mak angkat petai tak mkn pun ayam tu.... die mkn berlaukkan kuah sayur jer.... petai tnyer laaa mak angkat.....








"knpe tak mkn lauk ayam tu mak??"








"mak tak mkn sgt ayam goreng mlm2 nie, tak pe laa, petai mkn laa... mak lagi suke mkn cmnie....."







serius, mase tu petai anggap mmg betoi mak tak mkn ayam time mlm... ternyata anggapan petai meleset.... pas petai dah sudah mkn, petai pegila tgok tv...( ubah posisi bdn jer sebb mkn depan tv) petai perasan sesuatu....






perlahan lahan mak amik lebihan ayam td.........  masuk dlm pinggan dia.........






ya allah............ rupe2nyer mak berbohong kat petai... bg petai mkn kenyang2 dulu berlaukkan ayam, baru mak mkn lebihan ayam yg ader.......... sucinyer hati kuarga nie........ rase nak menitis air mata time tu..... kuarga angkat petai mmg terbek....... sumpah atas nama Allah SWT, petai takkan lupa setiap detik kenangan kita bersama, walupun sekejap, tp cukup bermakna bg petai.... petai akan sentiasa ingat kuarga itu... kuarga yg byk ajar petai erti kesusahan disebalik kekayaan........ mak, ayah..... walupun kamu miskin harta, tp hati kamu cukup kaya..................................... cukup kaya................................
















hmmmmmmmmmmm..... beklah... jom kembali merepek.... hahahahaha













(amik mood jap)














ptg td aku anta member aku g bus stop... die nak balik kg..... so sebelum blik kg tue aku g pekena dulu duit die, bwk g kedai mkn soh die blanja aku.... padan muka, sape soh aku anta... member aku tu cina, so time ngah mkn mulut die asyik nak berckp jer, ader gak rase nak sumbat paha ayam kat mulut die, tp aku tahan niat suci tu... tiba2...... tiba2..... aku rase nak kentot... so kentot jer laaa... eh bkn2, die tanyer 1 soklan kat aku..............







"weh petai, kalu india masuk islam kita panggil mamak kan?? (kebetulan ngah mkn kedai mamak)"







cehh soklan mudah.... dgn muka tenuk jer aku jwb....








"ha'ah...............(pendek, ringkas, tepat, padat, mantap, dan mudah difahami..)"









ternyata member aku tak puas hati bile aku jwb setenuk itu....... lantas bertanya lg...









"tp kalu cina masuk islam u olang panggil apa??"








haa korg nmpk tak betapa payah nyer nak jwb soklan nie?? berpeluh gak laa aku nak menjwb td.... (sambil kunyah ayam free) aku kan cool, kalu aku tak leh jwb soklan nie, sia2la aku amik fardu kifayah dulu...(ker fardu ain ek?? ahh sudahh, lupe dah aku....) so smbil menyuap nasik aku jwblaa.....









"hmmm..... kalu cina masuk islam kami panggil mualaf......"










"eh dulu i blaja, mualaf tu bkn maksudnyer golongan yg baru masuk islam ke?? tak kira bangsa??"









melawan, melawan....... adoii cmner lak aku nak jwb nie.... rupe2nyer die pun amik kelas fardu ain gak dulu..... last2 aku da mls pk... so aku jwb laa....







"tiket bus u pukul berapa??"






ader mcm jwpn tak??  ker mcm soklan??  mcm lari tajuk utk selamatkan diri??  cehhh kalah dah aku... sia2 masuk pidato piala diraja mase form 5... soklan cmtu pun aku tak leh jwb........... so moral nyer dcnie, jgn la slalu sgt berlagak pandai.... berckp berdasarkan pengetahuan yg ader... da ramai sgt golongan 'bodoh sombong' nie tau.... bak kata pepatah..... sepandai pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua... air dicincang takkan putus...... bagai mengantuk disorongkan bantal......(yessss tepat kan??) hahahaha papaiii.......




mcm terlebih tulus la pulak....... so, kpd para2 penyamun... ingatlaahhh...... waktu perniagaan ketika pintu kedai dibuka erk...... sekian.............

Tuesday, December 14, 2010

SEMUANYA FAKTA

27 pengomen

waahhhhhh..... nmpknyer sang petai semakin dihargai.... kpd yg sudi wat entri khas utk sang petai, trima kasih byk2 tau.. rayer ti mintak duit rayer ek.... makin bsmgt dlm dunia blog bila korg sapot aku cmnie.... (menaip smbil air mata menitis)......












baiklah.... entri kali nie kite akan bcrite pasal fakta... fakta2 yg aku rase cm menarik minat aku gak laa... k jom layan................














1)  tahukah anda (dan petai skali) bahawa badak air mampu berlari lebih pantas daripada manusia??






gilerr aahhh.... badak sebegitu besar bleh plak lari laju2.... korg rase ape rahsia sang badak?? exercise 4jam sehari?? pegi gym?? rawatan spa?? kurg pemakanan berkolestrol?? (kalu tgok bdn badak, cm tak jer)..... kalu tak silap aku la kan, berat seekor badak leh capai 3 tan!! giler lawak badak seberat 3 tan lari laju2... bergoncang lemak2 kat badan mase berlari.. hahaha... 




tp aku percaya laa fakta nie, sebb dulu mase aku skolah, kalu aku ponteng jer mesti cikgu gemuk yg dpt tgkp aku... aje heran.... asal kene tgkap jer, cikgu gemuk nyer keje... asal muke cikgu gemuk jer aku kene tgkap..... tension tau.... rase cm tercabar jer kejantanan aku nie..... maner tak nyer, kalu die leh tgkp aku mase ponteng, dan time tu aku ngah berlari.. so secara tidak langsung...(perghh secara tidak langsung weh) cikgu tu kuat berlari...... mase muda2 mungkin die seorg yg kurus dan pelari pecut negara kan.....









2) ngauman singa boleh didengar sehingga 3 km..

fuuhhh..... kalu laa aku der kelebihan cmnie... senang nyer idup... yer laa kalu lapar aku ngaum jer dr umah, order kedai mamak......





"yeyy deyyy mamakkkkkkkkkk..... roti teloooo bwhhhhh 1 deyyyyyyyyyyyyyyyy"





mamak pun dgn semangat kesukanan g anta lak kat umah aku.... perghh tbek..... tp sbnrnyer singa nie tak pnh dgr mak aku mengaum lg.. kalu die dgr mesti die pencen dr jadik singa.... mase kecik2 dulu aku suke men pondok2 (alamak kantoi) ngn member2 aku... almaklum la budak kecik, takkan la aku nak pk cmner nak wat asgnment ngn jwb exam lak...... senang jer nak tau time bile aku kene balik umah utk mkn... time mak aku mengaum laa... giler kuat, umah member aku jauh gak kot....


pnh laa  2 kali berlaku miss connection, 1st... ingtkan mak aku pggil suruh balik, rupenyer die panggil penjual roti..... cmnie.. alaa cm iklan roti tu (da lame tak kuar tv, rindu....)





(nada mamak k)... rotiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii................!!!!!






yg kedua time tak dgr.... alaa khusyuk sgt men masak2 mase tu, telinga sengaja di pekakkan... ambek hang, bile blik jer kene sebat kat buntot.... (parut da ilang, so buntot da licin n suci)









3) manusia normal tidak boleh menjilat siku menggunakan lidah nyer sendiri


sumpah, sumpah....... da jenuh aku cube pjgkan lidah, (siap tarik2 g)... tetap tak leh jilat siku aku sendiri.... aku tak mau jadik manusia normal, nak jadik yg supernormal..... korg try laa... cpt2!! haaa ckit lg, yeah ckit lg..... ckkkiiiittt lgggg...... adoiii tak leh gak kwn.... praktis lg ek, praktis make perfect kate omputeh....



dulu ader laa kwn aku wat lawak bangang... die ckp die bleh wat... aku punyer laa semgt nak tgok.... rupe2nyer member len yg tolong jilatkan lidah, eh silap.....  siku die...... babun ayam..... mcmmaner die leh jadik manusia ntah......








4) yg last ek, aku da mls menaip (nak anta member g bus stop jap)... apabila seseorg bercakap. secara puratanya 300 titisan air liur akan keluar dlm tempoh seminit... iaitu kira2 2.5 titisan bg 1 perkataan...



naseb bek laa aku ngah menaip, tak de la terbazir air liur aku nie..... tp pelik gak aku... cmner laa dorg leh kire air liur yg kuar kan?? aku rase cm keje yg tak bmanfaat dan sedikit bangang jer..... korg bygkan la ngah berckp org tadah air liur (eeuuuwwwwww)......... serius bongok.......


yg nie baru die kire purata, blum kire manusia yg suke berckp tanpa henti cm lecture ekonomi aku dulu, cikgu kajian tempatan aku... oppss lupe.. mak aku lg.... perghhh.... mau kene kire pakai baldi, bkn titisan.... hahaha... ahhh sudah2la merepek petai... member da merengek nak susu.... hahahaha... aku kuar dulu.. papaiiii.......

Saturday, December 11, 2010

PETAI AMBIL LESEN

34 pengomen

ok... ape dlm kepala otak korg pas tgok gmbr nie?? tmpt utk mengapak kereta?? bkn beb...... ini adalah tmpt utk parking kereta... bile english dimelayukan ini laa jadiknyer..... "car park" jadik "kapak".... sweeettt kan perkataan nie.... hahaha






tertarik aku nak wat entri pasal pengalaman mase amik lesen dulu..... sonok tau amik lesen..... mase amik lesen motor rase cm org giler........  kena angkat2 tgn laa (cm lambai2, tak tau lak istilah nyer)... cek signal yg da kompom berfungsi, goyang2 helmet sebelum bwk moto (agaknyer takut helmet tu tak cukup kuat nak cover kepala kalu eksiden mase amik test), men brek2 emergency.... alaaaaaa sweettnyer kenangan amik lesen moto........






tp kenangan amik lesen kereta paling best... sebb ader bende lawak yg jadik........ nak tau?? relax2 jgn teruja... tarikk nafasss..... hembusss.... tarikkk lagik skali... hembusss......







1) mase test kat litar...



ader laa sorg minah nie, tp aku tak tau lak name yg mak bapak die bg... errmm kite bgla 1 name kat die ek, senang ckit nak cite.. kite panggil die balqis, ehh sedap sgt lak... tukar2... hmmmm joyah.... ok.... joyah nie nak test bukit.... (alaa yg kene brenti kat tgh2 bukit tu, pas tu lambai tgn kat JPJ kalu da kompiden)...






nak dijadik kan cerita lawak, joyah nie dah buat beberapa kesilapan.... kesilapan pertama, masuk kete jer die dgn muka kompiden masuk laa gear... rupe2nyer gear gostan... so kete bkn ke depan, tp ke belakang...... (bleh ker lulus minah nie kalu cenggini)... mungkin la mase nie die cuak kot... tlupa gear 1 kat ner....




kesilapan kedua.. joyah berjaya nek bukit, tp pas nek jer kete turun balik..... adooiii...... masih ader lg cubaan kedua..... cubaan kedua lg malang rupernyer.... die berjaya nek bukit tp tersasar smpai nak langgar pondok pegawai JPJ... pegawai JPJ tu punyer lari mase tu... gelak golek2 aku tgok..... korg bygkn laa, bile org laki perut buncit lari... kan agak kelakar rupenyer.... hahahaha.. terus joyah failed (mase pegawai JPJ tulis joyah failed mesti die ngah cungap2 kepenatan sebb lari td kan.....)







2) masa test kat jalanraya



terjadik kat diri aku sendiri.... cerita nyer cm nie... kebetulan laa aku test kete mase ari ujan... so agak mencabar kewibawaan aku laa kan... tp tak pe, aku kan cool...... ditakdirkan pegawai JPJ yg duk sebelah aku muka pukul org lak, ciss cuak gak aku mase tu... so bile ujan kene la nekkan cermin, pakai aircond....kalu tak pakai aircond kene pakai payung lak dlm kete, pe faedahnyer....





so bermula lah perjalanan sang petai... pegawai JPJ nie mmg kerek giler... muke bengis jer... aku punyer laa bhemah bwk 40km sejam, die suruh aku bwk laju2... psiko lebih.. bajet aku mudah terpedayala tu.... badan die gemuk.... mase ngah keje pun leh mkn kacang2 lagi... ader gak niat nak paw tp seganlaa pulak.....






part paling kelaka..... bleh plak die terkentot dlm kete.... aduussss..... mula2 bleh laa wat bodo, tp lame2 bau kentot tu cm mencucuk cucuk kat idong aku...... serius, kentot die mmg busuk tahap A..... dlm 2 min pas die kentot die ckp cmnie....






"ehem2..... rasenyer elok kite bukak tingkap kan, rase tak best lak pakai aircond......"



aku dgn spontan menjwb...




ha'ah laa pak cik, tak best kan, "sejuk idung sy"............ pdhal dlm hati aku mase tu...







"sial nyer makhluk, da ko kentot sebegini busuk, mmg la kene bukak tingkap, aku campak ko ngn punggong2 ko skali kuar ikut tingkap baru ko tau..."






korg bygkan laa, udah la mase tu ujan lebat.... kalu bukak tgkap basah laa.... aaiihhh..... geram toi aku... nakal lak punggong die time2 ujan nie..... carik la time yg sesuai, time bersiar2 tepi pantai ker, time ngah isap rokok ker, time joging ker... jgn la time kat dlm kete smbil ujan turun......... punggong kurang ajar....... tp aku bersyukur, lulus gak aku selepas bergelumang dgn bau kentot die..... berbaloi ker korg rase??








so moral drpd kisah benar nie... pasal cite joyah td bknla nak kate pmpuan tak bagus bwk kete... laki pmpuan same jer....... yg eksiden byk mati bknnyer pmpuan, lelaki jgk kan....... so same2 kene beringat laa... dan moral yg kedua... nak kentot tgok la tmpat, situasi dan persekitaran.... kalu tak sesuai thn laa dulu (smpai kembong perut k) papai....

Thursday, December 9, 2010

BAU ITU NIKMAT

25 pengomen

pertama skali....... aku kene ckp gak nie.. kalu tak ckp, aku rase cm pakai suar tanpa spender jer...... aaiihhh... follower2ku yg disayangi, komen2 korg sgtla aku hargai... tp jgn la slh komen entri... utk pengetahuan korg.. bahagian komen adalah kat tajuk entri... bkn kat bwh... sori la sebb designer layout nie bongok ckit, naseb bek la aku tak knl, kalu aku knl da lame aku bunuh die... lagik 1, kalu kat bwh tu entri yg sblum nie punyer komen.... ok?? teruskan mengomen tau.... aku bace rase pelik lak... entri pasal BEZA MIMPI DAN MENGIGAU, tp komen pasal MELATAH.... jenuh gak la aku menggaru kepala td....





oraittt.... yg keduanyer, terima kasih  byk2 aku ucap pada ch@wi... die wat 1 entri khas utk aku tau... perghh tharu tonggeng2 aku td.... naseb bek laa ko lelaki, kalu pompuan... mau aku mintak kapel dah.. (alamak aku da de makwe la)... kire ch@wi nie leh kate org kg aku jgk laa... dekat sgt... aku rase kalu stakat nak order bihun tomyam die masak, leh laung jer kot.... TQ org kg!! hehe...





dan seperti biase, perenggan ke 3 baru nak cite pasal entri..... 





ok2 bkn perenggan ke 3, tp ke 4... tahukah anda bahawa sang petai hanya mandi sekali hari ini?? nak tahu knpe?? sebab air tak de!! waaaaaaaaaaaaaaaa (ini nada nanges) k smbung blik nanges, waaaaaaaaaaaaaa... aku nak balik!! aku nak balik!! ceraikan i!! anta i balik umah mak!!






adoii.. tak de air lak tmpt aku blaja nie..... kalu la mak aku tau aku mandi skali jer ari nie, mau die meleter marathon 4 ari 4 mlm....... ari nie sajer mcm2 efek aku kene biler tak de air tau, yg pasti nyer badan aku bau bangla laa, diri sendiri hampir pengsan dgn bau bdn diri sendiri (haa phm dak?? tak phm bace terbalik lak)... yg aku peliknyer bile kentot jer bertambah busuk lak bau nyer.. ader kene mengena kot bau kentot ngn tak de air nie.... hahaha






cerita pasal bau, ptg td mmg da jadik sejarah itam dlm idup aku..... tp tak de laa itam sgt cm negro, kalu tu da kategori itam legam tungkik ayam.... nie kire itam2 manis laa ek....






ok smbung cite balik....ptg td aku nak pegi kuar jln2... time aku ngah turun tangga (sambil tgn taip msj, so tak tgok depan), tibe2 ader org lalu depan aku, wat bodo jer la tanpa menoleh apatah lg bertanyer khabar berita... 5 saat pas tu (aku kire nie) melintasla skali bau biawak salai kat sebelah aku... perrghhhhh.... kembang2 idung aku ciumnyer..... gilerr aahh.... 







"apekah durjana nyer bau sebegini khinzir??"






"tidakkah die knl ape itu deoderant??"






"bau sebegitu bangkai, brape ari mamat nie peram??"






"ok2 sebab tak de air...."






seriuss..... aku da nak pitam td, blur trus, nak taip msj tgn cm kaku, otak jem, kaki kebas........ sebb bau jer... jangan tak cayer....... ape la lu mat.... muke segak tanpa bulu, badan tegap, baju belang2, suar jeans jer tak ori, tp badan bau bangkai... ko mkn bangkai ker?? kalu biawak melintas pun die tutup idung weh..... 






"giler ahh mamat nie, aku ingtkan spesis aku jer paling busuk, die lg cemerlang rupenyer, tabik spring!!"   (skrip biawak)








bkn la niat aku nak buruk2kan org, tp nak wat cmner, aku kene luahkan jgk... kalu tak luahkan, mlm nie aku tak leh tdo lena.. mau mengigau lak kang.... aku rase la kan, ini laa bahane nyer bile aku kianat kambing2 bapak aku mase last entri tu... esok nyer trus tak de air... so kesan dan musibahnyer, sume budak2 blok aku bau cm kambing (termasuk aku skali).. tp kalu ader nombor periksa, aku bg mamat td no 1..... sumpah......







k laaa perenggan penutup nie, aku nak berterima kasih pada korang2 sume sebab sudi bace blog aku nie dan bagi komen, sape yg tak bg komen tu, ringan2kan la jari korang.... bg je komen, sume aku trima k...... baru sgt lg dlm dunia blog, masih byk kekurangan saner sini..... papaiii......








p/s sang petai: disebabkan entri kali nie pasal bau, so tak de laa gmbr.......... hehe

Tuesday, December 7, 2010

MENYESAL

31 pengomen

2 3 4 5 menjak nie aku slalu rase nyesal.... tak tau la knpe... penyesalan terbaru mase ngah taip entri nie laa... mlm smlm nyer kes, mlm nie baru nak menyesal... shittt tlmbt ckit lak menyesalnyer..... smlm aku tkurung kucing kat dlm bilik aku... kecian... kucing tu mcm biase laa tido ngn aku kat atas katil.. kucing jantan..(tak bermakna aku gay).. smlm time aku tdo die sakit perut lak... aku da ckp kat die jgn mkn kari cicah sambal belacan byk sgt... degil, tu la padah nyer...





so jenuh la natang tu nak gerak aku smlm..... last2 aku tbangun gak sebb cara die gerakkan aku begitu efektif dan kurg ajar... dcakar cakarnyer punggong aku... haram punyer kucing..... bile bukak pintu jer, perghh bdesup die lari g toilet (kucing nie buang hadas kat toilet beb, serius..) walupun bontot aku smpai sekarang sakit lagi, tp aku tetap rase MENYESAL sebb mesti die duk lame kat toilet..... sembelit kan...(lame sgt thn berak menyebabkan taik keras)






itu laa kisah penyesalan petai yg pertama... aihh jgn lari dulu, ader g kisah nyer...







dulu mase form 1 smpai form 5 bapak petai ader bela kambing serumpun, eh silap sekandang.... kambing2 nie dibela kat kebun, tak bela kat umah sebb bau die cm haram jadah ckit... kalu tidak cmne leh wujudnyer istilah  "badan busuk bau kambing" kan... haa 1 jer aku pelik pasal penggunaan ayat nie, knpe laa asal busuk jer kambing yg jadik mangsa?? byk g kot natang yg bau busuk... monyet, rimau, unta... mat2 bangla, mat indon, abg nepal... bau dorg ape kurangnyer?? "badan busuk bau bangla.." eh sedap laa bunyik die.... hahaha







ok2 smbung cite.... aku suke ikut bapak aku g kebun.... g tgok kambing2 tu.... bkn la sebb aku da jatuh hati kat slh sekor kambing betina tu tp sebb aku suke kianat kambing2 jantan yg ader... pe yg aku suke buat?? yeah soklan yg bijak petai..... bile time kambing2 tu masuk jer reban, eh bkn, kandang... pe lg, aku mule la lakukan keje bodoh...






aku suke jentik telo kambing jantan bapak aku... (phm kan?? telo kambing jantan, tak de kene mengena ngn bapak aku k) perghh mmg best wa ckp sama lu.... kambing tu da tak leh lari maner, so manfaatkan la peluang yg ader... pas jentik jer mesti die lari laju2 pusing kandang... haha jahat tak aku??






dalam hati aku berbisik:-






"padan muke kau, apehal telo besar sgt... jeles laa aku... kan da kene jentik...."


"harap bulu jer penuh 1 badan, tp telo sendiri tak leh cover, tak de maruah..."


"amik kau, nasfu kuat sgt... abeh 1 kandang rupa anak kambing mcm kau, dahla tak ensem...."









pas tu aku rase mesti kambing tu pun bermonolog gak dlm hati die..







"da telo aku besar, asal?? susahkan ko ker??"


"kalu tumbuh bulu la kat telo aku, mau asyik menggaru jer bongok"


"sukati wa la, wa wat maksiat tak berdosa.. kalu lu buat maksiat, wa tak ckp pe pun??"







monolog yg last serius kasar.... smpai ke jantung hati lak rase efeknyer..... so, da nak smpai ker kesimpulan.... last2 aku rase menyesal... penyesalan dtg bile kambing bapak aku kene curik sume 1 kandang... ngn anak2 kambing yg tak ensem tu pun diorg curik.... aku rase sedih, sunyi............. pnt ktorg jage kambing tu bertaun taun..... senang2 jer kene curik... hmmmm.... lg 1 aku kesalkan... telo sape pas nie aku nak jentik??? hahahaha.... papai....









aku google kambing senyum... perghh gmbr yg nie cukup femes.... cmnie la bru kambing yg berkredibiliti, ensem, bulu teratur dan punyai senyuman yg menawan.... hehe

Saturday, December 4, 2010

MELATAH

40 pengomen

"opocott mak cik kentot berdiri pegi berak nek moto suzuki"





ok.... ini adalah contoh melatah.... korg perasan tak cmner MELATAH bleh didetect?? natang tu cm berirama sedap (cm pantun, kdg2 cm syair pun ader), selalunyer bende yg pelatah (pelaku latahan) ckp ialah sesuatu yg sgt sgt sgt merepek dan lg 1 ciri nyer bleh mengaibkan org len....  ooppss terlupe lagik 1, sgt sgt sgt (ok2 pasnie aku kurgkan guna pkataan sgt) bahayer kalu pelatah pegang senjata yg berbahaya mase melakukan latahan.......







sejujur2nyer laa... aku ngaku, aku suke kacau org yg kuat melatah nie... mase aku kecik dulu, aku suke kacau opah tiri aku (so maknenyer atok aku kawin 2) sebb die kuat giler melatah... time die ngah lepak isap rokok aku tepuk blakang die, efek nyer nak hampir abeh la sebtg rokok tu die telan (sambil mulut melakukan latahan k).... yg pliknyer mase tu lgsung tak de perasaan kasihan apatah lg perasaan kasih sayang....... (haram punyer cucu)








dan akhirnyer aku dpt pengajaran jugak la... ciri ke 3 pelatah telah membinasakan aku... mase opah tiri aku ngah potong bawang (die guna pisau, bkn kapak) aku pegi la kacau die.... silap aku gak sebb tepuk depan die, so die melatah smbil tgn berjalan... perghh mase 2 pegang pisau, so die tkerat la aku....... ader la tinggal kenangan ckit kat perut aku nie ha....... aku cube bygkan kalu time tu die potong bawang pakai kapak, mau tburai pankreas aku.......







da mls nak cite pasal opah tiri, die dah meninggal pun...... tak bek kan cite pasal org meninggal (eh bek lak aku).... aku nak cite kat korg pengalaman aku berurut ngn opah yg duk sekg ngn aku... pggil opah sebb gelaran hormat org tua, bkn sebb opah tu bini atok aku yg no 1......(tak tau la korg phm ker tak)








ok smbung citer.... knpe aku g berurut?? sebb kat U aku slalu men gym.... ntah 1 ari leh tsalah urat lak... aku rase sebb angkat lebih muatan..... so bile blik kg aku ajak la mak aku g umah opah tersebut..... name opah tersebut disebut opah der....... aku tak tau la name penuh oph der... mungkin puan dermawangi bt soparjo, atau mungkin gak puan dermamuthu a/p palinggem...... (aku teka jer)





aku suke bile dgr org tua vs org tua bsembang... sebb ayat diorg mmg mcm org tua (petai bongok kan??).......





opah der: knpe ngn anak kamu nie su??? (smbil dimulut tenyeh buah pinang + sirih, gigi die mmg cemerlang)


su (mak petai): ntah la 'der' ooiii... aku tnyer die, tp aku tak phm... die kate men angkat2 besi... udah tgeliat urat nyer... kamu tolong le tgok2kan.. aku takut kecik sebelah jer tgnnyer nanti...




haa nampk tak betapa tua nyer ayat dorg?? mmg sesuai dgn umur......... opah der pun mule la urut aku.... yg aku peliknyer aku sakit kat tgn, tp smpai ker perut die urut.... pe ke jadahnyer?? tp tak pe, aku trus mendiamkan diri........ bile die sentuh jer tgn aku baq hang..... peerrrrggghhhhh sakit giler babi anak ayam tertonggeng sial....... time tu aku rase nak pukul2 jer kepala opah der, tp aku thn... mak ader kat sebelah... anak pmpuan opah der pun leh thn gak, so kene blagak macho.........




yg aku respek kat opah der, die leh tau jer urat2 yg da lari picing..... die g kejar balik kasik betoi die nyer place......... aku rase urat kentot ngn urat tgn aku dah beralih arah atau dlm kate mudah nyer dorg tukar2 tmpat, sebb tu kalu aku sakit tgn smpai ke punggung rase nyer.......






part yg paling best...... hahahahaha nak gelak dulu..... time opah der melatah..... die melatah sebb aku ckp "aduhh!!" jer pun.... dgn selamba radak dan muke kompiden nyer die leh lak melatah..





"(dgn nada laju k, cam org melatah) ooii anak su puteh gebu aku nak minang kamu"




aku ngn mak aku wat muke tkesima... sementara muke die lak muke cm tak de salah pe.... dlm ati aku tpk la jgk.....






"opah der nie ader nafsu kat aku ker??"






agak2 korg???? opah der tu da lame menjanda tau..... umur baru 56 thun............. kalu die masuk minang aku, aku kene trime tak??????????






minah nie mmg kuat melatah kan... aku tak tau name die, yg aku tau die nie pnh msuk tv umah aku.....

Thursday, December 2, 2010

BEZA MIMPI DAN MENGIGAU

15 pengomen


ok, sape yg tak tau... ini adalah gmbr harimau dan singa... mcm mane bleh blakunyer percampuran gen cenggini?? adakah salah ibu yg mengandung atau salah anak yg tkuar?? korg pk2kan laa ek.. kalu korg perasan, singa kat blakang tu pun smpai ternganga mulut sebb tkejut.... nak kate seks luar tabie jauh skali, mungkin bleh dikelaskan sebagai seks luar kategori.... (yer2 mengarut, tak de kene mengene ngn entri, nie cuma pendahuluan karangan jer)


ape khabar sume?? chat?? bpe kali berak ari nie?? kalu tak berak lgsung tu tander nyer tak bpe chat k... entri kali nie tak mau cte pasal berak dah, ti korg jemu.... aku mmg baru dlm dunia blog, sgt2 baru... tp bile korg support aku jadik follower tegar, serius aku tharu... kalu korg dekat, aku da blnjer choki2 tahu (tambh gula2 hacks seposen kalu komen)


perenggan ke 3 baru nak masuk isi, kalu cikgu BM aku tau nie kompom kene potong markah... disebbkan aku baru pas mimpi ptg td dan mengigau mlm smlm, so aku nak cite perbezaan 2 natang nie.... sape tak pnh mimpi?? angkat ketiak.. ok takde, so sume pnh mimpi... dulu cikgu kudus (takyah pk, korg tak knl) pnh gtau aku.. kalu mimpi korg bwarna, korg kategori cerdik @ genius... kalu mimpi itam putih korg kategori bengap, bongok, bengong, tungkik.... toi ker?? (mesti korg ngah pk, hahaha) aku jenuh dah pk, tp setiap kali aku pk, aku tetap tak pat jwpnnyer samaada aku mimpi berkaler ker tak.... aaiihhh cikgu kudus da kencing aku, so aku kencing korg gak.....




aku de 1 teori pasal mimpi, aku rase mimpi ikut perkembangn umur laa.... aku ingt g, mase kecik2 dulu aku mimpi bende2 bangang jer... contohnyer mimpi nanges tak pat gula2, mimpi lwn raksasala, mimpi g kencing dlm jamban(bile bangun da basah kat tilam), mimpi dapat pistol air abah kasik dan mcm2 lgla mimpi yg tak mengembangkan daya fikiran.....



tp biler da besar nie, mimpi da lebih matang dan efisien.... start mimpi matang bile pat mimpi basah!! hahaha.. dak2 pmpuan yg tak tau sila tanyer dak laki... best wooooo...... haa mule dr 2 laa mimpi berevolusi... mimpi kawen ngn anak raja palembang(tau lak aku tu anak raja palembang kan), mimpi dpt BMW 6series la, mimpi londehkan ken pmpuan laa, mimpi cium buntot gajah pun ader!! 





wehh da pjg entri aku nie, so cite pasal ngigau lak.... nie dia cek nak habaq hang jenis2 mengigau:-




1) jenis mintak 'sesuatu'
contoh yg tdekat adik aku(sebb die tdo sblah aku jer), die nie kalu mengigau suke meng"order"... mcm2 la die order kat aku.... 



"abglang, nak RXZ tu, ha yg tu, bkn wane merah tu, nak wane biruu" (demand tggi lak)




"pe yg sedap ek, hmm mee kari 1, nasik goreng telur bwh 1, sotong goreng msk kicap 2 hasta, siput sedot 2 kilo ek" (sumpah aku rase time nie die order kat kedai mamak)"




"awk, nak mintak kapel ngn awk, muke sy hensem dan percuma macho.. sy kentot tak berbau... untung awk"







2) jenis ancaman:-
aku pnh alami ngigau cenggini.. cmner aku leh tau pdhal aku yg ngigau?? haha.. roomate aku yg cite laa.... mase aku sem 1, nak djadikkan cite, awek roomate aku kene "tindih"... korg phm dak?? bkn "tindih" antara laki ngn pmpuan tu.... nie "tindih"....................... iskkk cmne nak ckp ntah, aku lak yg serabut, korg pk la sendiri... pas tu roomate aku trase la seram gak walupun mase tu die kat bilik dah, awek die kat bilik awek die laa... mase tu aku da tdo... bleh lak time cm tu aku ngigau.... aku ckp kat roomate aku..





"aku bunuh jugak ko karang" (amacam,  giler tak ngigau aku??)






fuh ayat tu mmg pendek, tp kalu kene time situasi yg roomate aku rase, meremang gak la sume bulu yg ader.... esoknyer roomate aku cite la kat aku... aku gelak jer.. aku ckp la kat die, naseb bek aku ckp cm 2... kalu aku ckp...






"aku kapel jgk ngn awek ko karang" tak pun "aku rogol gak ko kang" hahaha lagi gempak..... 






oklaa, aku da mls nak menaip, nak smbung stadi.... 5hb de exam g..... so kesimpulan nyer aku pun tak tau nak simpulkan ape.. tak slh nak bmimpi dan mengigau... sume 2 mainan tdo.. kite maner leh atur... yer dak?? (ceh nie kesimpulan la nie) byee.....


Monday, November 29, 2010

BILA BOSAN

22 pengomen

ehem2... testing2....... soundcheck2................ haaa ok2..........





aku nak tanyer korg nie, kalu korg bosan korg suke wat pe ek?? jahit baju?? anyam tikar mengkuang?? pukul member?? bukak suar?? berlari sambil bogel2?? kentot tak henti2??  (errr.. asal cm makin mrepek nie??)





 bkn ape, aku tnyer korg nie sebb nak ajar korg cara utk isi mase bosan.... serius beb, mmg berkesan, aku baru jer cube ptg td.... aku sendiri tak pcyer rupenyer2 cm tue cara yg paling efektif.... perghh.. tibe2 lak rase excited nak cite... hahaha






ok2, aku bgtau korg time bile kite rase bosan tanpa kite sedari... time berakk!!! yeahh tepat skali...... aku sbgai pencetus idea nie kena la jadik sifu korg kan... takpe2 aku tak mintak duit k.... ape leh kite wat kalu bosan menenggong atau menduduk?? (posisi jamban, arap korg phm)...






1) menyanyilah dgn penuh penghayatan dan perasan(betoi aku eja nie, bkn type error):-

kat bilik kecik nie la korg bleh menyanyi dgn penuh ketenangan sebenarnyer, cube korg bygkan kalu korg bleh habiskan 1 lagu dlm jamban, maknenyer korg dah gunekan lebih kurg 4-5 min mase di situ... so kebosanan dah terubat, am i right?? tu pun kalu 1 lagu, kalu agak2 'keras' ckit, nyanyi la 2 lagu, kalu tahap 'kematu', korg tibai la 14 lagu.... perghhh pas 2 kompom tak leh bangun2 dah......... tp kalu bleh, biarla lagu yg bsesuaian, jgn la korg hentam lagu 'iman adalah mutiara', tu lagu nasyid.....................!!







2) ajak 'jiran' korg bersembang:-

sgt2 sesuai utk budak2 U mcm aku nie... kalu time berak jer mesti ader 'jiran'... heran toi aku... 'bunyik' tak nak lebat lak........ harem toi... kalu korg sedar 'jiran' dtg (bunyik tapak kaki, pas 2 ader bunyik bukak suar) so korg gunekan peluang yg ader utk berinteraksi ngn die...... korg tnyer la 'jiran' sape name?? (jgn wat suara cm rase bsalah, relax jer) pas tu kalu de respon leh la tnyer lak soklan sampingan...




"ehem2, hmmm..... nak tanyer awk, alang2 kite same2 ader mase terluang nie kan, pe hobi awk??"





"ooohh..... cita2??" (ingat, suara kompiden penting)




"bagus awk nie, ader wawasan cita2 awk tue..............."
   




haaaaa nmpk tak contoh soklan aku 2?? bile korg pandai men peranan, sedar2 jer...... ehh da legaaaaaaaaaaaaa..............








3) bwk jer handphone g berak skali

idea nie tcetus bile aku pk makwe pkwe kalu msj mesti akan tnyer soklan cmnie, 'awk ngah wat pe??' dan jwpn nyer tak de len, 'ngah mkn', 'ngah lepak2 ngn member', 'tgok movie'........ iskkk tak de pembaharuan....!! cube bwk handphone ker jamban pas 2 pasangan tnyer lak soklan tue... dgn kompiden nyer korg jawab....




"sy tak mkn, tak lepak ngn member2, tak tgok movie..... tp sy ngah beraakkkk"






fuuhhhhh transformasi menjana kreadibiliti.................. kompom pasangan korg pening kepala nyer lahhhh......... "msj sambil berak??!!"          .........BILA BOSAN.........








                               aku suke kucing, tpakse la korg tgok kucing jer dlm blog aku nie...

Monday, November 22, 2010

PULANGKAN.......

27 pengomen

Assalamualaikum w.b.t...

ke hadapan rakan2 blog ku yg dikasihi dan disayangi, mintak maafla kiranya terlambt update blog, beta di cnie ngah bertungkus lumus bergomol-gomol dgn buku utk menghadapi peperiksaan.... hahaha




adoiii.... letih toi kalu stadi last2 minit nie.. dah la paper smpai 4 straight........ aku rase la kan, aku nak usulkan kepada kementerian pengajian tinggi supaya sume bentuk exam utk student u di hapuskan dan diganti dgn latihan amali... alaa yg cm PJK (pendidikan jasmani dan kesihatan) mase kat skolah dulu..... kan syokkk... mesti korg setuju kan??





pas 2 dlm kepala otak aku nie terpk lak, kalu lah ader pusat hiburan kat dlm u kan bgus... ader tmpt men bowling, snooker, karoke, clubing..... perghhh leh ronggeng2 smbil stadi PJK....... (ok ngarut, fine.....)






musim2 exam nie laa kite leh tgok mcm2 gelagat kwn2 kite ble stress time stadi.... ceh pdhal nak ckp pasal diri sendiri.... time nie laa kite dpt tgok member g surau, member pakai songkok 24 jam, member ckp sorg2 dan mcm2 g ahhh.....







dlm byk2 gelagat nie, 1 jer laa yg paling aku respek gelagat yg member aku wat... nak tau pe?? member aku tgok 1 movie yg tak sepatutnyer budak akil baligh tgok......








                                  cerita 18SX, PL, SG dan yang pastinya bkn tontonan umum...









sesame street!! oohhh shhiittt..... dalam hati aku meronta2 nak bertanya:-






"takkan tension smpai layan cite nie??"







"terubat ker tension kau??"







"kalu kuarga kau tau bende nie, tak de efek ker??"






"kalu awek kau tau lak?? mesti dia mintak putus ngn kau pas tu nak kapel ngn aku......."










dan soklan terakhir.... "jujur lah wei,  takkan ckit pun tak rase bersalah??"(muke serius)








hellooo, sesame street ok... cite nie mase kecik pun aku tak pnh tgok sampai abeh walupun 1 episod sebb tak phm... almaklum laa budak kg, duk jauh dr bandar, rumah kayu, atap nipah, tak de tv, tak de letrik......... mandi kat sungai..... suasana cm agak tragis jer... (bayangan org bandar bg budak kg)







tp tak pe laaa... i2 laa cara die nak lepaskn tension, aku tak leh nak bantah...... 1 jer cara lepaskan tension stadi yg aku tak suke dan rase nak marah jer..... mmg sial la sape yg wat keje nie.... korg tgok pic kat bwh nie:-










                                                 korg perasan tak ape yg aku perasan??









yeaahhh!! 1/30 drpd pintu bilik air nie jer yg tinggal!! mmg asponggeng toi laa budak yg wat keje nie... yg aku pelik maner pegi nyer lg 29/30 pintu nie?? mayatnyer tak pat dikesan... yer mmg nmpk remeh... tp bg kaum adam paras 2 blok aku tersangatla penting lg 29/30 bahagian pintu tu....






maner tak nyer, sejak akhir2 nie asyik berlaku 'trafik jam' jer.... nak mandi pun kene bratur..... kalu la masak megi, aku rase sempat mkn megi dulu bru leh mandi (siap telur rebus kot)....








dan nie nasihat terakhir kepada penculik pintu bilik air:-








"weh, tolong laa... aku merayu kat ko, PULANGKANLAH balik lg 29/30 pintu bilik air yg ko culik 2, leh laa ktorg modified blik kasik leh tutup, aman ckit nak mandi weh, kalu mandi berkemban tak pe laa, masalahnyer ktorg mandi bogel togel.... aku on jer mandi tmpt cm 2, tp kalu mak cik cleaner dtg cmner??? niat die baik nak cuci tandas tp sudahnyer mati kene heart attack... sume bpunca dr kau....... "









p/s sang petai: lmbt update blog pasnie, mau stadi.. wish me luck k!!

Friday, November 19, 2010

AKU DAN NOBITA

32 pengomen

bile dah masuk universiti nie, tibe2 lak tringat kenangan mase skolah dulu.... bwk bekal g skolah, bwk air berperisa, bwk buku sampai beg nak roboh, stoking tak pakai sebelah dan mcm2 lg la..... sbnrnyer kenangan mase skolah la kenangan yg paling best dlm idup, korang setuju tak?? kalu diberi pilihan, aku nak jer kembali ke alam skolah..... sumpah weh, sumpah.....



korg nak tau knpe?? kalu time skolah dulu, byk bende yg boleh kite abaikan dan tak de sape nak tegur... contohnyer bab iron baju... kalu g skolah dulu baju cam baru lepas balik perang pun org tak kisah (mungkin sebb mase tue sume org same jer)... tp skrg??




"weh petai, kedut giler baju kau, kau nie tak de maruah ker??" (serius kasar)





mase skolah menengah tak knl deoderen (cmnie ke ejanyer??) lg beb... bau bdn mase 2 phm2 laaa... tp sume kwn2 leh jer bgaul mesra, bpeluk2, bcium2...... (bau busuk btemu bau busuk mungkin jd neutral kot), g kuliah bau bangkai??kite belum sampai kat dorg, dorg da bbisik2..






"weh jauh ckit weh, aku tak thn ngn bau petai, tepi laa tepi, bg 20 kerusi kosong jarak ngn die"








WTF........ kalu dulu pergi skolah rambut kusut masai pun tak de sape nak peduli, demi ilmu semua kan ku redahi..... (sila pukul petai) skrg?? cuba try test g masuk kuliah tak pakai minyak rambut, pas 2 rambut kusut masai lak...







"ya Allah kaseeeeemmmmm, knpe rambut kau cenggini?? kau baru pas kene rogol ker??"







aihh cerita pasal rambut, tringat lak kenangan simpan rambut pjg dulu... kite kan sedia maklum kalu kat skolah fesyen rambut kite kene same dgn fesyen rambut org yg duk kat pusat serenti.... so aku sajer la nak tunjuk "otai", 1 ari kantoi lak ngn cikgu.....






"petai!! asal rambut kamu pjg nie?? kamu nak jadik samseng yer??!!"



"err, errr.... sbnrnyer cikgu... err.... ayah sy tak bagi sy gunting rambut, die kate cmnie dah comel..............................."








sori la kwn2, ini jer alasan yg aku dpt bg mase 2, dan kesannyer?? rambut aku dipotong dgn styelor skali, tobek saner, tobek cnie.... pegi kedai mamak die tak nak gunting sebb susah katenyer nak adjust, sial... mamak pun serender........





1 jer aku pelik, knpe ek mase skolah kite suke simpan rambut pjg(bg lelaki la) tp bile dah abes skolah tak mau lak...... so, pe kene mengena entry mlm nie dgn rambut??? haa nie cek nak cite.... dulu ader laa dak pmpuan sekelas aku panggil aku nobita... knpe?? sebb dulu aku pakai byk gile babi haram jadah minyak rambut (ha nampk tak personafikasi yg digunakan??)  so efek yg terhasil ialah rambut yg sangat berkilat dan mantap!!






rambut sikat tepi, adjust pakai pembaris bg lurus kat tempat belahan (wahhh lebih2 lak).... pakai suar lebih dr paras pusat dan kelihatan agak pandir...... sebb 2 laa agaknyer aku dipanggil nobita.... tp tak pe, aku suke, serius aku suke!!....... ceeiiitttt...............




tak pcyer???












tak cam?? senang jer nak knl aku... muka tak ready, suar tinggi, rambut belah tepi, yg len2 cool n steady!!! harammm!! giler loser!! hahahahahaha

Tuesday, November 16, 2010

SANG PETAI DAN EMAK NYER

19 pengomen

kerakian, suatu hari sang petai mengkol mak nyer dan ingin bertanyer sesuatu yg pd hakikatnyer tak sepatutnyer ditanyer oleh seorg lelaki yg ensem dan macho:-




sang petai:  mak, petai (bkn name sbnr) rase nak masak sardin la ari nie, nak tnyer pendapat dan dorongan mak ckit bleh??

mak petai: ha kamu nak masak?? dr maner kamu curik dapur nak masak nie??

sang petai: knpe mak tanyer balik?? bkn petai da tanyer mak soklan ker td?? (smbil sengih2 yg mak petai tak nmpk)

mak petai: bkn aper, kat umah nie kamu pergi ker dapur pun tak pnh, tbe2 lak kamu nak masak... pelik la mak.... ha ape soklan kamu td, mak da lupe.....

sang petai: soklan nyer mudah jer mak, kalu tanyer alia (adik bongsu petai umur 8thun) pun die leh jwb kot...

mak petai: kamu nak tnyer ker nak aku letak telepon?? bapak kamu da bising tue soh mak carikkan stoking die.... (mungkin muke mak petai mase nie sedikit tension dan runsing)

sang petai: hmmm..... malu la pulak.... errmm.... kalu nak masak sardin, nak jadikkan die sedap ckit, leh tak bubuh 'belacan'??

mak petai: kamu la 1 1 nyer anak aku yg tnyer soklan cmnie....... jwpnnyer mudah jer..... knpe kamu tak bubuh 'tenuk' jer kat dalam sardin tu?? (nada perli)

sang petai: yeah, trime kasih mak, petai dah tau jwpnnyer!! semekom... (trus letak tpon)

mak petai: .............................. (die ckp pe ntah, petai tak dgr dah time nie)





abes kemachoan aku tergadai pas tanyer soklan tu kat mak.... ternyata jwpn yg mak bg begitu sinis dan pedih utk diterima (nak nanges)....... 



knpe masak sardin tak leh bubuh 'belacan'?? ape salah dan silapnyer?? ooohh mugkin pas bubuh 'belacan' ti dah tak dipanggil sardin, jadik 'sarcan' lak?? nie andaian aku jer..... 



tibe2 lak aku tringat dialog antara tauke n yus (raja lawak kot diorg nie) dalam LawaKing...... hambik kau dialog lg:-





suasananyer yus nak beli cucur udang di kedai tauke........

tauke: meh abg, beli cucur udang, panas lagik nie bang.... (dialog aku reka)

yus: (pas dah bli) eh knpe cucur udang ni tak de udang??!!

tauke: (dalam nada tggi) ooohh asal cucur udang jer ko nak udang, bes 2 kalu cucur badak ko nak ader badak la ek??!!

yus: (terkesima)






serius aku gelak golek2, tonggeng2 mase tgok cite nie.... hahahahaha





    time nie ngah masak lagik.... da siap, bubuh dlm bekas besar, bubuh dlm pinggan, makan, dan masin........ (bubuh garam pun failed nak bubuh 'belacan')

PENGUMUMAN RINGKAS!!

kalu nak bace entri yg sebelum2 nie, jangan klik kat page tau.. klik kat "hasil bijih!!".. kalu klik kat "page" nanti entri berterabur..... sesungguhnyer... layout nie mmgla sangat....... LANCAU KUDA!! TQ!!!